Politica

USR spune că este singurul partid care s-a opus creșterii de salarii pentru politicieni

PSD, PNL și UDMR au votat astăzi pentru creșterea salariilor politicienilor. USR s-a opus. Din nou, spune USR într-un comunicat de presă.

USR susține: “Săptămâna trecută, PSD, PNL, UDMR și AUR au votat cot la cot, în Senat, să-și crească singuri salariile cu 25%. Și nu doar salariile lor. Și pe ale miniștrilor, primarilor și viceprimarilor, președinților de consilii județene și prefecților. USR a fost singurul partid care s-a opus.

De atunci, împreună cu tine și toți oamenii care au refuzat să accepte această nedreptate, am pus constant presiune pe ei. Le-am repetat că e inadmisibil ca ei să-și crească salariile cu 2.000 de lei în timp ce milioane de familii de români abia reușesc să-și plătească facturile și să se descurce cu scumpirile la alimente.

Presiunea a funcționat. S-au speriat și au început să dea înapoi. În presă și pe Facebook au spus că vor vota împotriva legii. În plen, au făcut un întreg circ și au ținut cu dinții de creșterile de salarii pentru aleșii din administrația locală.
USR a votat împotrivă și la Camera Deputaților. Am fost singurul partid care s-a opus legii și la Senat, și la Camera Deputaților.

Am scos din lege creșterea salariilor cu 25% pentru Președintele României, pentru miniștri, parlamentari și prefecți. Iohannis, Ciucă, Ciolacu, miniștrii incompetenți din Guvernul PSD-PNL și coaliția lor toxică din Parlament nu vor mai primi 2.000 de lei în plus la salariu.

Continuăm să luptăm împotriva privilegiilor. Vom ataca legea la Curtea Constituțională. Am mai reușit să îi oprim o dată. Pe 21 septembrie, CCR a admis contestația noastră și a decis că majorările de salarii pentru politicieni nu sunt constituționale. Îi putem opri din nou”.

Articole recente

Siegfried Mureşan, în plenul Parlamentului European: Tot ceea ce facem pentru Ucraina trebuie să facem şi pentru Republica Moldova

Deputatul european Siegfried Mureşan (PPE / PNL), vicepreşedintele Grupului PPE din Parlamentul European şi preşedinte…

22 de minute ago

Qatargate: Parlamentul European a votat pentru ridicarea imunităţii eurodeputaţilor socialişti Marc Tarabella şi Andrea Cozzolino

Parlamentul European a votat joi, la Bruxelles, pentru ridicarea imunităţii eurodeputaţilor socialişti Marc Tarabella (Belgia)…

25 de minute ago

Lavrov: Rusia vrea încetarea conflictului din Ucraina, dar va răspunde livrării de arme cu rază lungă Kievului

Ministrul de externe al Rusiei, Serghei Lavrov, a declarat joi că forţele ruse vor răspunde…

27 de minute ago

UE lansează preţul de referinţă nou pentru gazele naturale lichefiate

Autorităţile de reglementare din UE au lansat un preţ de referinţă nou pentru gazele naturale…

29 de minute ago

BRD Groupe Societe Generale a acordat o finanțare verde în valoare de 24,3 milioane euro pentru două clădiri rezidențiale dezvoltate de Speedwell în Timișoara

Ca parte a angajamentului său de a sprijini proiecte sustenabile în România, BRD Groupe Societe…

30 de minute ago