Fonduri de investitii

UniCredit Bank, în parteneriat cu Amundi Asset Management, își extinde portofoliul de fonduri de investiții cu patru noi fonduri tematice cu componentă ESG

UniCredit Bank, împreună cu partenerii de la Amundi Asset Management, companie din top 10 mondial în ceea ce privește activele administrate, lansează patru noi fonduri de investiții tematice cu componenta ESG, care propun investitorilor oportunități de diversificare a portofoliilor aliniate celor mai noi tendințe din piață în ceea ce privește dezvoltarea durabilă, potrivit unui comunicat.

Lansarea celor patru fonduri tematice (CPR Invest Climate Action, CPR Invest Medtech; CPR Invest Hydrogen și AMUNDI Funds Multi-asset sustainable future) vine să completeze portofoliul de fonduri deja disponibile în oferta băncii și promovează finanțarea responsabilă, în acord cu strategia UniCredit de a susține fundamentele ESG. Prin intermediul acestor instrumente de investiții, clienții băncii au acces la soluții inovatoare pe termen lung care răspund totodată așteptărilor și cerințelor în ceea ce privește dezvoltarea durabilă.

Antoaneta Curteanu, vicepreşedinte Executiv Divizia Retail în cadrul UniCredit Bank: “Rămânem consecvenți angajamentului de a propune publicului nostru produse financiare moderne, inovatoare, administrate de către profesioniști, iar sprijinirea clienților și comunităților în călătoria lor către sustenabilitate este pentru noi o prioritate și un avantaj competitiv important în piață. Cele patru noi fonduri administrate de către Amundi Asset Management pe care le distribuim răspund unui interes din ce în ce mai mare pe care investitorii încep să îl manifeste în ceea ce privește companiile în care își investesc banii și modul în care acestea abordează aspectele de mediu, social și de guvernanță”.

Florin Dolea, CEO Amundi Romania: „Lumea din jurul nostru evoluează prin inovații tehnologice, noi tendințe demografice și sociale, urbanizare rapidă și provocări de mediu complexe, marcate de trenduri în schimbare. O lume din ce în ce mai complexă, conectată și în continuă schimbare, în care inovația fără precedent va genera valoare în momente în care ne confruntăm cu provocări umane și climatice majore pentru lumea de mâine. La Amundi, abordarea noastră investițională tematică oferă o alternativă la strategiile tradiționale, încercând să capteze surse de creștere și performanță prin tendințe autentice de lungă durată oferind clienților noștri soluții durabile și transparente.”

  Cele patru noi fonduri sunt disponibile în toate sucursalele UniCredit Bank și integrează o abordare durabilă prin analizarea companiilor selectate:

  • CPR Invest CLIMATE ACTION: fond în EUR, investește în companii internaționale care se angajează să limiteze impactul schimbărilor climatice în conformitate cu cel de-al 13-lea Obiectiv de Dezvoltare Durabilă al Organizației Națiunilor Unite, integrând în același timp criterii de tip Mediu, Social, Guvernanță (ESG) în procesul investițional.
  • CPR Invest MEDTECH: fond în EUR, investește în tot spectrul de tehnologii medicale, adoptând o abordare de investiții responsabilă. Medtech este un trend economic și social pe termen lung, creat de o combinație de factori umani și din domeniul inovației, care își propune să îmbunătățească serviciile medicale reducând, în același timp și costurile.
  • CPR Invest HYDROGEN: fond în USD, cu investiții în acțiuni ale companiilor care activează în lanțul economic de productie și valorificare a hidrogenului și care integrează un cadru de investiții durabile și sustenabile.
  • AMUNDI FUNDS MULTI-ASSET SUSTAINABLE FUTURE: fond în EUR cu un portofoliu ESG conservator, care urmărește să ofere randamente sustenabile și atractive printr-o abordare activă de tip Multi-Active. Investește în principal într-o gamă vastă de titluri de valoare din întreaga lume, care contribuie la un viitor sustenabil, masurat conform indicatorilor privind problemele de mediu, sociale si de guvernanta.

Articole recente

Jianu (CNIPMMR): Este necesar să susţinem mai mult iniţiativele de tipul aplicaţie Romania Start-up Revolution

Consiliul Naţional al IMM-urilor din România a organizat marţi, în cadrul Universităţii din Oradea, un…

12 minute ago

Mateusz Morawiecki: Polonia susţine aspiraţiile românilor în legătură cu zona Schengen

Polonia susţine aspiraţiile românilor în legătură cu zona Schengen, a declarat, marţi, şeful Guvernului de…

46 de minute ago

Disputele cu privire la energia nucleară pun în pericol un acord cu privire la obiectivele UE în domeniul energiilor regenerabile

Miniştrii Energiei din 11 state membre UE, conduşi de Austria, au format marţi o alianţă…

49 de minute ago

Vânzările de petrol rusesc către India au crescut anul trecut de 22 de ori

Vicepremierul rus Alexander Novak a declarat că Moscova trebuie să se concentreze pe majorarea exporturilor…

53 de minute ago

Un individ mascat a pătruns în complexul rezidenţial unde locuieşte cancelarul Olaf Scholz, care nu se afla acasă

Un individ care purta o mască de Halloween a reuşit să intre duminică seară în…

58 de minute ago

Belarusul explică decizia de a găzdui arme nucleare tactice ruse pe teritoriul său

Belarus a declarat marţi că a decis să găzduiască arme nucleare tactice ruse după ani…

o oră ago