Folosim cookie-uri pentru a analiza traficul și a îmbunătăți experiența ta.
RefuzUrșii bruni sunt amenințați cu dispariția și, prin urmare, sunt strict protejați în părți mari din Europa. Acest lucru nu l-a oprit pe prințul Emanuel von Liechtenstein de la împușcarea celui mai mare urs brun din Europa, în România, potrivit publicaţiei The Blick.
Cu bani poți cumpăra orice – și cu suficienți bani poți cumpăra chiar și cel mai mare urs brun din Europa. Se numea Arthur și probabil că acum atârnă în salonul prințului Emanuel von und zu Liechtenstein (42), scrie publicaţia Blick.
Publicaţia mai scrie: “Se spune că a împușcat un urs celebru, în timp ce vizita Carpații români în martie, așa cum scrie revista «K-Tipp». Potrivit organizației ecologice românești „Agent Green”, ursul brun Arthur era „cel mai mare urs din Europa”.
Cum a ajuns la acest permis de împușcare, prințul Emanuel nu vrea să dezvăluie, conform Blick. „Personal, nu vreau să mă implic în niciun fel în discuție”, a spus prințul. Potrivit „Kronenzeitung”, Ministerul Mediului din România a lansat o anchetă.
Potrivit ministerului, prințul avea de fapt un permis, dar pentru un „urs problematic” mult mai mic. Acum este acuzat că l-a vânat pe Arthur pentru trofeu. Deoarece, conform „Jagdreport”, acesta ar aduce foarte multe puncte de trofeu – 592,8, dintr-un posibil 600.
Omul cu sânge albastru trăiește în Austria și lucrează ca medic pe lângă rolul său de prinț. El administrează, de asemenea, Riegersburg – un castel din Stiria.
Prințul Emanuel nu este primul care a ajuns în presă din cauza escapadelor sale de vânătoare: la fel s-a întâmplat cu regele spaniol Juan Carlos, care a vânat în mod repetat elefanți în Botswana – în special în calitate de președinte onorific al WWF al Spaniei. Ceea ce i-a adus monarhului un val mondial de indignare în 2012.
Gabi Păun, biolog și director general al organizației române de mediu Agent Green, condamnă vânătoarea de trofee: „Este la fel de condamnabilă ca și comerțul cu fildeș”. Uciderea animalelor masculine mari slăbeşte populația de urși. Acest lucru este dovedit științific. Prin urmare, ecologistul solicită interzicerea totală a vânătorii de trofee pentru străini.
Vânătorilor elvețieni le place, de asemenea, să călătorească în străinătate pentru a vâna. Țările africane precum Tanzania, Namibia și Africa de Sud sunt deosebit de populare. Pentru aceasta, vânătorii plătesc până la 100.000 de franci, dezvăluie antreprenorul elvețian de safari Stephan Stamm „K-Tip”.
Guvernul federal aprobă permise de import în fiecare caz: trofeele animalelor protejate pot fi importate în Elveția numai dacă guvernul federal le-a aprobat. În fiecare an, aproximativ 50 de trofee din specii de animale pe cale de dispariție vin în Elveția.
Statele Unite și Uniunea Europeană au convenit un acord comercial cadru în urma întâlnirii pe…
Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a avut duminică o discuţie telefonică cu preşedintele…
Vicepremierul demisionar Dragoş Anastasiu a confirmat că, pe perioada cât a deţinut funcţiile de consilier…
Secretarul pentru comerț Howard Lutnick a declarat că „întrebarea” înaintea discuțiilor dintre președintele Donald Trump…
Vicepremierul Dragoş Anastasiu a demisionat, după cum a anunțat într-o conferință de presă. "În acest…
Preşedintele american Donald Trump a jucat golf duminică la complexul său de la Turnberry, în…
This website uses cookies.
Read More