Categories: Asigurari

Valentin Ionescu (ASF): S-au înregistrat progrese în ceea ce privește digitalizarea pentru piața de asigurări din România

Piaţa românească de asigurări a înregistrat progrese, în ultimele luni, în materie de digitalizare, iar avantajele sunt, printre altele, reducerea timpului, transparenţa proceselor, siguranţa, îmbunătăţirea experienţei utilizatorului, reducerea costurilor, a afirmat, joi, Valentin Ionescu, director al Direcţiei de Strategie şi Stabilitate Financiară din cadrul Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF).

“În ultimele luni, s-au înregistrat progrese în materie de digitalizare pentru piaţa românească de asigurări, aşa cum am fi văzut în mod normal în câţiva ani. Potrivit analizelor, avantajele digitalizării sunt: reducerea timpului, transparenţa proceselor, siguranţa, îmbunătăţirea experienţei utilizatorului, reducerea costurilor şi altele”, a spus Valentin Ionescu, la conferinţa UNSICAR -Tendinţele de transformare digitală care au deja impact în remodelarea lanţului valoric în asigurări.

El a declarat că asigurarea cibernetică adaugă valoare, creşte rezilienţa, scade impactul financiar.

“Asigurătorii, dar și intermediarii, trebuie stimulaţi să îşi evalueze riscurile cibernetice, dar şi să monitorizeze continuu menţinerea măsurilor împotriva acestor riscuri. Odată cu digitalizarea, asigurătorii şi intermediarii trebuie să ofere consultanţă, inclusiv juridică, în ceea ce priveşte produsele de asigurări”, a spus Valentin Ionescu.

El a menţionat că Autoritatea de Supraveghere Financiară asigură monitorizarea pieţei asigurărilor pentru a identifica soluţii tehnologice inovatoare, implementate de companiile de asigurări, pentru a răspunde contextului actual, caracterizat de criza generată de COVID-19, şi pentru a respecta drepturile consumatorilor de produse de asigurare.

“Site-ul web al grupului InsurTech HUB a fost actualizat constant şi s-a menţinut o legătură strânsă între membrii InsurTech HUB şi ASF. Zona de Fintech Hub de pe site-ul ASF a fost implementată, de asemenea, pentru a susţine noile tehnologii”, a mai declarat Valentin Ionescu.

Adina Ardeleanu

Adina Ardeleanu – membru fondator FinancialIntelligence.ro Adina Ardeleanu, membru fondator FinancialIntelligence.ro, are o experiență de peste 12 ani în jurnalism economic. Ea a debutat, în 2006, la publicația Bursa, avansând până în poziția de redactor șef adjunct. De-a lungul carierei, Adina a fost premiată pentru articolele dedicate pieței de capital, atât de Asociația Brokerilor din România, cât și de Bursa de Valori din Polonia. Absolventă de ASE, Adina a urmat cursuri de jurnalism economic ținute de Thomson Reuters, la Londra și Frankfurt, dar și de The Fund for American Studies (TFAS), la Praga.

Articole recente

Politico: Europa merge pe frânghie, aşteptând ca imunitatea la virus să se impună

* Alarma pentru o nouă variantă care poate provoca o creștere a cazurilor, înainte ca…

58 de minute ago

Nicușor Dan: Începem procedurile de înlocuire sistematică a reţelei de termoficare; licitația, în februarie

Primarul General, Nicusor Dan,  a anunţat că încep procedurile de înlocuire a reţelei de termoficare…

o oră ago

Analist: Mulți investitori eToro speră ca inaugurarea lui Joe Biden să producă o nouă creștere pe burse

Joe Biden își va prelua mandatul miercuri, devenind cel de-al 46-lea președinte SUA. Piețele globale…

o oră ago

EY: Lumea clocotește. Ce șanse are programul noului Guvern să fie respectat?

Autor: Mihaela Mitroi, Partener, Asistență Fiscală și Juridică, EY România, lider al activității de consultanță…

o oră ago

Gabriel Pralea – noul director de rețea al CEC Bank

Gabriel Pralea este noul director responsabil cu administrarea rețelei de sucursale CEC Bank, poziție din…

o oră ago