Un videoclip viral cu apă de la robinet care ia foc dezvăluie o scurgere de gaz natural în China (video)

Locuitorii dintr-o provincie din nord-estul Chinei producătoare de gaze naturale au realizat un videoclip în care arată cum ia foc apa de la robinet, folosind o brichetă – un videoclip care a devenit viral – determinând o anchetă a autorităților locale și întreruperea alimentării cu apă într-o parte a orașului, deoarece gazul natural se scursese în apele subterane.

Videoclipurile cu apa de la robinet din orașul Panjin, din provincia chineză Liaoning, au apărut pe rețelele de socializare chineze și au devenit atât de populare încât povestea a fost preluată de publicaţia chineză People’s Daily.

Potrivit tweet-ului People’s Daily, „scena ciudată este cauzată de infiltrarea gazelor naturale din cauza unei erori temporare a sistemului de alimentare cu apă subterană, care este acum oprită. Aprovizionarea normală a fost reluată”.

Guvernul local a declarat că vor fi efectuate investigații suplimentare cu privire la cauza incidentului, a raportat People’s Daily.

Cu toate acestea, conform informaţiilor mass-media din China, apa inflamabilă de la robinet nu este un fenomen nou în districtul orașului Panjin, unde a fost înregistrat cel mai recent videoclip. Locuitorii din districtul Dawa au spus că au văzut cazuri de ardere a apei de la robinet încă din 2018. Alți rezidenți spun că apa de la robinet a fost întotdeauna mai „uleioasă”.

Conform CCTV, locuitorii au observat prima dată apa inflamabilă de la robinet în urmă cu „trei-patru ani”.

Autoritățile chineze au declarat că, după o „anchetă cuprinzătoare a surselor de apă de la robinet din întreg districtul, nu au fost găsite astfel de probleme în alte zone”.

Provincia Liaoning are rezerve de gaze naturale, iar anul trecut, în noiembrie, o unitate a China National Petroleum Corporation (CNPC) – Liaohe Oilfield – a început construcția unui proiect de stocare a gazului de 8,5 miliarde de dolari în orașul Panjin, care ar fi cel mai mare centru subteran de stocare a gazelor naturale din nord-estul Chinei.

Stanciu Ancuta

Ancuţa-Carolina Stanciu - redactor şef al FinancialIntelligence.ro Ancuţa-Carolina Stanciu, membru fondator și redactor șef al publicaţiei, are 20 de ani experiență în jurnalism economic, fiind în ultimii 8 ani redactor şef al cotidianului financiar “Bursa". A fost coordonator şi organizator a numeroase conferinţe, dedicate unor domenii de interes public. Ancuţa Stanciu a participat la numeroase conferinţe şi dezbateri pe teme economice, atât în ţară, cât şi în străinătate. Recent, a fost contributor la volumul “Transporturi şi infrastructură”, din cadrul seriei de "Caiete documentare-Club România". După absolvirea Şcolii Superioare de Jurnalism, Ancuţa Stanciu a finalizat programul Reuters Foundation “Economic and Political Reporting from Southeast Europe” (Londra), în 2005, iar în 2007 a absolvit masterul “Managementul proiectelor” la SNSPA. În anul 2009, Ancuţa Stanciu a urmat cursurile Colegiului Naţional de Apărare.

Articole recente

70% din angajații Transgaz, de acord să se vaccineze anti-Covid; Ion Sterian se va vaccina pentru a oferi exemplu angajaților

Societatea Națională de Transport Gaze Naturale TRANSGAZ SA, ca urmare a deciziei conducerii generale a…

8 ore ago

Franţa, Marea Britanie şi Germania cer Iranului să renunţe la producerea de uraniu metalic

Franţa, Marea Britanie şi Germania au cerut sâmbătă Iranului să renunţe la producerea de uraniu…

8 ore ago

Transelectrica, după incidentul din 8 ianuarie: Obiectivele strategice pentru perioada următoare vizează realizarea unor proiecte de investiții importante pentru consolidarea rețelei electrice de transport

Obiectivele strategice ale Transelectrica pentru perioada următoare vizează realizarea unor proiecte de investiții importante pentru…

8 ore ago

Traian Băsescu s-a imunizat împotriva COVID 19

Traian Băsescu, fost Președinte al României, s-a imunizat împotriva COVID 19, arata o postare pe…

9 ore ago

Pfizer anunţă că are un “plan” pentru a limita întârzieri de livrare a vaccinurilor Covid

Grupul american Pfizer, asociat cu laboratorul german BioNTech, a anunţat sâmbătă un "plan" care trebuie…

10 ore ago