Folosim cookie-uri pentru a analiza traficul și a îmbunătăți experiența ta.
RefuzBalazs Hidveghi/ Sursa foto: Twitter
Ungaria nu va tolera ghetouri de migranţi pe teritoriul său, a declarat miercuri presei la Strasbourg un eurodeputat al partidului guvernamental ungar Fidesz, adăugând că alte state membre ale Uniunii Europene nu protejează în mod adecvat frontierele blocului, relatează MTI, potrivit Agerpres.
Ungaria respinge distribuirea şi relocarea obligatorie a migranţilor pe bază de cote, a subliniat Balazs Hidveghi după dezbaterea de la Strasbourg asupra reformei politicii UE privind migraţia. În acelaşi timp, alte state membre sunt hotărâte să susţină multiculturalismul “cu orice preţ” şi să impună altora imigraţia ilegală, a denunţat acesta.
Eurodeputatul francez Jean Paul Garraud (Adunarea naţională, fostul Front naţional) a afirmat la rândul său pentru presa ungară că reforma politicii de azil a UE ameninţă suveranitatea statelor membre şi dreptul acestora de a lua măsuri pentru a opri imigraţia în masă. El a apreciat totodată că atacurile la adresa Ungaria şi Poloniei “trebuie oprite” şi că cele două ţări reprezintă interesele celor două popoare.
Reprezentantul Suediei Charlie Weimers (Democraţii Suedezi) a insistat în acelaşi context că politica liberală a ţării sale cu privire la migraţie a dus la violenţă în societate şi că proiectul actual de reformă a politicii de azil nu este în măsură să reglementeze problema imigraţiei în masă, crescând presiunea asupra statelor membre.
Eurodeputatul spaniol Jorge Buxade Villalba (Grupul Conservatorilor şi reformiştilor europeni) a remarcat de asemenea că violenţa şi lipsa de securitate reprezintă probleme în creştere în Europa ca urmare a sosirii migranţilor şi a libertăţii de mişcare de care se bucură aceştia pe continent.
La rândul său, eurodeputatul creştin-democrat ungar Gyorgy Holvenyi a făcut public un comunicat în care notează că, de la criza migraţiei din 2015, UE nu a reuşit încă să elaboreze o soluţie credibilă pentru a scădea presiunea asupra Europei şi doar statele membre din “prima linie” a migraţiei, cum este şi Ungaria, au reuşit să aducă soluţii reale.
Aceste ţări se aşteaptă pe bună dreptate ca UE să finanţeze construirea şi întreţinerea de facililtăţi pentru a proteja graniţa Schengen, a conchis eurodeputatul ungar.
Consiliul Concurenței a aprobat achiziția de active și de acțiuni în Telekom România Mobile Communications…
Directoratul Naţional de Securitate Cibernetică avertizează în legătură cu continuarea campaniilor frauduloase care promovează o…
Consiliul Concurenței aprobă achiziția de active și de acțiuni în Telekom România Mobile Communications de…
Startup-ul Z.ai, cunoscut anterior sub numele de Zhipu, a anunțat luni că noul său model…
Taxele vamale de 15% la exporturile europene au un impact direct limitat asupra României, în…
Preşedintele american Donald Trump a avertizat luni că va ordona noi atacuri americane asupra instalaţiilor…
This website uses cookies.
Read More