Categories: Energie

Viitorul gazului natural și contribuția semnificativă a acestuia la securitatea energetică națională, subiecte dezbătute la Romanian International Gas Conference

Viitorul gazului natural și contribuția semnificativă a acestuia la securitatea energetică națională au fost subiecte majore dezbătute la Romanian International Gas Conference, eveniment organizat de către Energy Policy Group (EPG), un think-tank independent, specializat în analiza strategică a politicilor și piețelor de energie din regiunea Europei de Est si a bazinului Marii Negre. Conferința a avut loc pe parcursul a patru zile de dezbateri online, în perioada 23-26 noiembrie.

Pentru România, gazul natural aduce o contribuție semnificativă la securitatea energetică națională și, în plus, în viitorul apropiat, va juca un rol important în înlocuirea energiei produse din combustibili fosili poluanți, în special cărbune, a spus Niculae Havrileț, secretar de stat la Ministerul Economiei.

În opinia lui Franck Neel, membru în Directoratul OMV Petrom, România va deveni principalul producător de gaze din Uniunea Europeană, odată cu începerea extracţiei zăcămintelor din Marea Neagră.

Discuțiile s-au focusat și asupra finalizării Fazei I a gazoductului BRUA.

Faza I a proiectului BRUA a fost finalizată, atât conducta, cât şi staţiile de comprimare, ceea ce va duce la diversificarea surselor de aprovizionare cu gaze a României, a anunţat Dan Drăgan, secretar de stat la Ministerul Economiei.

Finalizarea conductei BRUA este un mare succes, în condiţiile în care acest gazoduct este esenţial pentru securitatea energetică a României, a declarat Christina Verchere, CEO al OMV Petrom.

Ion Sterian, directorul general Transgaz, a dat asigurări că cel puţin 200.000 de metri cubi pe oră vor fi asiguraţi, că BRUA este funcţională, iar pe relaţia cu Ungaria este funcţională de o lună, să asigure capacitatea de 1,75 miliarde de metri cubi pe an.

Financial Intelligence a fost partener media al evenimentului.

Înregistrarea evenimentului poate fi urmărită pe pagina: https://www.rigc.ro/.

Adina Ardeleanu

Adina Ardeleanu – membru fondator FinancialIntelligence.ro Adina Ardeleanu, membru fondator FinancialIntelligence.ro, are o experiență de peste 12 ani în jurnalism economic. Ea a debutat, în 2006, la publicația Bursa, avansând până în poziția de redactor șef adjunct. De-a lungul carierei, Adina a fost premiată pentru articolele dedicate pieței de capital, atât de Asociația Brokerilor din România, cât și de Bursa de Valori din Polonia. Absolventă de ASE, Adina a urmat cursuri de jurnalism economic ținute de Thomson Reuters, la Londra și Frankfurt, dar și de The Fund for American Studies (TFAS), la Praga.

Articole recente

70% din angajații Transgaz, de acord să se vaccineze anti-Covid; Ion Sterian se va vaccina pentru a oferi exemplu angajaților

Societatea Națională de Transport Gaze Naturale TRANSGAZ SA, ca urmare a deciziei conducerii generale a…

8 ore ago

Franţa, Marea Britanie şi Germania cer Iranului să renunţe la producerea de uraniu metalic

Franţa, Marea Britanie şi Germania au cerut sâmbătă Iranului să renunţe la producerea de uraniu…

8 ore ago

Transelectrica, după incidentul din 8 ianuarie: Obiectivele strategice pentru perioada următoare vizează realizarea unor proiecte de investiții importante pentru consolidarea rețelei electrice de transport

Obiectivele strategice ale Transelectrica pentru perioada următoare vizează realizarea unor proiecte de investiții importante pentru…

8 ore ago

Traian Băsescu s-a imunizat împotriva COVID 19

Traian Băsescu, fost Președinte al României, s-a imunizat împotriva COVID 19, arata o postare pe…

9 ore ago

Pfizer anunţă că are un “plan” pentru a limita întârzieri de livrare a vaccinurilor Covid

Grupul american Pfizer, asociat cu laboratorul german BioNTech, a anunţat sâmbătă un "plan" care trebuie…

10 ore ago