În 2021, Uniunea Europeană a importat 155 de miliarde de metri cubi de gaze naturale din Rusia, potrivit Agenției Internaționale pentru Energie.
„Sincer, nu sunt sigur că se poate compensa acest deficit. Este o cantitate enormă de gaz”, a declarat luni fostul secretar al SUA pentru energie, Dan Brouillette.
Cu toate acestea, acordul privind gazul este „foarte important”, iar industria privată și guvernele vor trebui să umple golul dacă Europa dorește să reducă dependența de gazul rusesc, a spus Brouillette.
Acordul de gaze dintre SUA și UE este important, dar nu va putea compensa deficitul din partea Rusiei, a declarat luni fostul secretar al SUA pentru energie, Dan Brouillette, potrivit CNBC.
SUA au declarat că vor colabora cu parteneri internaționali pentru a furniza Europei cu cel puțin 15 miliarde de metri cubi mai mult gaz natural lichefiat (GNL) în acest an. În 2021, Uniunea Europeană a importat 155 de miliarde de metri cubi de gaze naturale din Rusia, potrivit Agenției Internaționale pentru Energie.
„Sincer, nu sunt sigur că se poate compensa acest deficit. Aceasta este o cantitate enormă de gaz”, a spus el.
Cu toate acestea, acordul de gaze este „foarte important”, iar industria privată și guvernele vor trebui să umple golul dacă Europa dorește să reducă dependența de gazul rusesc, a spus Brouillette.
El a adăugat că Germania ar trebui să construiască și instalații pentru a transforma GNL din lichid în gaz, pentru a sprijini trecerea de la energia rusă, pe termen scurt.
Pe termen lung, Europa trebuie să exploateze diverse surse de energie în timp ce încearcă să-și atingă obiectivele de zero emisii de carbon, a spus Brouillette.
„Când te uiți la istoria energiei, a fost întotdeauna în tranziție, dar a fost întotdeauna o tranziție de la mai puțin la mai mult”, a spus el. Acest lucru este în contrast cu înlocuirea unei forme de generare de energie, cum ar fi arderea combustibililor fosili, cu o altă formă de energie, cum ar fi energia eoliană sau solară.
„Pentru a menține creșterea economică pe care o doresc toate aceste țări, pe care o doresc Statele Unite, va fi nevoie de mai multă energie, nu de mai puțină”, a spus el. „Aceasta este tranziția pe care ar trebui să ne concentrăm.”
Acest lucru va oferi țărilor securitate energetică, precum și securitate națională, a spus el.