Folosim cookie-uri pentru a analiza traficul și a îmbunătăți experiența ta.
RefuzAutoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), în cadrul campaniilor sale periodice de supraveghere a pieței, a desfășurat o acțiune de control la magazinul Kaufland din cartierul bucureștean Floreasca.
În urma verificărilor, comisarii ANPC au constatat o serie de abateri, pentru care au sanționat operatorul economic cu o amendă contravențională în valoare de 45.000 lei și oprirea definitivă de la comercializare a peste 600 kg de produse alimentare neconforme în valoare de circa 33.000 lei.
Deficiențele identificate de echipele de control au fost:
În urma celor depistate, controlul a fost extins la operatorul economic SC Elixir CD SRL, cu sediul în satul Urleta din județul Prahova, unul dintre furnizorii de pește ai lanțului de magazine, care a mai fost verificat și sancționat și în urmă cu 3 ani, și chiar acum câteva luni.
Din nou, comisarii ANPC au constatat abateri importante la sediul acestuia, fapt pentru care, din cauza abaterilor repetate, au propus chiar închiderea unității pentru o perioadă de la 6 la 12 luni.
În afara acestei măsuri, au mai fost aplicate următoarele sancțiuni:
– amenzi contravenționale în valoare totală de 15.000 lei
– oprirea definitivă de la comercializare a peste 100 kg de produse alimentare neconforme
– oprirea temporară a prestării de servicii, până la remedierea deficiențelor.
” Așa cum am mai spus, indiferent de dimensiunea operatorului economic, acesta trebuie să înțeleagă că, înaintea profitului, trebuie să respecte drepturile consumatorilor. Trist este că unele dintre discuțiile purtate, în urma sancțiunilor applicate, rămân fără ecou. Recomandam, în urmă cu câțiva ani, ca fiecare dintre marii retaileri să își verifice furnizorii înainte de a îi lista la raft. Iată că lucrurile, în unele dintre situații, nu se schimbă și, din nou, suntem nevoiți să luăm măsuri ferme. Poate de data aceasta vom fi luați în serios” – Horia Constantinescu, președintele ANPC.
Neregulile constatate de această dată au fost:
– folosirea unei camere de gheață improprie, cu paviment neigienizat, masină de gheață neigienizată, recipient de colectare a gheții cu zone sparte, cu zone cu rugină, cabluri electrice expuse
– folosirea unor camere de frig (congelatoare) pentru depozitarea produselor alimentare de pescărie congelate neigienizate, cu resturi provenite de la pește congelat, ambalaje, praf, acumulari masive de impurități
– utilizarea unor sisteme de răcire în toată unitatea cu ventilatoarele neigienizate, cu acumulari de praf
– folosirea unei camere de igienizare a navetelor improprie, cu pereți, tavan și paviment neigienizați, cu zone cu vopsea exfoliată și rugină
– depozitarea unor produse din pește, congelate, fără elemente de identificare.
Ministrul Finanţelor impune eficientizarea activităţii instituţionale prin introducerea unui sistem de raportare zilnică şi analize…
Preşedintele american Donald Trump se va întâlni luni cu premierul britanic Keir Starmer la staţiunea…
Acordul comercial încheiat de Statele Unite şi Uniunea Europeană, care prevede tarife vamale de 15%…
Producătorul olandez de bere Heineken a salutat luni acordul comercial dintre Statele Unite şi Uniunea…
China a exprimat ''opoziţia sa fermă'' faţă de întâlnirea din India dintre preşedintele ceh Petr…
Phenianul nu are "niciun motiv" de a relua dialogul diplomatic cu Seulul, a declarat luni…
This website uses cookies.
Read More