Val de demisii în conducerea Romaero, după plecarea generalului Ștefan Dănilă din funcția de director general

Patru administratori ai Romaero și-au prezentat demisiile, după plecarea generalului Ștefan Dănilă din funcția de director general, la începutul acestui an, ultima demisie fiind cea a fostului președinte Alexandru Macoveiciuc.

Fost consultant politic în cadrul PNL şi PSD şi purtător de cuvânt al Ministerului Energiei în 2018, Alexandru-Costin Macoveiciuc ocupă în prezent funcţia de consilier de cabinet la Ministerul Energiei.

Pe 14 ianuarie,  generalul Ştefan Dănilă a predat mandatul de director executiv la Romaero, după ce fusese numit cu numai câteva zile înainte, din 29 decembrie 2021.

Tot atunci, au renunțat la mandat administratorii Luiza Ruse și Octavia Căruceriu Negre. La data respectivă, Alexandru Macoveiciuc a predat locul de președinte CA către Vasile Aurel Iancu, preluând temporar atribuții executive.

Demisia a fost înaintată și de administratorul Mircea Trifa, pe 17 ianuarie.

Pe 20 ianuarie, compania a anunțat numirea a trei administratori provizorii: Viorel Beleuzu, Costel Enache și Luiza Haschka. De asemenea, au fost convocați acționarii, pe 25 febrtuarie, pentru a alegerea a trei administratori provizorii.

Totodată, Consiliul de Administraţie al Romaero a decis acordarea unui mandat de director general lui Misa Popic, cu o durată de patru luni, acesta putând „înceta oricând înainte de împlinirea termenului în cazul numirii unui Director General in condiţiile O.U.G. 109/2011 privind guvernanţa corporativă a întreprinderilor publice, cu modificările si completările ulterioare”, conform unui document publicat, ieri, la BVB.

Din CA-ul Romaero mai fac parte Gabriel Techera, Misa Popic (actualul director general provizoriu) și Vasile Aurel Iancu (actualul președinte).

Generalul Ștefan Dănilă a propus privatizarea Romaero, ca o soluție pentru ieșirea companiei din impas, dar se pare că Ministerul Economiei, acționarul majoritar, nu a fost de acord cu acest lucru, ceea ce l-a făcut pe Ștefan Dănilă să renunțe la mandatul de director general.

Structura acționariatului Romaero este formată din Ministerul Economiei – 56,7 la sută, SIF Muntenia – 23,2 la sută, Fondul Proprietatea – 18,8 la sută.

Articole recente

Atac tip DDOS asupra versiunii în limba engleză a site-ului MApN, respins de CApC

Un atac cibernetic asupra versiunii în limba engleză a paginii de internet a Ministerului Apărării…

2 minute ago

Ucraina a primit rachete Harpoon din Danemarca şi obuziere cu autopropulsie, anunţă ministrul apărării

Ucraina a început să primească rachete antinavă Harpoon din Danemarca şi obuziere cu autopropulsie din…

2 ore ago

Iranul dezvăluie o bază subterană pentru drone militare

rmata Iranului a dezvăluit sâmbătă detalii ale unei baze subterane pentru drone militare, au relatat…

3 ore ago

Proiectele energetice nucleare şi transportul de cereale, abordate în discuţiile dintre premierul Ciucă şi o delegaţie a Senatului SUA

Prim-ministrul Nicolae Ciucă a primit sâmbătă o delegaţie a Senatului SUA condusă de Robert Portman,…

3 ore ago

Ucraina: Fostul preşedinte Poroşenko spune că i s-a refuzat ieşirea din ţară, evocând un risc de rupere a ”armistiţiului politic”

Fostul preşedinte ucrainean Petro Poroşenko - rival al actualului şef de stat Volodimir Zelenski -…

3 ore ago

Iranul a confiscat două petroliere grecești, după ce Grecia a confiscat o navă cu petrol iranian, pe care vrea să îl trimită în SUA

Forțele iraniene au confiscat vineri două petroliere grecești în Golf, la scurt timp după ce…

5 ore ago