Energie

Acordul SUA-UE privind gazele nu va fi suficient pentru a înlocui furnizarea Rusiei, spune fostul secretar al SUA pentru Energie

  • În 2021, Uniunea Europeană a importat 155 de miliarde de metri cubi de gaze naturale din Rusia, potrivit Agenției Internaționale pentru Energie.

  • „Sincer, nu sunt sigur că se poate compensa acest deficit. Este o cantitate enormă de gaz”, a declarat luni fostul secretar al SUA pentru energie, Dan Brouillette.

  • Cu toate acestea, acordul privind gazul este „foarte important”, iar industria privată și guvernele vor trebui să umple golul dacă Europa dorește să reducă dependența de gazul rusesc, a spus Brouillette.

 

Acordul de gaze dintre SUA și UE este important, dar nu va putea compensa deficitul din partea Rusiei, a declarat luni fostul secretar al SUA pentru energie, Dan Brouillette, potrivit CNBC.

SUA au declarat că vor colabora cu parteneri internaționali pentru a furniza Europei cu cel puțin 15 miliarde de metri cubi mai mult gaz natural lichefiat (GNL) în acest an. În 2021, Uniunea Europeană a importat 155 de miliarde de metri cubi de gaze naturale din Rusia, potrivit Agenției Internaționale pentru Energie.

„Sincer, nu sunt sigur că se poate compensa acest deficit. Aceasta este o cantitate enormă de gaz”, a spus el.

Cu toate acestea, acordul de gaze este „foarte important”, iar industria privată și guvernele vor trebui să umple golul dacă Europa dorește să reducă dependența de gazul rusesc, a spus Brouillette.

El a adăugat că Germania ar trebui să construiască și instalații pentru a transforma GNL din lichid în gaz, pentru a sprijini trecerea de la energia rusă, pe termen scurt.

Pe termen lung, Europa trebuie să exploateze diverse surse de energie în timp ce încearcă să-și atingă obiectivele de zero emisii de carbon, a spus Brouillette.

„Când te uiți la istoria energiei, a fost întotdeauna în tranziție, dar a fost întotdeauna o tranziție de la mai puțin la mai mult”, a spus el. Acest lucru este în contrast cu înlocuirea unei forme de generare de energie, cum ar fi arderea combustibililor fosili, cu o altă formă de energie, cum ar fi energia eoliană sau solară.

„Pentru a menține creșterea economică pe care o doresc toate aceste țări, pe care o doresc Statele Unite, va fi nevoie de mai multă energie, nu de mai puțină”, a spus el. „Aceasta este tranziția pe care ar trebui să ne concentrăm.”

Acest lucru va oferi țărilor securitate energetică, precum și securitate națională, a spus el.

Articole recente

Ministerul Finanțelor: În primele șase luni, deficit de 3,68% din PIB față de deficitul de 3,62% din PIB aferent celor șase luni ale anului 2024

Execuția bugetului general consolidat în primele șase luni ale anului 2025 s-a încheiat cu un…

23 de minute ago

FNGCIMM garantează creditele punte în baza adeverințelor APIA 

Începând cu luna iulie 2025, fermierii crescători de animale pot beneficia de credite punte avantajoase,…

o oră ago

Bruxellesul apără acordul comercial încheiat cu Trump

Un compromis 'bun' sau o capitulare în faţa preşedintelui american Donald Trump? Comisia Europeană a…

2 ore ago

Sorin Grindeanu: Radu Oprea mi-a spus că are un cazier fiscal la zi curat

Preşedintele interimar al PSD, Sorin Grindeanu, a declarat luni că şeful Secretariatului General al Guvernului,…

2 ore ago

Grindeanu, întrebat dacă Neacşu ar trebui să îl înlocuiască pe Anastasiu: Nu cred că lucrurile trebuie discutate în această formă

Preşedintele interimar al PSD, Sorin Grindeanu, a declarat luni că nu crede că vicepremierul Marian…

2 ore ago

Comisia Europeană: Temu încalcă Regulamentul privind serviciile digitale în ceea ce priveşte produsele ilegale de pe platforma sa

Comisia Europeană a constat luni, cu titlu preliminar, că Temu încalcă obligaţia prevăzută în Regulamentul…

2 ore ago

This website uses cookies.

Read More