Folosim cookie-uri pentru a analiza traficul și a îmbunătăți experiența ta.
RefuzSursa foto: pmc.gov.au
Banca centrală a Australiei (RBA) a menținut marți rata dobânzii stabilă, conform așteptărilor generale, spunând că este încă precaută în ceea ce privește perspectivele, deși există riscul ca tarifele SUA să fie o frână pentru creșterea globală, potrivit Reuters.
Încheindu-și ședința de politică monetară din aprilie, Reserve Bank of Australia (RBA) a menținut ratele dobânzilor constante la 4,1%, după ce tocmai le-a redus cu un sfert de punct în februarie, pentru prima dată în peste patru ani.
Piețele au văzut puține șanse de o nouă relaxare în această săptămână, având în vedere că factorii de decizie politică au subliniat că trebuie să fie siguri că inflația de bază este sub control înainte de a acționa din nou.
„Consiliul a observat că politica monetară este bine plasată pentru a răspunde evoluțiilor internaționale dacă acestea ar avea implicații semnificative asupra activității și inflației australiene”, a afirmat consiliul într-o declarație.
Declarația a renunțat, de asemenea, la o referire explicită la prudența cu privire la reducerea ratelor din nou, într-un semn ușor moderat pentru politică.
Dolarul australian a crescut cu 0,1%, la 0,6256 dolari, în timp ce obligațiunile futures pe trei ani s-au menținut la 96,31. Swap-urile presupun că există o probabilitate de 60% ca RBA să reducă ratele la următoarea ședință de politică monetară din mai.
Economia Australiei a depășit momentul cel mai nefavorabil, cheltuielile de consum revenind pe fondul reducerilor fiscale guvernamentale generoase. Cu toate acestea, perspectivele au fost întunecate de spectrul unui război comercial global, deoarece președintele american Donald Trump impune o serie de tarife asupra partenerilor comerciali și urmează să anunțe iminent tarife reciproce.
„Incertitudinile geopolitice sunt, de asemenea, pronunțate”, a declarat RBA în declarația sa, adăugând că tarifele americane au un impact asupra încrederii la nivel mondial .
Australia este un exportator important de resurse către China, iar tarifele aplicate bunurilor celei de-a doua mari economii a lumii ar putea împiedica creșterea economică din această țară și cererea sa de mărfuri.
Rezerva Federală a adoptat o abordare prudentă în ceea ce privește reducerile suplimentare ale ratelor din cauza temerilor că politicile lui Trump vor alimenta inflația, deși anxietatea investitorilor cu privire la o posibilă recesiune în SUA a crescut, de asemenea, în ultimele luni.
„Se așteaptă ca aceste evoluții să aibă un efect negativ asupra activității globale, în special dacă gospodăriile și firmele amână cheltuielile în așteptarea unei mai mari clarități privind perspectivele”, a adăugat RBA, referindu-se la riscurile globale legate de tarife. „Inflația, cu toate acestea, ar putea evolua în ambele direcții”.
Statele Unite și Uniunea Europeană au convenit un acord comercial cadru în urma întâlnirii pe…
Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a avut duminică o discuţie telefonică cu preşedintele…
Vicepremierul demisionar Dragoş Anastasiu a confirmat că, pe perioada cât a deţinut funcţiile de consilier…
Secretarul pentru comerț Howard Lutnick a declarat că „întrebarea” înaintea discuțiilor dintre președintele Donald Trump…
Vicepremierul Dragoş Anastasiu a demisionat, după cum a anunțat într-o conferință de presă. "În acest…
Preşedintele american Donald Trump a jucat golf duminică la complexul său de la Turnberry, în…
This website uses cookies.
Read More