Folosim cookie-uri pentru a analiza traficul și a îmbunătăți experiența ta.
RefuzPremierul ucrainean Denis Şmîgal a anunţat miercuri că guvernul său va aloca pentru restul acestui an 40 miliarde de grivne (aproximativ un miliard de euro la cursul de schimb actual) pentru a finanţa producţia de drone de către producătorii ucraineni, potrivit EFE, potrivit Agerpres.
“Acum un an, datorită iniţiativei UNITED24 a preşedintelui Volodimir Zelenski, am colectat patru miliarde de grivne pe care i-am investit în producătorii ucraineni de drone”, a afirmat Şmîgal vorbind la un eveniment public, referindu-se la iniţiativa prezidenţială de a obţine donaţii.
Premierul a reamintit că, la vremea respectivă, în proiect erau implicate aproximativ zece companii.
“Astăzi sunt peste 40 de companii care au încheiat contracte cu statul, iar producţia internă de drone a crescut de zece ori”, a afirmat şeful guvernului ucrainean, care a făcut o prioritate din dezvoltarea, împreună cu sectorul privat, a producţiei interne de drone pentru a aproviziona armata cu mii de aparate aeriene fără pilot.
În intervenţia sa, Şmîgal a amintit că Ucraina a promovat reforme legislative pentru a face mai atractive investiţiile private în producţia de drone. Una dintre aceste modificări creşte marja de profit la 25% pentru companiile din sector care primesc contracte publice.
În discursul de marţi seara către naţiune, preşedintele Zelenski a subliniat importanţa aşa-numitei Armate de drone pe care Ucraina o creează: “Apărarea noastră are nevoie urgentă de toate tipurile de drone, de la (dronele) Mavic, relativ simple, până la dronele maritime şi de atac care pot opera pe distanţe mari”.
Ucraina a atacat în mai multe rânduri peninsula Crimeea – anexată ilegal de Rusia în 2014 – cu drone maritime, pe distanţe mari. Astfel de drone cu rază lungă de acţiune au fost, de asemenea, implicate în ultimele săptămâni în atacuri asupra unor obiective din Moscova şi în alte regiuni ale Federaţiei Ruse, potrivit EFE.
Guvernul chinez anunţă plata unei alocaţii anuale fără precedent de aproximativ 420 de euro pentru…
Consiliul Concurenței a aprobat achiziția de active și de acțiuni în Telekom România Mobile Communications…
Directoratul Naţional de Securitate Cibernetică avertizează în legătură cu continuarea campaniilor frauduloase care promovează o…
Consiliul Concurenței aprobă achiziția de active și de acțiuni în Telekom România Mobile Communications de…
Startup-ul Z.ai, cunoscut anterior sub numele de Zhipu, a anunțat luni că noul său model…
Taxele vamale de 15% la exporturile europene au un impact direct limitat asupra României, în…
This website uses cookies.
Read More