International

Ucraina, pretext pentru un război nedeclarat al Occidentului împotriva Rusiei (secretarul Consiliului Securităţii al Federaţiei Ruse)

“Campania antirusă” lansată de SUA şi partenerii lor demonstrează că Ucraina a devenit un pretext pentru un “război nedeclarat” al acestora împotriva Rusiei, a apreciat marţi Nikolai Patruşev, secretarul Consiliului Securităţii al Federaţiei Ruse, citat de EFE şi Regnum, potrivit Agerpres.

“Campania globală împotriva Rusiei lansată de americani şi de sateliţii lor demonstrează în mod convingător că Ucraina a devenit un pretext pentru a duce un război nedeclarat împotriva Rusiei”, a declarat Patruşev, care face parte din cercul apropiat al preşedintelui rus Vladimir Putin, în cadrul unei reuniuni a acestui consiliu de pe lângă Kremlin.

Patruşev susţine că “intenţiile (Occidentului) de a declanşa un astfel de război erau ‘urzite’ cu mult înainte de februarie”, când Rusia şi-a lansat campania militară în Ucraina şi “ar fi fost puse în aplicare indiferent de acţiunile Federaţiei Ruse”.

Occidentul, potrivit secretarului Consiliului Securităţii Rusiei, caută de asemenea să creeze condiţii pentru a impune un regim marionetă în Rusia.

“Până la urmă, Occidentul încearcă să creeze condiţii pentru a instala în Rusia un regim aflat sub controlul său, aşa cum a făcut-o în Ucraina şi în multe alte state”, a afirmat el.

“Operaţiunea militară specială (rusă în Ucraina) a zădărnicit aceste planuri”, susţine responsabilul rus, potrivit căruia “am fost constrânşi să luăm această măsură preventivă, dat fiind faptul că ameninţările la adresa securităţii naţionale, desconsiderarea intereselor noastre naţionale atinseseră un asemenea nivel care ameninţa statalitatea Rusiei şi existenţa sa”.

Cum anume ar fi pus Ucraina în pericol existenţa Rusiei înainte de război, Patruşev nu a precizat, notează Ukrainska Pravda.

El a mai declarat că SUA şi aliaţii lor “caută să întreţină cu orice preţ mitul fals al unei Rusii agresive, care se presupune că ar încerca să-şi aservească lumea occidentală, pe baza unor naraţiuni şi argumente pseudoştiinţifice”.

Patruşev susţine că “Occidentul nu doreşte o Rusie suverană puternică şi în dezvoltare rapidă”.

La 9 mai, preşedintele rus Vladimir Putin – care la început argumentase declanşarea aşa-numitei “operaţiuni speciale militare” în Ucraina cu “denazificarea” şi “demilitarizarea” acestei ţări – declarase că Moscova “nu a avut o altă opţiune” şi că dacă ar fi avut “cea mai mică şansă de a rezolva problema Donbasului pe cale paşnică ar fi făcut-o”, într-o încercare de justificare a campaniei în Ucraina în faţa susţinătorilor săi.

Articole recente

Trump le-a cerut liderilor thailandez şi cambodgian să agreeze o încetare a focului

Preşedintele american Donald Trump a anunţat sâmbătă că a discutat telefonic cu liderii Thailandei şi…

9 ore ago

Macron consideră că este imperativ să se evite repetarea violenţelor în Siria

Preşedintele francez Emmanuel Macron a estimat sâmbătă că este ''imperativ să se evite'' repetarea episoadelor…

9 ore ago

Preşedintele Dan şi cancelarul austriac Stocker au subliniat interesul de a deschide unui nou capitol în relaţia bilaterală

Preşedintele Nicuşor Dan şi cancelarul federal Christian Stocker au subliniat, sâmbătă, interesul ambelor părţi de…

9 ore ago

Sute de persoane au manifestat în Scoția împotriva vizitei private a președintelui SUA

Câteva sute de persoane au manifestat sâmbătă în orașele scoțiene Edinburgh și Aberdeen în semn…

11 ore ago

This website uses cookies.

Read More