Folosim cookie-uri pentru a analiza traficul și a îmbunătăți experiența ta.
RefuzTurkish Petroleum Corp (TPAO) a mutat nava de foraj FATIH, la nord de zăcământul Filyos, pe o locaţie nouă, aproape de graniţa economică a României şi Bulgariei, potrivit surselor noastre.
Astfel, nava se află acum la o distanţă de 19 mile de graniţa zonei economice a României, la 26 de mile până la sonda de explorare Dolphin 1 Exxon din Neptun Deep, la 71 de mile până la ANA BSOG şi la doar 3 mile până la graniţa zonei economice a Bulgariei. Adâncimea apei la sondă este de aproximativ 1900 m, spun sursele noastre.
Acestea ne-au mai spus că mişcarea FATIH este destul de ciudată, în condiţiile în care TPAO nu a anunţat nimic referitor la această mutare.
În luna august 2020, Turcia a anunţat că a descoperit un zăcământ în Marea Neagră care ar conţine 405 de miliarde metri cubi de gaze naturale. Locul unde au fost descoperite gazele naturale este amplasat la aproximativ 150 de kilometri de coasta Turciei, la intersecţia dintre frontierele maritime ale Bulgariei şi României cu apele teritoriale ale Turciei şi aproape de blocul Neptun din România, cea mai mare descoperire de gaze din Marea Neagră din ultimele decenii.
Câmpul descoperit a fost numit Câmpul de gaze Sakarya. Proiectul de dezvoltare a câmpului de gaze Sakarya constă din trei piloni principali; înființarea unei unități de producție pe fundul mării la o adâncime de 2200 de metri, la 170 de kilometri nord de Filyos, construcția terminalelor de achiziție și procesare a gazului, construcția de conducte pentru conectarea a două unități pe uscat și pe mare.
Preşedintele Recep Tayyip Erdogan a impus un obiectiv ambiţios referitor la debutul producţiei de gaze din Marea Neagră în 2023, când în Turcia ar urma să aibă loc alegeri generale.
TPAO, companie controlată de fondul suveran de investiţii din Turcia, are parteneriate pentru proiecte de petrol şi gaze cu o serie de companii precum BP Plc şi State Oil Co. of Azerbaidjan în Marea Caspică, Rusia, Irak şi Afganistan.
Înainte de descoperirea de gaze din 2020, făcută de propria navă a TPAO, Turcia a făcut şase foraje exploratorii în Marea Neagră pe parcusul ultimilor 16 ani cu ajutorul unor companii internaţionale precum Royal Dutch Shell Plc şi Exxon Mobil Corp.
Secretarul pentru comerț Howard Lutnick a declarat că „întrebarea” înaintea discuțiilor dintre președintele Donald Trump…
Vicepremierul Dragoş Anastasiu a demisionat, după cum a anunțat într-o conferință de presă. "În acest…
Preşedintele american Donald Trump a jucat golf duminică la complexul său de la Turnberry, în…
Peste 2200 de consumatori din judeţul Bihor nu au în continuare energie electrică, după furtuna…
Premierul Ilie Bolojan a avut o primă reacție duminică, la câteva zile după ce informații…
Sâmbătă, China a lansat un plan de acțiune global pentru inteligența artificială, care solicită cooperarea…
This website uses cookies.
Read More