Categories: Sanatate

Un eurodeputat ecologist susţine obligativitatea vaccinării anti-COVID-19

Eurodeputatul ecologist Yannick Jadot s-a pronunţat marţi pentru obligativitatea vaccinării anti-COVID-19, la o zi după anunţul laboratoarelor Pfizer (SUA) şi BioNTech (Germania) privind eficienţa vaccinurilor lor aflate în faza de testare, transmite AFP.

Întrebat de Franceinfo în legătură cu introducerea obligativităţii vaccinării anti-COVID-19, Jadot a răspuns afirmativ.

”Din momentul în care va exista vaccinul, sper că toată lumea va merge să se vaccineze”, a adăugat el, potrivit Agerpres.

Potrivit unui sondaj Ipsos publicat în septembrie, Franţa se află printre ţările unde intenţia de a recurge la vaccin este cea mai slabă. Astfel, doar 59% din populaţie s-ar vaccina împotriva COVID-19 în Franţa, faţă de media de 74% la nivel mondial.

Eurodeputatul a salutat anunţurile făcute luni de Pfizer şi BioNTech, dar a lansat un apel către francezi să nu îşi relaxeze eforturile întrucât ”astăzi ceea ce ne salvează sunt regulile, nu vaccinul care va veni, sperăm, în câteva luni”.

Laboratoarele Pfizer şi BioNTech au anunţat luni că vaccinurile lor ar avea o ”eficacitate de 90%” împotriva COVID-19, potrivit testării pe scară largă, în desfăşurare, a treia şi ultima etapă înainte de prezentarea unei cereri de omologare.

Adina Ardeleanu

Adina Ardeleanu – membru fondator FinancialIntelligence.ro Adina Ardeleanu, membru fondator FinancialIntelligence.ro, are o experiență de peste 12 ani în jurnalism economic. Ea a debutat, în 2006, la publicația Bursa, avansând până în poziția de redactor șef adjunct. De-a lungul carierei, Adina a fost premiată pentru articolele dedicate pieței de capital, atât de Asociația Brokerilor din România, cât și de Bursa de Valori din Polonia. Absolventă de ASE, Adina a urmat cursuri de jurnalism economic ținute de Thomson Reuters, la Londra și Frankfurt, dar și de The Fund for American Studies (TFAS), la Praga.

Articole recente

SUA: Alertă cu bombă la Curtea supremă înainte de învestirea lui Biden

Curtea supremă a SUA, situată în faţa Capitoliului unde Joe Biden urmează să depună jurământul…

55 de minute ago

Ceremonia de învestire a celui de-al 46-lea preşedinte al Statelor Unite ale Americii (video)

Ceremonia de învestire a celui de-al 46-lea preşedinte al Statelor Unite ale Americii (video)  …

o oră ago

Ceremonia de învestire a celui de-al 46-lea preşedinte al Statelor Unite ale Americii – VIDEO

La Washington D.C. are loc miercuri ceremonia de învestire a celui de-al 46-lea preşedinte al…

2 ore ago

Traian Berbeceanu anunță redeschiderea restaurantelor, dacă rata de infectare se menține sub 3 la mie în București, în următoarele 48 de ore

Prefectul Traian Berbeceanu a anunțat că are în vedere relaxarea restricțiilor pentru Capitală, dacă rata de…

2 ore ago

Barna: Guvernul a aprobat un memorandum privind operaţionalizarea acestui Centru Cyber care va exista la Bucureşti

S-a decis un grup de lucru interministerial, pentru ca într-un termen foarte scurt Centrul să…

2 ore ago