Afaceri

Wolf Theiss: Asociații Dacia Plant au vândut pachetul majoritar către Ceres Pharma

Acționarii Dacia Plant s-au bazat pe consultanța juridică oferită Wolf Theiss în procesul de vânzare a unei participații majoritare către Ceres Pharma, o companie farmaceutică cu sediul în Belgia, activă în domeniul sănătății femeilor și a familiei. Dacia Plant este o companie cu capital integral românesc, unul dintre pionierii, precum și totodată printre primii trei mari jucători din România, activi în dezvoltarea, producția și distribuția de suplimente alimentare naturale de înaltă calitate și inovatoare.

Călin Ioan Ianța și Radu Ionescu-Heroiu, fondatorii Dacia Plant, unul dintre cele mai apreciate branduri românești de suplimente alimentare, au finalizat cu succes negocierile și au semnat acordul de vânzare a participației majoritare în Dacia Plant S.R.L. Ceres Pharma își va consolida poziția pe piața românească prin această achiziție de importanță strategică deosebită, ca parte a planului de extindere a portofoliul de produse în Europa.

Echipa de Corporate M&A a biroului Wolf Theiss din București, coordonată de Ileana Glodeanu, Avocat Partener, a acționat în calitate de consilier juridic acționarii Dacia Plant în toate etapele tranzacției, începând cu faza inițială a procesului de vânzare, inclusiv pregătirea și negocierea documentației pentru implementarea tranzacției guvernate de legea română, asistență în ceea ce privește documentele tranzacționale și aspectele de reglementare, până la semnarea documentelor tranzacționale. Wolf Theiss are experiență în acest domeniu, întrucât firma a consiliat anterior clienți în tranzacții în sectorul sănătății și al produselor farmaceutice.

Alături de Ileana Glodeanu, au mai fost implicați în această tranzacție Avocații Seniori Luciana Tache şi Mihai Coadă şi Avocații Roxana Balica și Iulia Cumpăratu, toți membri ai echipei de Corporate M&A. UniCredit Bank Romania, prin echipa de Investment Banking și Advisory, coordonată de Alexandra Popa – director coordonator, a fost consultantul financiar exclusiv al acționarilor Dacia Plant în procesul de vânzare.

“Dorim să le mulțumim Ilenei, Lucianei și lui Mihai pentru ajutorul continuu, oferit de la începutul procesului de vânzare și până la finalizarea cu succes a negocierilor și semnarea documentelor. Procesul de negociere s-a dovedit a fi mai complicat decât ne-am imaginat inițial, dar suntem recunoscători Ilenei și echipei sale întrucât ne-au ajutat să rezolvăm toate impedimentele și să găsim soluții la aspectele complexe și provocatoare“, a declarat domnul Călin Ioan Ianța.

Domnul Radu Ionescu-Heroiu a adăugat că “Am apreciat foarte mult abordarea comercială și proactivă a Ilenei, care a fost mereu capabilă să găsească soluții și să ne ghideze în acest proces. Abilitățile ei de negociere si dedicarea ei sunt remarcabile, este o forță“.

Cu o cerere pentru produsele naturale în continuă creștere pretutindeni, suntem recunoscători pentru încrederea acordată de către Dacia Plant pentru a-i consilia în această tranzacție strategică. Echipa noastră de Corporate M&A a fost foarte activă în asistarea unora dintre cele mai mari tranzacții de pe piața din România, atât în sectorul farmaceutic cât şi al sănătății, şi în mod particular în cele care au implicat antreprenori români. A fost o plăcere pentru noi să lucrăm împreună cu cei doi acționari, Călin și Radu, pentru ca procesul de vânzare să fie un succes. Sunt tare mandră de echipa noastră de Corporate M&A pentru că am reușit să semnăm încă o tranzacție în acest sector de foarte mare interes.“, a declarat Ileana Glodeanu, Avocat Partener și Coorodonator al practicii de Corporate M&A în cadrul biroului Wolf Theiss din București.

Fondată în 1957, Wolf Theiss este una dintre cele mai importante firme de avocatură din Europa Centrală și de Sud-Est (CEE/SEE). Cu 362 de avocați în 13 țări, peste 80% din activitatea firmei implică reprezentarea transfrontalieră a clienților internaționali.

În Albania, Austria, Bosnia şi Herţegovina, Bulgaria, Croaţia, Cehia, Ungaria, Polonia, Romînia, Serbia, Slovacia, Slovenia şi Ucraina, Wolf Theiss reprezintă companii industriale, comerciale și de servicii locale și internaționale, precum și bănci și companii de asigurări. Combinând dreptul și afacerile, Wolf Theiss dezvoltă soluții complete și constructive pe baza cunoștințelor juridice, fiscale și de afaceri.

Ceres Pharma este o companie farmaceutică dinamică și în creștere rapidă, cu sediul în Belgia, fondată în 2017 de către CEO Mario Debel și Alychlo și achiziționată recent în 2021 de către Naxicap Partners. Ceres Pharma îşi doreşte să crească prin dezvoltarea propriului portofoliu de produse, precum și prin achiziții. Ceres Pharma este activă în dezvoltarea și distribuția de medicamente, dispozitive medicale, biocide, produse cosmetice, suplimente alimentare calitative și preparate farmaceutice în Benelux și în Europa Centrală și de Est.

 

Articole recente

SIF Banat Crișana a cerut convocarea AGA SIF Hoteluri pentru reducerea capitalului social și distribuire de cash către acționari

SIF Banat Crișana a cerut convocarea Adunarii Generale Extraordinare a Actionarilor SIF Hoteluri (CAOR), pentru…

32 de minute ago

Rareş Bogdan: Îl rog respectuos pe Câciu să dea explicaţii cu privire la transpunerea Regulamentului CE privind suprataxarea companiilor din energie

Europarlamentarul Rareş Bogdan i-a cerut ministrului de Finanţe, Adrian Câciu, să dea explicaţii publice cu…

56 de minute ago

Germania a aprobat livrarea de tancuri Leopard 1 Ucrainei şi este în discuţie cu Qatarul pentru tancuri Ghepard

Guvernul german a aprobat livrarea de tancuri Leopard 1 Ucrainei din stocurile sale industriale şi…

o oră ago

Directorul CIA: Prietenia ruso-chineză nu este necondiţionată; următoarele şase luni sunt critice pentru Ucraina

Directorul CIA, William Burns, a declarat joi că, potrivit evaluărilor agenţiei de informaţii pe care…

o oră ago