Categories: Politica

Victor Negrescu: O ”listă neagră” a jurnaliştilor reprezintă o gravă încălcare a independenţei şi integrităţii presei

Europarlamentarul PSD Victor Negrescu a condamnat vineri, într-o conferinţă de presă la Alba Iulia, apelul lansat de Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR) pentru întocmirea unei liste cu cele “mai toxice şi false organe de presă”, spunând că nu şi-ar dori ca România să intre pe “lista neagră” a Europei în ceea ce înseamnă tratamentul vizavi de independenţa jurnaliştilor.

“Eu mi-am început cariera profesională în calitate de jurnalist şi, evident, a vedea o ‘listă neagră’ a jurnaliştilor reprezintă o gravă încălcare a tot ce înseamnă independenţa presei, a tot ce înseamnă integritatea jurnaliştilor. Este un lucru care, din păcate, iată, s-a mai întâmplat în anumite zone, anumite ţări, inclusiv din Uniunea Europeană, în Polonia, Ungaria, şi consecinţa pentru Polonia şi Ungaria a fost să piardă banii din planurile lor de redresare şi rezilienţă. Polonia şi Ungaria, astăzi, sunt sancţionate şi nu primesc aceşti bani, au făcut mai multe lucruri într-adevăr, dar au fost şi aceste tipuri de atacuri la adresa presei”, a declarat Victor Negrescu, potrivit Agerpres.

Europarlamentarul a adăugat că speră că reprezentanţii AUR nu îşi doresc ca România să piardă resurse europene, să piardă fondurile din Planul de Redresare din cauza acestui tip de limbaj.

“Cred că în perioada următoare la nivel european o să fie discuţii pe subiectul acesta, pornind de la celelalte două exemple pe care le-am menţionat şi nu mi-aş dori ca România să intre pe această lista neagră a Europei în ceea ce înseamnă tratamentul vizavi de presă, vizavi de independenţa jurnaliştilor. Eu aş invita toţi reprezentanţii spaţiului politic din România să fie extrem de rezervaţi şi să nu mai aibă astfel de acţiuni”, a mai afirmat Victor Negrescu.

Articole recente

Indicele ROBOR la 3 luni ”sare” la 5,93% pe an

Indicele ROBOR la 3 luni, în funcţie de care se calculează costul creditelor de consum…

17 minute ago

Analiștii CFA se așteaptă ca euro să ajungă la 5,0584 lei, în 12 luni

Analiștii CFA se așteaptă ca euro să ajungă la 5,0584 lei, în 12 luni, potrivit indicatorului de…

2 ore ago

Softbinator Technologies achiziționează Digital Tailors și își consolidează poziția cu servicii de product marketing

Softbinator Technologies (BVB: CODE), companie românească de dezvoltare software, specializată în designul, dezvoltarea și lansarea…

2 ore ago

Un miliard de oameni riscă să se confrunte cu pene de electricitate, în această vară

Rețelele electrice globale sunt pe cale să se confrunte cu cel mai mare test din…

3 ore ago

Metrorex: Staţiile de metrou Tineretului şi Eroii Revoluţiei au fost închise temporar joi dimineaţa

Staţiile de metrou Tineretului şi Eroii Revoluţiei au fost închise joi dimineaţa, la ora 4:45,…

4 ore ago