Folosim cookie-uri pentru a analiza traficul și a îmbunătăți experiența ta.
Refuzde Dan Turmacu, CFTe, Analist Goldring
Honeywell International Inc. este un conglomerat multinațional, cu sediul în Statele Unite ale Americii, ce investește și comercializează tehnologii menite să aducă soluții pentru cele mai mari provocări ale lumii în materie de energie, securitate, siguranță, călătorii aeriene, productivitate și urbanizare globală. Fiind atât o companie tehnologică cât și de producție, Honeywell combină produsele fizice cu softuri pentru a deservii clienții globali dintr-o varietate de industrii.
Acțiunile Honeywell International se tranzacționează la New York Stock Exchange, sub simbolul bursier HON. Compania a fost inclusă la sfârșitul lui august în indicele bursier DJIA – Dow Jones Industrial Average, înlocuind contractorul aerospațial și de apărare Raytheon Technologies Corp.
Rezultatele financiare din al doilea trimestru al acestui au fost peste așteptările analiștilor. Profitul net pe acțiune a fost de 1.26$ față de estimările de 1.15$ ale analiștilor, dar în scădere cu 40% față de profitul net pe acțiune din al doilea trimestru al anului precedent. Dividendele distribuite trimestrial anul acesta au fost de 0.9$, randamentul dividendelor fiind de aproximativ 2.3%.
Prețul acțiunii a avut o creștere de aproximativ 60% din luna martie și până în prezent, îndreptându-se ușor spre un nivel de rezistență constituit din maximele anterioare în jurul prețului de 180$.
Perspectivă pe termen mediu (vezi graficul de sus)
Sumar: HON |
Poziție: Long |
Target price: 180-84$ |
Stop loss: 140$ |
Corecția începută în feb. 2020 a dus la scăderea prețului sub norul Ichimoku, unde a găsit un nivel de suport. De la minimul din martie, prețul se mișcă spre norul Ichimoku și de la sfârșitul lunii august încearcă să treacă deasupra acestuia. Norul deplasat înainte s-a colorat în verde, dar semnalul trebuie confirmat și de Lagging line (linia violet), care trebuie sa iasă deasupra norului.
Indicatorul ROC – Rate of Change (linia violet) este pozitiv. Acesta indică modificarea procentuală a prețurilor. De la minimele din martie și mai 2020, linia ROC a avut o mișcare ascendentă și a atins o zona considerată „supra-cumpărata” (nivelul 20). În perioada iunie-septembrie, linia ROC s-a mișcat între nivelul zero și cel „supra-cumpărat”, fapt ce indică o menținere a presiunii la cumpărare.
Indicatorul MACD – Moving Average Convergence Divergence (linia albastră) a generat un semnal de cumpărare la începutul lunii iunie, cum s-a intersectat și a trecut deasupra liniei de semnal. Intersecția a avut loc deasupra unui nivel unde acțiunea este considerată „supra-vândută” (nivelul -10.0). Linia MACD are un trend ascendent de la minimul din mai, confirmând trendul prețurilor. Dacă linia MACD își va continua creșterea spre un nivel „supra-cumpărat” (nivelul 5.0), acest fapt va indica o intensificare a presiunii la cumpărare.
În general, pe graficul săptămânal, acțiunea Honeywell s-a redresat după căderea din perioada februarie-martie. Investitorii ar putea privi orice corecție a prețurilor acțiunii ca pe o oportunitate de a intra din nou la cumpărare.
Perspectivă pe termen scurt
Sumar: HON |
Poziție: Short |
Target price: – |
Stop loss: – |
Preferința investitorilor pentru acțiunea Honeywell este reflectată în raportul puterii relative RS cu indicele DJIA. De la minimele din mai 2020, linia RS (linia violet) are un trend ascendent, însă nu a reușit să testeze un nivel de rezistență constituit din maximele anterioare (linia roșie).
Sistemul de indicatori DMI – Directional Movement Index a susținut creșterea prețurilor acțiunii Honeywell. Indicatorii direcționali au transmis un semnal de la sfârșitul lui mai 2020 ce indica o direcție ascendentă a prețului acțiunii pe măsură ce +DI (linia verde) s-a intersectat și a trecut deasupra –DI (linia roșie). Linia ADX, cea care ne spune dacă prețul acțiunii se confruntă cu un trend puternic (peste nivelul de 25), a avut un salt peste nivelul de 25 spre sfârșitul lui august, însă a urmat o corecție a indicatorului. În plus, linia +DI a trecut sub linia –DI.
Concluzie finală:
Guvernul chinez anunţă plata unei alocaţii anuale fără precedent de aproximativ 420 de euro pentru…
Consiliul Concurenței a aprobat achiziția de active și de acțiuni în Telekom România Mobile Communications…
Directoratul Naţional de Securitate Cibernetică avertizează în legătură cu continuarea campaniilor frauduloase care promovează o…
Consiliul Concurenței aprobă achiziția de active și de acțiuni în Telekom România Mobile Communications de…
Startup-ul Z.ai, cunoscut anterior sub numele de Zhipu, a anunțat luni că noul său model…
Taxele vamale de 15% la exporturile europene au un impact direct limitat asupra României, în…
This website uses cookies.
Read More