Energie

Trenul cu hidrogen al Alstom a încheiat perioada de probă în Olanda: emisii zero și zgomot redus

Provincia Groningen din Olanda a publicat un raport care prezintă rezultatele testelor trenului Coradia iLint efectuate în luna martie pe cei 65 de kilometri de cale ferată dintre Groningen și Leeuwarden, din nordul Olandei. Testele au avut ca scop să analizeze dacă un tren cu celule de combustie cu hidrogen ar putea fi o alternativă complet sustenabilă la trenurile diesel care circulă în prezent în partea de nord a țării.

Trenul cu hidrogen al Alstom a fost testat în detaliu de operatorul Arriva din provincia Groningen, operatorul olandez de infrastructură feroviară ProRail și compania de energie Engie. DEKRA, o companie independentă de inspecție și certificare a testelor, a condus testele. Acestea au avut loc fără pasageri.

Raportul afirmă că trenul cu hidrogen al Alstom a îndeplinit cu succes cele patru obiective ale cadrului de testare: autorizarea de către NSA (evaluatorul național olandez de siguranță) pentru a circula pe rețeaua feroviară olandeză; zero emisii și compatibilitatea perfectă cu serviciul comercial al orarului actual; realimentare rapidă și ușoară precum și familiarizarea publicului larg cu mobilitatea pe bază de hidrogen.

„După Germania, Olanda este a doua țară din Europa în care trenul cu hidrogen al Alstom s-a dovedit a fi o soluție nepoluantă unică pentru liniile neelectrificate. Testele au demonstrat că trenul nostru cu hidrogen este matur în ceea ce privește disponibilitatea și fiabilitatea, oferind aceleași performanțe ca și echipamentele diesel și având în plus avantajul că oferă nivel redus de zgomot și emisii zero. Trenul cu hidrogen Coradia iLint susține tranziția către sisteme globale de transport sustenabile”, a declarat Bernard Belvaux, director general, Alstom Benelux.

În ceea ce privește performanța serviciului comercial, atât orarul de circulație cu opriri (toate stațiile), cât și orarul în regim expres au fost testate cu succes. Consumul de hidrogen, compatibilitatea infrastructurii, accelerația, frânarea, andocarea, viteza maximă, performanța auxiliarelor, toate operațiunile au decurs fără probleme.

Mecanicii olandezi au considerat că trenul este confortabil, se deplasează lin și este ușor de condus. Realimentarea cu hidrogen a decurs mai rapid decât se așteptau și a fost efectuată în siguranță. Mai mult, acest tren cu emisii zero este semnificativ mai silențios decât trenurile diesel actuale. Acest lucru a fost confirmat în timpul testelor și este un beneficiu important pentru pasageri și pentru locuitorii din zona liniei.

Raportul concluzionează că toate obiectivele au fost atinse și că trenul cu hidrogen este o alternativă complet viabilă la echipamentele diesel.

 

View Comments

  • Lumea se misca, repede, dupa cum vedem! Aplicatiile din sectorul feroviar neelectrificat dovedesc ca H2 este o solutie pentru fecarbonarea economiei. Austria a omologat trenul Alsthom, acum si Olanda, altele urmeaza. Companiile, simtind afacerea, mare, mare de tot, vad ca fac solicitarea ministrilor energie din UE sa sprijine demersul, care implica sume imense. Italienii sunt geniali, cu eliminarea treptata a dieselului pe o Vale turistica faimoasa. Vor fi atrasi turisti multi, curiosi sa fie printre primii calatori cu astfel de trenuri "verzi". As fi bucuros sa vad "miscarea"si la noi, desi viteza medie pe calea ferata e mai mica decat in 1938

Articole recente

Google nu a avertizat 10 milioane de persoane despre cutremurul din Turcia (BBC)

Google a recunoscut că sistemul său de avertizare timpurie în caz de cutremur nu a…

37 de minute ago

Inundații semnificative, în județele Suceava și Neamț, în urma furtunilor

În urma manifestării fenomenelor hidrometeorologice prognozate, 25 de localități din nouă județe ale țării (Alba,…

51 de minute ago

Vremea Schimbării (opinie Eugen Lascu)

Autor: Eugen Lascu După cum am mai afirmat și în alte articole, trăim într-o eră…

60 de minute ago

De ce nu vin specialiștii în companiile de stat?

Autor: Gabriel Grădinescu, fost vicepreședinte ASF Se observă o efervescență în jurul temei guvernanței companiilor…

o oră ago

Nazare: Abuzurile ANAF nu sunt lucruri noi

Ministrul Finanţelor, Alexandru Nazare, a declarat duminică, după demisia vicepremierului Dragoş Anastasiu şi dezvăluirile acestuia…

2 ore ago

This website uses cookies.

Read More