Burse/Investitii

Tribunalul Bucureşti a anulat decizia ASF de concediere a directorului Ileana Horvath; ASF: Este o hotărâre a primei instanțe, executorie de drept

Tribunalul Bucureşti a anulat decizia ASF de concediere a Ilenei Horvath, Director Direcţia de Supraveghere şi Control Pensii Private la Autoritatea de Supraveghere Financiară, potrivit deciziei instanţei. În conformitate cu dispoziţiile art 274 din Codul Muncii, republicat, cu modificările şi completările ulterioare, hotărârea primei instanţe este executorie de drept.

Daniel Apostol, purtător de cuvânt al Autorității de Supraveghere Financiară, ne-a declarat: “ASF este o autoritate a statului român, care respectă legile acestuia, precum și hotărârile instanțelor judecătorești, cărora li se conformează. În cazul de față, este o hotărâre a primei instanțe, executorie de drept.”

Hotărârea instanţei precizează: “Admite excepţia inadmisibilităţii capetelor de cerere privind anularea Hotărârii Consiliului ASF nr.123/21.12.2020, Hotărârii Consiliului ASF nr. 6/15.01.2021 , Hotărârii Consiliului ASF 128/24.12.2020 şi respinge aceste capete de cerere ca fiind inadmisibile. Admite în parte cererea de chemare în judecată. Anulează decizia de concediere nr. 265/24.02.2021 emisă de pârâtă.

Dispune reintegrarea reclamantei pe postul deţinut anterior concedierii. Obligă pârâta la plata in favoarea reclamantei, a unei despăgubiri egale cu salariile indexate, majorate si reactualizate si cu celelalte drepturi de care ar fi beneficiat reclamanta de la data concedierii si pana la data reintegrării efective. Respinge cererea de chemare în judecată sub celelalte aspecte ca neîntemeiată. Cu apel in 10 zile de la comunicare. Cererea de apel se depune la Tribunalul Bucuresti – Secţia a VIII-a. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin grefa instanţei astăzi, 28.01.2022
Document: Hotarâre  403/2022  28.01.2022”

Ileana Horvath a solicitat în instanţă anularea hotărârii Consiliului ASF din 15 ianuarie 2021 privind aprobarea modificării Regulamentului nr. 10/2016 privind organizarea şi funcţionarea ASF, a organigramei ASF, precum şi a statului de funcţii aferent; anularea deciziei de concedire emisă de preşedintele ASF, obligarea ASF la reintegrarea pe un post conform contractului de muncă şi a fişei de post, obligarea ASF la plata indexată a tuturor salariilor şi a drepturilor conexe cuvenite, actualizate cu rata inflaţiei, de la data emiterii deciziei de concediere până la reintegrarea efectivă; obligarea la plata daunelor morale în cuantum de 50.000 de lei pentru prejudiciul moral cauzat de decizia de concediere, obligarea ASF la plata cheltuielilor de judecată.

Articole recente

Rareş Bogdan: Îl rog respectuos pe Câciu să dea explicaţii cu privire la transpunerea Regulamentului CE privind suprataxarea companiilor din energie

Europarlamentarul Rareş Bogdan i-a cerut ministrului de Finanţe, Adrian Câciu, să dea explicaţii publice cu…

21 de minute ago

Germania a aprobat livrarea de tancuri Leopard 1 Ucrainei şi este în discuţie cu Qatarul pentru tancuri Ghepard

Guvernul german a aprobat livrarea de tancuri Leopard 1 Ucrainei din stocurile sale industriale şi…

35 de minute ago

Directorul CIA: Prietenia ruso-chineză nu este necondiţionată; următoarele şase luni sunt critice pentru Ucraina

Directorul CIA, William Burns, a declarat joi că, potrivit evaluărilor agenţiei de informaţii pe care…

37 de minute ago

Norvegia: Poliţia interzice arderea Coranului după ce Turcia l-a convocat pe ambasadorul norvegian

Poliţia norvegiană a interzis joi un protest planificat anti-islam, inclusiv arderea unei copii a Coranului,…

13 ore ago

Serbia trebuie să continue discuţiile cu Kosovo asupra normalizării, pentru a rămâne pe calea spre aderarea la UE (Vucic)

Serbia trebuie să continue discuţiile cu Kosovo asupra normalizării legăturilor, în cadrul celui mai recent…

13 ore ago