Afaceri

Trencadis: cifra de afaceri a crescut la 121 milioane de lei în 2022; compania caută specialiști pentru roluri precum Project Manageri, Business Analiști, Arhitecți de sisteme, Big Data și AI

Trencadis, companie de tehnologie specializată în dezvoltarea și implementarea de soluții software complexe pentru sectorul guvernamental și cel de business, a înregistrat o cifră de afaceri de 121 milioane lei (24,5 milioane de euro) în 2022, în creștere cu 21% față de anul precedent. Rezultatele obținute anul trecut sunt cele mai bune din istoria companiei.

“Rezultatele estimate la începutul anului trecut au fost depășite și pipeline-ul de proiecte pentru 2023 este unul consistent, în creștere față de 2022 datorită competențelor profesionale ale echipei noastre și livrării în cele mai bune condiții a proiectelor complexe de transformare digitală în care ne implicăm ca integrator. Prin regândirea filosofiei de business, am luat opțiunea de a deveni cel mai mare integrator românesc pe piața IT din sectorul public și lucrăm în acest demers împreună cu parteneri, subcontractori și furnizori”, a declarat Marian Murguleț, CEO Trencadis.

Cifra de afaceri din 2022 a fost susținută de proiectele complexe de integrare de sisteme, de transformare digitală a unor servicii publice și de livrare infrastructură hardware și software. De asemenea, au contribuit la evoluția cifrei de afaceri investițiile în competențele tehnice ale echipei și în tehnologiile care au produs primele proiecte de anvergură pe soluții de tip Big Data. În acest context, Trencadis caută în continuare specialiști pentru roluri precum Project Manageri, Business Analiști, Arhitecți de sisteme și specialiști Big Data și AI.

În ceea ce privește strategia de finanțare, parteneriatul cu EximBank a avut un rol important în derularea business-ului Trencadis în condiții excelente având în vedere impactul financiar al unor proiecte precum Edulib de zeci de milioane de euro, potrivit oficialilor Trencadis. Proiectul Edulib presupune crearea unei platforme digitale cu resurse educaționale deschise și integrarea și valorificarea de resurse digitale de tip resursă educațională deschisă.

Proiecte de transformare digitală începute în anul 2022

Trencadis a continuat o serie de proiecte începute anterior în domeniul transformării digitale a administrației publice și, în același timp, a lansat implementarea a opt proiecte noi de digitalizare a sectorului public:

  • Proiect de Big Data prin care va dezvolta un sistem integrat de management pentru Casa Națională de Asigurări de Sănătate (CNAS).
  • Dezvoltarea pentru Ministerul Antreprenoriatului și Turismului (MAT) a unui sistem informatic pentru eficientizarea activităților de autorizare și control în domeniul turismului, a cărui bază de date va fi interconectată cu alte sisteme naționale, precum ANAF, ONRC și PCUe.
  • ANOFM: Contract de servicii proiectare și mentenanță aplicație IT şi infrastructură hardware suport, proiect ReCONECT – Adaptare la Schimbare – Mecanism Integrat de Anticipare, Monitorizare, Evaluare a Pieței Muncii și Educației, cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020.
  • CSM: Servicii privind dezvoltarea unui sistem informatic integrat pentru gestionarea activităţii aparatului tehnic şi de relaţionare cu alte instituţii din interiorul şi din afara sistemului judiciar.
  • Implementarea pentru compania Delgaz Grid a unui sistem de control inteligent al rețelei de distribuție de energie electrică în județul Suceava.
  • MAI – Inspectoratul General pentru Imigrări: achiziția unei analize de business privind sistemul informatic al instituției.
  • MAI: implementarea unui sistem informatic integrat DMS (Document Management System) şi BSC (Balanced Scorecard).
  • ANPC: achiziție de servicii de consultanță IT.

Printre proiectele în lucru și începute până în anul 2022 se numără platforma digitală cu resurse educaționale deschise Edulib, implementarea unui sistem informatic integrat pentru Primăria Fălticeni, servicii informatice pentru implementarea unei platforme integrate (municipiul Vatra Dornei) și crearea unui sistem informatic integrat pentru simplificarea procedurilor administrative din Primăria Câmpulung Moldovenesc.

 

 

Articole recente

MIPE, despre reducerea alocării din PNRR: Pe fondul creşterii economice reale mai ridicate, valoarea actualizată pentru România a fost diminuată cu 2,1 miliarde euro, respectiv o scădere de 14,87%

Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene transmis, sâmbătă, explicaţii cu privire la reducerea alocării din PNRR…

o oră ago

Întâlnire de lucru ASFOR România  – AFCB Bulgaria

Oficialii ASFOR s-au întâlnit astăzi cu reprezentanții Asociației Forestierilor din Bulgaria (AFCB). Delegația bulgară a…

2 ore ago

Rusia preia astăzi preşedinţia rotativă a Consiliului de Securitate al ONU

Rusia preia sâmbătă preşedinţia rotativă a Consiliului de Securitate al ONU, responsabilitate pe care o…

2 ore ago

DIICOT: 35 de persoane trimise în judecată după ce au vândut subevaluat 2.450 de vagoane; prejudiciul – aproximativ 7.500.000 euro

Procurorii DIICOT Timişoara au trimis în judecată 35 de persoane, cetăţeni români şi libanezi, o…

2 ore ago

Poliţia din New York, în alertă maximă o săptămână, după istorica punere sub acuzare a lui Trump

Poliţia din New York a intrat "în alertă maximă" înaintea înfăţişării de marţi în faţa…

2 ore ago