Conducerea Simtel Team (SMTL) propune acționarilor creșterea limitei până la care societatea poate contracta împrumuturi, la 250 milioane de lei, dar și ca boardul să poată ridica sau restrânge dreptul de preferință al acționarilor, în cazul unor majorări de capital, potrivit unui document transmis Bursei de Valori București, de completare a convocatorului AGA din 24 aprilie.
Astfel, pe ordinea de zi se va regăsi aprobarea modificării limitei până la care Societatea poate contracta, individual sau împreună cu sau prin alte societăți deținute integral sau parțial, a unor împrumuturi (linii de credit, factoring, reverse factoring, capital de lucru, leasing, emiterea de scrisori de garanție bancară fără cash colateral, emiterea de acreditive, etc.), de la valoarea maximă de 150.000.000 lei, aprobată de Adunarea Generală Extraordinară a Acționarilor Societății din dată de 29.02.2024, la valoare maximă de 250.000.000 lei.
De asemenea, un alt punct privește aprobarea delegării și autorizării Consiliului de Administrație să poată decide, pentru una sau mai multe operațiuni de majorare a capitalului social cu un număr de acțiuni emise de Societate o căror valoare nominală să nu depășească pentru fiecare operațiune de majorare 2% din capitalul social al Societății valabil la începutul fiecărui an calendaristic, desfășurate pentru implementarea planurilor multianuale de stimulare a angajaților în cadrul Societății (SOP), în temeiul delegării atribuțiilor AGEA privind hotărârea de majorare a capitalului social al Societății conform art. 8.7. din Actul Constitutiv, ridicarea sau restrângerea dreptului de preferință al acționarilor, în conformitate cu prevederile art. 217 din Legea Societăților, respectiv în conformitate cu prevederile art. 86 alin. (3) și art. 88 alin. (1) din Legea nr. 24/2017 și ale art. 2201 alin. (4) din Legea Societăților și, respectiv, aprobarea introducerii articolului 8.7.1 din Actul Constitutiv, care va avea următorul conținut: „În scopul implementării planurilor multianuale de stimulare a angajaților în cadrul Societății (SOP) prin operațiuni de majorare de capital social, Consiliul de Administrație va avea puterea de a ridica sau restrânge dreptul de preferință al acționarilor pentru oricare emisiune desfășurată în acest scop în temeiul delegării atribuțiilor Adunării Generale Extraordinare a Acționarilor privind hotărârea de majorare a capitalului social al Societății conform art. 8.7. din Actul Constitutiv, pentru fiecare operațiune de majorare a capitalului social în limita a 2% din capitalul social al Societății valabil la începutul fiecărui an calendaristic, cu respectarea prevederilor Legii nr. 31/1990 privind societățile, republicată, cu modificările ulterioare, respectiv a prevederilor Legii nr. 24/2017 privind emitenții de instrumente financiare și operațiuni de piață, republicată, cu modificările și completările ulterioare și a oricăror alte dispoziții ale legislației pieței de capital”.”
Scopul demersului privind majorarea plafonului de îndatorare este de a permite obținerea finanțărilor în condiții avantajoase, atât din perspectiva costurilor, cât și a termenilor contractuali, prin constituirea unor garanții adecvate, în conformitate cu cerințele instituțiilor de credit, transmite compania: “Acordarea de garanții sub forma ipotecilor imobiliare și mobiliare (inclusiv asupra echipamentelor, conturilor bancare și altor creanțe) oferă creditorilor un grad mai ridicat de siguranță, facilitând negocierea unor condiții mai favorabile, precum dobânzi reduse și termene flexibile de rambursare.
Totodată, utilizarea activelor existente, inclusiv a polițelor de asigurare și a contractelor de tip PPA (Power Purchase Agreements) încheiate pe termen lung, contribuie la securizarea fluxurilor financiare viitoare și la diminuarea riscurilor de lichiditate, fără a afecta desfășurarea operațiunilor curente ale Societății.”
Propunerea de delegare și autorizare a Consiliului de Administrație pentru a putea decide ridicarea sau restrângerea dreptului de preferință al acționarilor pentru majorările de capital social desfășurate în temeiul delegării atribuțiilor AGEA, în conformitate cu prevederile legale în vigoare, este în strânsă legătură cu subiectul aprobat de AGEA din data de 25 aprilie 2024 și este avută în vedere tot din rațiuni practice, pentru a crea un cadru statutar (în completarea cadrului creat de legislația în vigoare), ca posibilitate pentru cazul implementării planurilor multianuale de stimulare a angajaților în cadrul Societății (SOP), mai arata compania: “Și în trecut, temeiul actului constitutiv actual al Societății au fost delegate astfel de competențe către CA, delegări de care Societatea s-a folosit pentru a implementa planul multianual de stimulare a angajaților în cadrul Societății, cu respectarea drepturilor acționarilor, a celor mai bune practici și a transparenței în relația cu investitorii. Societatea noastră își dorește în mod onest să construiască o relație puternică cu actionarii săi, să comunice în mod eficient și transparent și să manifeste deschidere față de aceștia, astfel că și pentru viitor se va folosi de această delegare doar în aceste situații punctuale, legate de implementarea planurilor multianuale de stimulare a angajaților în cadrul Societății.”
În acest context, precizăm faptul că Persoanele eligibile care beneficiază de Plan ȘOP, sunt acele persoane care sunt considerate că au avut un impact potențial semnificativ asupra rezultatelor operaționale și financiare ale Societății, cu excepția acționarilor semnificativi persoane fizice ai Societății la Dată intrării în vigoare, respectiv Nedea Iulian, Bazarciuc Sergiu Eugen și Vilau Radu-Laurențiu, care nu vor beneficia de Acțiuni în baza Planului.