Categories: International

Twitter restricționează contul de campanie al lui Trump, din cauza postării unui articol controversat despre Joe Biden

”Este atât de îngrozitor ca Twitter şi Facebook să retragă articolul despre e-mailurile care sunt o probă irefutabilă împotriva lui Joe adormitul şi a fiului său Hunter din New York Post”, a scris miercuri pe Twitter Trump, apreciind că ”nu e nimic mai rău decât un lider politic corupt”.

Aceste mesaje relansează acuzaţii formulate împotriva lui Joe Biden de către tabăra lui Donald Trump, potrivit cărora el ar fi ajutat grupul ucrainean în domeniul gazelor naturale Burisma să scape de anchete de corupţie. Hunter Biden a făcut parte din 2014 în 2019 din Consiliul de Administraţie al societăţii ucrainene, iar Joe Biden neagă că a discutat cu fiul său despre activităţile acestuia în străinătate pe când era vicepreşedinte.

Într-un editorial, tabloidul – unul dintre cele mai citite în ţară – denunţă ”cenzura Facebook cu scopul de a ajuta campania lui Joe Biden”. ”Cenzuraţi mai întâi, puneţi întrebări după aia. Aceasta este o atitudine scandaloasă pentru una dintre platformele cele mai puternice din Statele Unite”, se denunţă în editorial, în care Facebook este acuzată că a devenit ”o maşină de propagandă”.

Senatorul republican Josh Hawley a denunţat ”părtinirea” Facebook şi o blocare ”se pare selectivă” a unui articol cu privire la ”o faptă potenţial contrară eticii unui candidat la preşedinţie”.

Alt senator republican, Ted Cruz, denunţă ”ipocrizia” Twitter, care ”le permite utilizatorilor săi să împărtăşească informaţii din surse mai puţin sigure despre alţi candidaţi”.

Potrivit News.ro, The New York Post scrie că şi-a procurat o copie a unui hard disk al unui laptop lăsat la reparat – în aprilie 2019 – de către Hunter Biden într-un magazin din Delaware, fieful lui Joe Biden. Fără veşti de la proprietar, reparatorul ar fi predat laptopul FBI câteva luni mai târziu, după ce a făcut o copie a hard diskului, pe care a trimis-o avocatului personal al lui Donald Trump, Rudy Giuliani. Rudy Giuliani ar fi furnizat ulterior copia tabloidului.

Potrivit cotidianului, un mesaj de pe hard diskul computerului ar dovedi că Hunter Biden i-ar fi prezentat tatălui său un reprezentant al Burisma. La 17 aprilie 2015, Vadim Pojarskïi, un membru al conducerii grupului ucrainean, îi mulţumesşte lui Hunter Biden pentru o invitaţie la Washington care ”oferă ocazia de a-l întâlni pe tatăl dvs. şi de a petrece timp împreună”.

Fără să dezmintă existenţa computerului sau a mesajelor pe care le conţinea, un purtător de cuvânt al lui Joe Biden, Andrew Bates, a declarat că fostul vicepreşedinte nu s-a întâlnit cu Vadim Pojarskïi, potrivit programului său oficial de la acea vreme.

Bates l-a acuzat deja pe Rudy Giuliani de răspândirea unor ”teorii ale complotului discreditate” şi a denunţat ”alianţa sa cu personaje legate de (serviciile) ruse de informaţii”.

View Comments

Articole recente

XTB: Nu doar populația lumii se vaccinează împotriva coronavirusului, ci și „investițiile”

Investitorul activist, un nou tip de trader, influențat de social media. ANAF își va orienta…

2 minute ago

Senatul avertizat de YouTube cu închiderea paginii din cauza mesajelor Dianei Şoşoacă

Preşedintele Comisiei juridice a Senatului, liberalul Iulia Scântei, a declarat marţi că cei care gestionează…

14 minute ago

Voiculescu: Unitatea mobilă de la ‘Victor Babeş’ respectă normele de sănătate publică; ANMDM – în echipa de anchetă (video)

Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a informat, marţi, că a solicitat Direcţiei de Sănătate Publică Bucureşti…

16 minute ago

Noul draft al legii 5G: mai multe prevederi la contravenţii, dar fără secţiune tehnică

Noua variantă a proiectul de lege 5G, apărută în luna martie, are mai multe prevederi…

28 de minute ago

Greenpeace a blocat intrarea Ministerului Energiei: Activiștii de mediu cer o dată clară și un plan realist de eliminare a cărbunelui din mixul energetic

7 activiști Greenpeace au format o blocadă în fața Ministerului Energiei, afișând bannere cu mesajele…

55 de minute ago

Fostul primar Neculai Onţanu – condamnat definitiv la 3 ani de închisoare cu suspendare pentru luare de mită

Fostul primar al Sectorului 2 al Capitalei Neculai Onţanu a fost condamnat definitiv, marţi, de…

o oră ago