Categories: International

Turcia a arestat 15 agenţi Mossad (presa turcă)

Turcia a arestat pe 7 octombrie 15 suspecţi care lucrau pe teritoriul ei pentru serviciul secret israelian Mossad, scrie joi publicaţia turcă Sabah, citată de Haaretz şi Times of Israel.

Potrivit Sabah, cotidian apropiat de preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan, citat de Agerpres, peste 200 de ofiţeri au fost angrenaţi în operaţiunea de contrainformaţii a serviciului turc MIT (Organizaţia Naţională de Informaţii) de deconspirare a acestor agenţi, care spionau studenţi străini, inclusiv palestinieni, dar şi cetăţeni turci.

Aceşti spioni, cu descendenţă arabă, operau în grupuri de câte trei. Unii au avut întâlniri cu agenţi Mossad în Elveţia şi Croaţia, unde făceau schimb de informaţii, şi au primit de asemenea ordine în România, la Bucureşti, şi în capitala Kenyei, Nairobi, mai scrie sursa citată, adăugând că cele cinci grupuri de agenţi operau în zone diferite ale Turciei.

Ei transmiteau Mossadului informaţii despre studenţi potenţiali viitori lucrători în industria de apărare şi erau plătiţi prin diferite modalităţi, printre care criptomonede, transferuri financiare sau bijuterii.

Suspecţii au fost monitorizaţi ”timp de aproximativ un an, folosind metode de informaţii tehnice şi umane, perioadă în care ei au fost implicaţi în acţiuni de spionaj axate pe palestinienii din Turcia”, scrie publicaţia turcă, menţionând de asemenea că urmează să fie formulate acuzaţii împotriva lor.

Articole recente

Ioana Timofte: “Este o realizare care aparține profesioniștilor CNCIR, cărora le mulțumesc pentru dedicare și profesionalism”

Compania Naţională pentru Controlul Cazanelor, Instalaţiilor de Ridicat şi Recipientelor sub Presiune aniversează, astăzi, 11…

3 ore ago

Miliardarul israelian Beny Steinmetz, condamnat în dosarul ”Ferma Băneasa”, reţinut pe aeroportul din Atena

Miliardarul israelian Beny Steinmetz, pe numele căruia Interpolul a emis o ”notiţă roşie” la solicitarea…

4 ore ago

OMV Petrom: România ar trebui să reducă fiscalitatea în sectorul energetic

Autorităţile române ar trebui să reducă fiscalitatea în sectorul energetic, ceea ce ar duce la…

4 ore ago

Cîţu: Aşa-zişi specialişti avansează diverse scenarii apocaliptice cu privire la datoria publică; adevărul iese la iveală

Preşedintele PNL, Florin Cîţu, afirmă că ''oameni fără pregătire'' vorbesc despre cum funcţionează Finanţele şi avansează…

4 ore ago

Procurorii au deschis două dosare penale în legătură cu nerespectarea normelor sanitare la Congresul PNL (surse)

Procurorii au deschis două dosare penale în care sunt efectuate verificări în legătură cu nerespectarea…

4 ore ago

S-au alocat peste 70 mii lei pentru plata venitului lunar de completare pentru persoanele disponibilizate de la Societatea Națională de Închideri Mine –Valea Jiului S.A.

La propunerea Ministerului Energiei în ședința de Guvern de astăzi a fost adoptată HOTĂRÂREA pentru…

6 ore ago