Categories: Fără categorie

Universitatea Oxford din Marea Britanie – primul loc în clasamentul mondial al universităților (vezi pe ce loc sunt universităţile din România)

Cel mai recent clasament global al universităților a fost publicat de Times Higher Education, punând din nou Universitatea Oxford din Marea Britanie în fruntea topului. 

În clasament, din România, ASE se află în zona locurilor 800-1000, urmată de Universitatea de Medicină Carol Davila, Universitatea Babeş Bolyai din Cluj (1001-1200), Universitatea Bucureşti (1001-1200), Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca (1001-1200).

The Times Higher Education World University Rankings 2024 include 1.904 universități din 108 țări și regiuni. Clasamentul se bazează pe noua metodologie WUR 3.0, care include 18 indicatori de performanță calibrați cu atenție care măsoară performanța unei instituții în cinci domenii: predare, mediul de cercetare, calitatea cercetării, industrie și perspective internaționale.

Universitatea din Oxford se află în fruntea clasamentului pentru al optulea an consecutiv. Universitatea Stanford urcă pe locul doi, împingând Universitatea Harvard pe locul patru.

Institutul de Tehnologie din Massachusetts (MIT) urcă două locuri pe locul trei în acest an. Universitatea din Cambridge alunecă pe locul cinci, după ce anul trecut a fost pe locul trei.

Cea mai ridicată intrare nouă în clasament este Universitatea Catolică a Inimii Sacre din Italia, clasată între locurile 301-350. Cu toate acestea, majoritatea instituțiilor care se alătură clasamentului pentru prima dată în acest an se află în Asia.

SUA este cea mai bine reprezentată țară, cu 169 de instituții și, de asemenea, cea mai bine reprezentată în primele 200 (56). Cu 91 de instituții, India este acum a patra cea mai reprezentată națiune, depășind China (86).

Patru țări intră în clasament pentru prima dată – toate din Europa. Adăugarea Kosovo, Bosniei și Herțegovinei, Macedoniei de Nord și Armeniei este în contrast cu tendința de anul trecut, când toți noii intrați erau din Africa.

Universitatea Stanford conduce pilonul de predare, în timp ce universitățile din Oxford și Cambridge sunt în fruntea mediului de cercetare. Pilonul de calitate a cercetării vede MIT pe primul loc.

Universitatea din Sharjah din Emiratele Arabe Unite are cel mai mare punctaj în perspectiva internațională, în timp ce 28 de instituții primesc un scor maxim de 100 pentru pilonul industriei.

Pe lângă cele 1.904 de instituții clasate, alte 769 de universități sunt listate cu statutul de „reporter”, ceea ce înseamnă că au furnizat date, dar nu au îndeplinit criteriile de eligibilitate pentru a fi primite în clasament și au fost de acord să fie afișate în tabelul final.

 

View Comments

Articole recente

Întâlnirea Trump – Von der Leyen: UE și SUA au convenit un acord comercial

Statele Unite și Uniunea Europeană au convenit un acord comercial cadru în urma întâlnirii pe…

60 de minute ago

Comisia Europeană îi cere lui Zelenski să menţină independenţa instituţiilor anticorupţie

Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a avut duminică o discuţie telefonică cu preşedintele…

2 ore ago

Anastasiu: Am avut certificat ORNISS pe perioada cât am fost consilier prezidenţial şi vicepremier

Vicepremierul demisionar Dragoş Anastasiu a confirmat că, pe perioada cât a deţinut funcţiile de consilier…

2 ore ago

Lutnick: Trump vrea o ofertă comercială „suficient de bună” din partea UE, dar nu este clar ce înseamnă asta

Secretarul pentru comerț Howard Lutnick a declarat că „întrebarea” înaintea discuțiilor dintre președintele Donald Trump…

3 ore ago

Vicepremierul Dragoş Anastasiu a demisionat

Vicepremierul Dragoş Anastasiu a demisionat, după cum a anunțat într-o conferință de presă. "În acest…

5 ore ago

Trump joacă golf în Scoţia, înaintea întâlnirii cu Von der Leyen axată pe comerţ

Preşedintele american Donald Trump a jucat golf duminică la complexul său de la Turnberry, în…

6 ore ago

This website uses cookies.

Read More