Update articol:

Blick: Prințul von Liechtenstein împușcă cel mai mare urs brun din Europa: „Personal, nu vreau să mă implic în niciun fel în discuție”

Urșii bruni sunt amenințați cu dispariția și, prin urmare, sunt strict protejați în părți mari din Europa. Acest lucru nu l-a oprit pe prințul Emanuel von Liechtenstein de la împușcarea celui mai mare urs brun din Europa, în România, potrivit publicaţiei The Blick.

Cu bani poți cumpăra orice – și cu suficienți bani poți cumpăra chiar și cel mai mare urs brun din Europa. Se numea Arthur și probabil că acum atârnă în salonul prințului Emanuel von und zu Liechtenstein (42), scrie publicaţia Blick.

Publicaţia mai scrie: “Se spune că a împușcat un urs celebru, în timp ce vizita Carpații români în martie, așa cum scrie revista «K-Tipp». Potrivit organizației ecologice românești „Agent Green”, ursul brun Arthur era „cel mai mare urs din Europa”.

Prințul tace

Cum a ajuns la acest permis de împușcare, prințul Emanuel nu vrea să dezvăluie, conform Blick. „Personal, nu vreau să mă implic în niciun fel în discuție”, a spus prințul. Potrivit „Kronenzeitung”, Ministerul Mediului din România a lansat o anchetă.

Tanczos: Au fost demarate două anchete, paralele, în cazul ursului Arthur, extras din fondul de vânătoare din Covasna

 

Potrivit ministerului, prințul avea de fapt un permis, dar pentru un „urs problematic” mult mai mic.  Acum este acuzat că l-a vânat pe Arthur pentru trofeu. Deoarece, conform „Jagdreport”, acesta ar aduce  foarte multe puncte de trofeu – 592,8, dintr-un posibil 600.

Omul cu sânge albastru trăiește în Austria și lucrează ca medic pe lângă rolul său de prinț. El administrează, de asemenea, Riegersburg – un castel din Stiria.

Prințul Emanuel nu este primul care a ajuns în presă din cauza escapadelor sale de vânătoare: la fel s-a întâmplat cu regele spaniol Juan Carlos, care a vânat în mod repetat elefanți în Botswana – în special în calitate de președinte onorific al WWF al Spaniei. Ceea ce i-a adus monarhului un val mondial de indignare în 2012.

Gabi Păun, biolog și director general al organizației române de mediu Agent Green, condamnă vânătoarea de trofee: „Este la fel de condamnabilă ca și comerțul cu fildeș”. Uciderea animalelor masculine mari slăbeşte populația de urși. Acest lucru este dovedit științific. Prin urmare, ecologistul solicită interzicerea totală a vânătorii de trofee pentru străini.

Guvernul federal aprobă vânătoarea de trofee

Vânătorilor elvețieni le place, de asemenea, să călătorească în străinătate pentru a vâna. Țările africane precum Tanzania, Namibia și Africa de Sud sunt deosebit de populare. Pentru aceasta, vânătorii plătesc până la 100.000 de franci, dezvăluie antreprenorul elvețian de safari Stephan Stamm „K-Tip”.

Guvernul federal aprobă permise de import în fiecare caz: trofeele animalelor protejate pot fi importate în Elveția numai dacă guvernul federal le-a aprobat. În fiecare an, aproximativ 50 de trofee din specii de animale pe cale de dispariție vin în Elveția.

BVB | Știri BVB

BITTNET SYSTEMS SA BUCURESTI (BNET) (21/10/2021)

Informare Depozitarul Central - operare majorare capital social - nr. actiuni

SIF MUNTENIA S.A. (SIF4) (21/10/2021)

Solicitare completare ordine de zi AGEA 15/16 noiembrie 2021

C.N.T.E.E. TRANSELECTRICA (TEL) (21/10/2021)

Prelungire mandate membri Directorat, numire membru provizoriu CS