Categories: Politica

Vîlceanu: Nu am primit nicio solicitare de convocare a unei şedinţe a BPN sau BEx al PNL

Secretarul general al PNL, Dan Vîlceanu, a declarat vineri că nu a primit documente oficiale pentru convocarea unei şedinţe a Biroului Politic Naţional sau a Biroului Executiv al partidului.

“Eu trebuie să am documente. Dumneavoastră îmi cereţi să fac acum declaraţii… Eu sunt secretar general al partidului. (…) Trebuie să convoc şedinţe după comunicate de presă? (…) Eu sunt secretar general al PNL, eu nu discut pe comunicate de presă, pe ştiri pe surse şi aşa mai departe, eu discut pe documente oficiale. (…) Nu am niciun fel de solicitare de convocare a unui Birou Politic Naţional astăzi sau de Birou Executiv. Nu, nu am”, a spus Vîlceanu, la sediul central al PNL.

El a adăugat că dacă va primi documentele necesare, va convoca o astfel de şedinţă.

“Conform termenelor statutare, voi convoca şedinţa. (…) Eu sunt secretar general al partidului şi într-o situaţie de genul acesta trebuie să aplic statutul, că îmi place, că nu-mi place, că mi-e simpatic unul sau că mi-e antipatic altul, eu trebuie să aplic statutul”, a mai spus Vîlceanu, potrivit Agerpres.

Anul trecut, potrivit acestuia, a fost o procedură statutară şi a avut loc un congres în care a fost aleasă conducerea PNL.

“Acum este o situaţie specială. Dumneavoastră îmi cereţi mie să răspund la nişte lucruri pe care eu nu le-am văzut şi nu este depus nimic oficial şi îmi spuneţi că au fost date ştiri pe surse şi comunicate de presă. (…) Eu trebuie să am nişte documente statutare, pentru că e o chestiune pe care o aplici statutar, vorbim de legi”, a afirmat secretarul general al PNL.

Vîlceanu a precizat că, în discuţia de joi seară, lideri ai PNL i-au solicitat lui Florin Cîţu demisia din funcţia de preşedinte al partidului.

“Da, v-am spus, am avut o discuţie în care asta i s-a cerut, în caz contrar urmând a fi demarată o procedură pe care nu am văzut-o, nu există niciun document. (…) Preşedintele PNL a spus ‘ok, oamenii au auzit partea voastră de adevăr, trebuie să audă şi partea mea de adevăr’. Şi a cerut o explicaţie să i se spună care sunt nemulţumirile şi una dintre nemulţumiri a fost aceea că nu a fost început programul ‘Anghel Saligny’, de exemplu, lucru pe care nu are cum să-l gestioneze preşedintele PNL, pentru că acel program este la Guvern. Sunt responsabili de programul ‘Anghel Saligny’ Ministerul Dezvoltării şi premierul, nu e responsabil partidul sau vreun partid”, a arătat el.

Secretarul general al PNL a apreciat că, dacă “în urma acestor discuţii Florin Cîţu va considera că trebuie să-şi dea demisia, şi-o va da”.

“Şi eu pot să cer demiterea publică a oricărui alt coleg, asta nu înseamnă că acel coleg trebuie să îşi dea demisia”, a mai declarat Vîlceanu.

Biroul Politic Naţional al PNL – şedinţă în format online vineri; începe procedura pentru organizarea congresului extraordinar în 10 aprilie, pentru alegerea unui nou președinte

Articole recente

Spania: Rata anuală a inflaţiei a depăşit 10% în iunie, pentru prima dată din 1985

Rata anuală a inflaţiei în Spania a depăşit 10% în iunie, pentru prima dată din…

28 de minute ago

Norvegia acuză un grup pro-rus pentru atacuri cibernetice ce au vizat instituţii private şi publice

O serie de instituţii din Norvegia au fost ţinta unui atac cibernetic în ultimele 24…

o oră ago

Inspectorii antifraudă fiscală verifică 131 milioane euro obținuți din tranzacționarea criptomonedelor, prin intermediul platformelor Binance, KuCoin, Maiar, BitMart, FTX

ANAF se adaptează evoluției tehnologiei și trendurilor pieței financiare și verifică veniturile obținute din tranzacționarea…

o oră ago

Kievul salută ”poziţia lucidă” a NATO cu privire la Rusia

Kievul a salutat miercuri ''poziţia lucidă'' a NATO cu privire la Rusia, calificată drept ''ameninţare directă'' de…

o oră ago

Rusia înăspreşte restricţiile împotriva ”agenţilor străini”

Parlamentarii ruşi au adoptat miercuri un proiect de lege care înăspreşte restricţiile împotriva persoanelor şi…

o oră ago

Chiriţoiu: Plafonarea preţului carburanţilor este o măsură proastă, care ne-ar întoarce în comunism când stăteam la cozi

Plafonarea preţului la carburanţi este o măsură proastă care ne-ar duce înapoi în comunism, când…

o oră ago