Energie

Un parc eolian din Germania este demontat pentru a extinde o mină de cărbune

Un parc eolian din Germania este demontat pentru a extinde mina de lignit Garzweiler, potrivit balkangreenenergynews.com. Una din cele opt turbine instalate în locație în 2001 a fost deja îndepărtată. Cu toate acestea, statul german Renania de Nord-Westfalia a declarat că va elimina treptat cărbunele până în 2030, la fel ca RWE, compania care deține mina.

Turbinele eoliene din apropierea minei Garzweiler din statul Renania de Nord-Westfalia, conduse de gigantul energetic german RWE, sunt demontate  pentru a face loc unei mai multe exploatări de lignit, mai scrie publicaţia. Turbinele erau în funcțiune din 2001, iar subvențiile guvernamentale au expirat. Energiekontor și wpd, care activează și în Balcani, operează parcul eolian. Nu se știe cât va dura demontarea. Până acum, doar o turbină eoliană a fost îndepărtată.

Lignitul pentru producerea de energie electrică va fi extras de unde se află acum turbinele eoliene

Producția anuală a Garzweiler este de 25 de milioane de tone, potrivit RWE. Aceasta a estimat, însă, că rezervele de lignit din zonă ar putea dura până în 2045. Combustibilul este furnizat în mare parte centralei termice Neurat din apropiere.

Populația din mai multe municipalități din zona de vest de Köln a trebuit să fie relocată din cauza extinderii minei Grazweiler. Pe lângă locația parcului eolian, RWE ocupă o zonă și în jurul micului oraș Lützerath. Acesta va fi complet evacuat și demolat. Orașul a devenit un câmp de luptă simbolic pentru activiștii climatici din Germania, potrivit balkangreenenergynews.com.

 

Decizia de a demola Lützerath a fost luată în conformitate cu noua politică a țării în materie de cărbune pentru a crește temporar utilizarea lignitului pentru producerea de energie electrică în timpul crizei energetice, a raportat Clean Energy Wire.

Cu toate acestea, Renania de Nord-Westfalia a anunțat că va înceta utilizarea combustibililor fosili până în 2030, la fel ca RWE.

Tribunalul din orașul german Münster a decis anul acesta în favoarea extinderii minei. Activiștii pentru climă care s-au opus planurilor au numit decizia cinism și ipocrizie.

Instanța a constatat că nicio mină alternativă de suprafață nu ar satisface cererea necesară de lignit. Securitatea aprovizionării este în prezent prioritatea numărul1, în timp ce „protecția climei rămâne una dintre provocările cheie ale timpului nostru”, a subliniat RWE și a declarat că încearcă să le sprijine pe ambele.

 

Articole recente

Germania cere Chinei să înceteze imediat practica recrutării unor foşti piloţi militari germani

Ministrul german al apărării, Boris Pistorius, a cerut sâmbătă Chinei să înceteze recrutarea unor foşti…

3 ore ago

Comisia Europeană ameninţă Serbia şi Kosovo cu ”consecinţe” dacă vor continua violenţele

Comisia Europeană a ameninţat sâmbătă cu măsuri punitive Serbia şi Kosovo dacă acestea nu iau…

3 ore ago

Joe Biden a promulgat legea prin care SUA evită intrarea în incapacitate de plată a datoriei

După săptămâni de confruntări politice cu republicanii, preşedintele democrat american, Joe Biden, a promulgat sâmbătă…

3 ore ago

Turcia, membră a NATO, va trimite trupe în Kosovo, pe fondul tulburărilor din nordul ţării

Turcia intenţionează să trimită comandouri în Kosovo duminică şi luni, ca răspuns la solicitarea NATO…

8 ore ago

Rusia va reveni la START daca SUA renunţă la ”poziţia lor ostilă” (MAE)

Rusia va reveni la respectarea deplină a tratatului Noul START privind măsurile pentru reducerea şi…

8 ore ago

Kârgâzstanul, o ţară aliată a Moscovei, “gata să lucreze mână în mână cu UE”

Kârgâzstanul, fostă republică sovietică din Asia Centrală, aliată a Moscovei, este gata să conlucreze Uniunea…

8 ore ago