Folosim cookie-uri pentru a analiza traficul și a îmbunătăți experiența ta.
RefuzCirca 1.700 de soldați ucraineni dintr-o brigadă alcătuită din aproximativ 6.000 de soldați, dintre care o parte au fost instruiți în Franța, au dezertat încă dinainte să ajungă pe front, caz investigat în prezent de armata ucraineană, relatează sâmbătă agenția EFE, potrivit Agerpres.
Din cauza ‘haosului organizatoric’, respectiva brigadă nu a fost suficient pregătită și nici echipată adecvat, potrivit corespondentului militar ucrainean Iuri Butusov, cel care a dezvăluit public acest caz.
‘Aproape toți soldații și comandanții proveneau din mobilizarea obligatorie și mulți dintre ei nu erau motivați suficient’, prin urmare au dezertat înainte să fie introduși în luptă, remarcă Butusov. De asemenea, adaugă acesta, ‘unele dintre echipamentele noastre existau doar pe hârtie’.
Cu toate acestea, mai menționează același jurnalist, majoritatea soldaților acestei brigăzi, care a primit din Franța blindate și obuziere moderne în urma instrucției efectuate în această țară, s-au străduit să-și îndeplinească misiunile de luptă pe sectorul de front unde au fost repartizați, în apropiere de Pokrovsk, un oraș ce se numără printre obiectivele cheie ale ofensivei ruse în estul Ucrainei. Însă din cauza greșelilor comandamentului, respectiva unitate, Brigada 155, a suferit pierderi semnificative, notează Iuri Butusov
Armata ucraineană continuă să piardă teren pe frontul de est în fața forțelor ruse, mai numeroase și mai bine înarmate. Ucraina a adoptat măsuri stricte de mobilizare care au condus la numeroase tentative de fugă din țară, la coruperea unor responsabili și la acțiuni de recrutare forțată în care ofițerii recrutori recurg inclusiv la metode brutale. În plus, peste 60.000 de soldați ucraineni au dezertat în 2024.
Lupte intense au loc în acest timp și în provincia rusă Kursk, unde trupele ucrainene ocupă o porțiune de teritoriu pe care armata rusă, sprijinită de soldați nord-coreeni, încearcă să-l recupereze. Ucraina a revendicat inițial ocuparea a circa 1.100 de kilometri pătrați în Kursk, dar acum mai controlează acolo circa 460 de kilometri pătrați, potrivit portalului militar ucrainean ‘Militarnîi’.
Guvernul chinez anunţă plata unei alocaţii anuale fără precedent de aproximativ 420 de euro pentru…
Consiliul Concurenței a aprobat achiziția de active și de acțiuni în Telekom România Mobile Communications…
Directoratul Naţional de Securitate Cibernetică avertizează în legătură cu continuarea campaniilor frauduloase care promovează o…
Consiliul Concurenței aprobă achiziția de active și de acțiuni în Telekom România Mobile Communications de…
Startup-ul Z.ai, cunoscut anterior sub numele de Zhipu, a anunțat luni că noul său model…
Taxele vamale de 15% la exporturile europene au un impact direct limitat asupra României, în…
This website uses cookies.
Read More
View Comments
O sa vedem după ce intra Tramp în funcție ce mai face ucraina!Sa rămână cu teritoriile proprii fără cele de la:rusi,romani,unguri și polonezi!