Banca Transilvania completeaza cu 190 de milioane de euro programul de atragere de capital pentru finantarea economiei prin emiterea de obligatiuni, ajungand astfel la aproape 1 miliard de euro, potrivit unui comunicat transmis Bursei de Valori București.
Banca isi indeplineste angajamentul fata de actionari, care au aprobat in cadrul Adunarii Generale Extraordinare a Actionarilor (2022) programul BT de emisiuni corporative.
“Completam emisiunea de obligatiuni cu aceasta noua etapa pentru ca dorim sa intarim baza de instrumente de pasive eligibile si structura bilantiera, in conditiile in care am atras atentia unor investitori importanti si noi pe piata noastra, la un pret atractiv, care ne optimizeaza randamentul mediu al programului. Suntem multumiti de cum a decurs programul si suntem optimisti in ceea ce priveste perioada urmatoare”, declara Оmer Tetik, Director General, Banca Transilvania.
Similar emisiunii de debut, noile obligatiuni sunt listate la Bursa Euronext Dublin, avand cod ISIN XS2669771664.
Emisiunile de obligatiuni BT:
- Emisiunea debut BT de obligatiuni a fost lansata in aprilie a.c., cand a atras 500 de milioane de euro de la investitori in cadrul unei emisiuni suprasubscrise in doar cateva ore, investitorii plasand ordine de peste 850 de milioane de euro. Aceasta a marcat debutul Bancii Transilvania pe piata internationala.
- BT a suplimentat emisiunea internationala de obligatiuni cu 100 de milioane de euro in iunie a.c., ca urmare a interesului ridicat din partea investitorilor institutionali cu privire la prima emisiune de obligatiuni.
- Banca Transilvania a primit 200 de milioane de euro de la IFC si Asian Infrastructure Investment Bank, in iulie a.c., ca parte a unui pachet de obligatiuni subordonate. Finantarea este de tipul datorie subordonata si este listata la Bursa de Valori Bucuresti.
Obligatiunile sunt eligibile pentru cerinta minima de fonduri proprii si pasive eligibile (MREL – Minimum Requirement for Own Funds and Eligible Liabilities). Acestea contribuie, conform standardelor europene privind bancile, la asigurarea permanenta a unui nivel optim de fonduri, distincte de depozitele clientilor care sunt garantate de Fondul de Garantare a Depozitelor Bancare.