Folosim cookie-uri pentru a analiza traficul și a îmbunătăți experiența ta.
RefuzSursa Pixabay
Suprafaţa cultivată cu grâu de iarnă în Ucraina ar putea scădea cu 30% – 60% în 2023 fără sprijin din partea statului şi fără o majorare a exporturilor de cereale, a anunţat marţi Roman Slastyon, directorul sindicatului agricol UABC, transmite Reuters, potrivit Agerpres.
“Există speranţe mari că Guvernul va găsi o posibilitate pentru finanţarea campaniei de însămânţare. Dacă acesta nu se va realiza acum, vom avea probleme serioase … fără aceste programe şi fără majorarea exporturilor, este de aşteptat să nu fie cultivată 30% – 60% din suprafaţa alocată culturilor de iarnă”, a explicat oficialul.
Ucraina, un producător şi exportator global major de cereale, a început deja însămânţarea rapiţei şi va începe în două-trei săptămâni însămânţarea grâului de iarnă.
De la debutul invaziei ruseşti din 24 februarie, exporturile de cereale ale Ucrainei au scăzut semnificativ, pentru că porturile de la Marea Neagră, principala rută pentru livrările de cereale ucrainene, au fost închise de o blocadă rusească, ceea ce a împins în sus preţurile mondiale la alimente şi a provocat temeri că vor exista întreruperi în aprovizionarea cu alimente în ţări din Africa şi Orientul Mijlociu. La finele lunii trecute, s-a ajuns la un acord care a permis deblocarea porturilor ucrainene şi plecarea primelor nave care să transporte cereale.
Rezerva Federală a SUA (Fed) a menţinut dobânda de referinţă la un interval cuprins între…
Ionuţ Aurică a fost numit în funcţia de vicepreşedinte al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală,…
Valentin Ionescu (foto stânga), Președintele Institutului de Studii Financiare (ISF) și Ieronim Ștefan (dreapta), coordonatorul…
Serviciul Geofizic al Academiei Ruse de Științe a publicat pe canalul său de Telegram foto…
Robert Cosmin Până a fost numit Director General Adjunct al SAI Muntenia Invest, pentru un…
Emiratele Arabe Unite (EAU) vor începe, cu acordul Israelului, construcţia unei conducte importante ce va…
This website uses cookies.
Read More