Categories: Fără categorie

Vladimir Putin le-a transmis lui Macron și Scholz că va semna un decret privind regiunea Donbass; Macron şi Scholz și-au exprimat dezamăgirea

Președintele rus Vladimir Putin le-a spus președintelui francez Emmanuel Macron și cancelarului german Olaf Scholz că are în vedere să semneze un decret privind Donbass în viitorul apropiat, iar liderii occidentali și-au exprimat dezamăgirea, a informat serviciul de presă de la Kremlin.

„Ținând cont de toate acestea, președintele rus a spus că intenționează să semneze un decret corespunzător în viitorul apropiat. Președintele Franței și Cancelarul Federal al Germaniei și-au exprimat dezamăgirea față de această evoluție. În același timp, și-au exprimat disponibilitatea de a continua contactele”, spune mesajul, citat de Ria Novosti.

Președintele rus Vladimir Putin i-a informat pe președintele francez Emmanuel Macron și pe cancelarul german Olaf Scholz despre rezultatele reuniunii extinse a Consiliului de Securitate al Rusiei în timpul unei conversații telefonice , a informat serviciul de presă al Kremlinului.

Membrii Consiliului de Securitate au susținut astăzi apelul liderilor autoproclamatelor republici populare Donețk și Lugansk către președintele rus Vladimir Putin pentru a recunoaște independența RPD și LPR.

„Președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, a avut convorbiri telefonice cu Președintele Republicii Franceze Emmanuel Macron și Cancelarul Federal al Germaniei , Olaf Scholz. Vladimir Putin a informat despre rezultatele ședinței extinse a Consiliului de Securitate al Federației Ruse, care a luat în considerare situația actuală din jurul Donbassului în contextul deciziei Dumei de Stat privind recunoașterea Republicilor Populare Donețk și Lugansk”, se arată în comunicat.

 

 

Articole recente

Lion Capital și-a vândut deținerea de 5% din Argus

Lion Capital (simbol bursier LION), fostă SIF Banat-Crişana (SIF1), și-a vândut deţinerea de 5% din…

5 ore ago

Stoltenberg: NATO trebuie să ofere Ucrainei garanţii de securitate după război

NATO trebuie să discute opţiuni de a oferi Ucrainei garanţii de securitate pentru perioada ce…

6 ore ago

Marea Britanie: Primul declin anual al preţurilor locuinţelor din ultimii 11 ani

Preţurile locuinţelor în Marea Britanie au scăzut în ritm anual în luna mai, pentru prima…

8 ore ago

Bruxelles-ul a propus pentru 2024 un buget european de 189,3 miliarde de euro

Comisia Europeană a propus, miercuri, un buget anual al UE în valoare de 189,3 miliarde…

8 ore ago

Ucraina consideră drept ”neadecvată” decizia UE de prelungire a restricţiilor privind importurile de cereale

Ministerul ucrainean al Agriculturii a calificat miercuri drept "neadecvată" decizia Comisiei Europene de prelungi, până…

8 ore ago

Sursele regenerabile vor asigura mai mult de jumătate din producţia de electricitate a Spaniei

Spania este pe cale să devină prima ţară din marile economii europene pentru care sursele…

8 ore ago