Folosim cookie-uri pentru a analiza traficul și a îmbunătăți experiența ta.
RefuzÎn conformitate cu prevederile Legii societăților nr. 31/1990, republicată, cu modificările și completările ulterioare și ale Actului Constitutiv,
Administratorul Unic al Meta Estate Trust SA, societate înființată și funcționând conform legislației române, înregistrată la Registrul Comerțului sub nr. J40/4004/2021, CUI 43859039, cu sediul în București, Sector 1, Str. Buzești nr. 75-77, Etaj 9, Biroul nr. 13, denumită în cele ce urmează „Societatea”,
CONVOACĂ
Adunarea Generală Extraordinară a Acționarilor („AGEA”) și Adunarea Generală Ordinară a Acționarilor (”AGOA”) pentru data de 27.01.2022, ora 16:00, respectiv ora 17:00, la adresa din București, Sector 1, Calea Victoriei 37B, Hotel Novotel, sala Paris, pentru toți acționarii înregistrați în Registrul Acționarilor la sfârșitul zilei de 24.01.2022, stabilită ca dată de referință.
În situația în care la data menționată nu se întrunește cvorumul de prezență necesar, în temeiul art. 118 din Legea 31/1990, republicată, se convoacă și se fixează cea de-a doua AGEA și cea de-a doua AGOA pentru data de 28.01.2022 începand cu ora 16:00, respectiv ora 17:00, la aceeași adresă din București, Sector 1, Calea Victoriei 37B, Hotel Novotel, sala Paris, pentru toți acționarii înregistrați în Registrul Acționarilor la sfârșitul zilei de 24.01.2022, stabilită ca dată de referință.
I. Ordinea de zi pentru AGEA este următoarea:
4.1 Modificarea art. 6 din Actul Constitutiv, care va avea următorul conținut:
“Articolul 6 – Administrarea Societății
6.1 Societatea este administrată în sistem unitar de un Consiliu de Administrație format din 5 (cinci) membri aleși de Adunarea Generală Ordinară a Acționarilor pentru o perioadă de maxim 4 (patru) ani, cu posibilitatea realegerii pentru mandate succesive. Odată cu alegerea membrilor Consiliului de Administrație, Adunarea Generală Ordinară a Acționarilor va hotărî numărul exact de membri din care este format Consiliul de Administrație. Din stuctura Consiliului de Administrație va face parte Meta Management Team SRL, 2 (doi) membri vor fi numiți de către acționarii fondatori, iar ceilalti 2 (doi) membri vor fi propuși și numiți de către acționarii Societății.
6.2 Majoritatea membrilor Consiliului de Administrație sunt administratori neexecutivi.
6.3 Membrii Consiliului de Administrație vor fi asigurați pentru răspundere profesională.
6.4 Membrii Consiliului de Administrație își vor exercita atribuțiile în temeiul unui contract de management/mandat încheiat între Societate și fiecare dintre membri.
6.5 În cazul vacantarii unui post, Consiliul de Administrație va numi un membru provizoriu pentru un mandat care va începe la data numirii acestuia și va înceta la data la care adunarea generală a acționarilor va decide numirea unui membru în Consiliul de Administrație.
6.6 Președintele Consiliului de Administrație este numit de către Adunarea Generală Ordinară a Acționarilor.
6.7 Consiliul de Administrație se întrunește în ședințe periodice, convocate de către președintele Consiliului de Administrație cel puțin odată la 3 luni, sau la inițiativa a cel puțin doi dintre membrii săi. Convocarea ședințelor este trimisă membrilor Consiliului de Administrație cel puțin cu cinci (5) zile calendaristice înaintea datei propuse pentru o ședință periodică. Termenul de 5 (cinci) zile poate fi redus dacă niciunul din membrii consiliului nu se opune unui termen mai scurt. Ședintele CA sunt prezidate de Președinte sau, în lipsa acestuia, de unul din administratori desemnat de Președinte. Președintele ședinței va numi un secretar de ședință.
6.8 Convocatoarele ședințelor Consiliului de Administrație trebuie transmise în scris, prin e-mail, scrisoare recomandată sau prin curier, în fiecare caz cu confirmare de primire și trebuie să cuprindă data, ora și locul ședinței, precum și ordinea de zi propusă și materialele care stau la baza subiectelor aflate pe ordinea de zi. Ședinta Consiliului de Administrație poate fi ținută oricând fără convocare, dacă toți membrii Consiliului de Administrație sunt prezenți (personal sau prin reprezentare) sau dacă cei care nu sunt prezenți renunță, în scris în mod expres, la cerința de a primi convocatorul de ședință.
6.9 Consiliul de Administrație poate ține ședințe prin:
a) Participare directă în cadrul ședinței membrilor, personal sau prin reprezentare, în locul prevăzut în convocare sau în locația agreată, atât în cazul unei ședințe întrunite cu îndeplinirea formalităților de convocare, cât și în cazul unei ședințe întrunite cu renunțarea la formalitățile de convocare;
b) Participarea membrilor în cadrul ședinței prin utilizarea următoarelor mijloace de comunicare la distanță: ex. conferință telefonică sau conferință video, cu condiția să fie îndeplinite condițiile tehnice necesare pentru identificarea participanților și retransmiterea deliberărilor în mod continuu;
c) Prin corespondență, în cazuri excepționale justificate prin urgența situației și prin interesul Societății, prin votul unanim exprimat în scris al tuturor membrilor Consiliului de Administrație. Caracterul urgent se decide motivat de către Președintele Consiliului de Administrație, iar argumentele ce justifică urgența se vor menționa în preambulul deciziei adoptate prin corespondență.
6.10 Ședinta Consiliului de Administrație este legal întrunită dacă cel puțin 3 (trei) membri ai Consiliului de Administrație sunt prezenți (personal sau prin reprezentare), iar deciziile în cadrul ședinței se iau cu votul majorității membrilor prezenți în ședință.
6.11 Atribuțiile Consiliului de Administrație.
6.11.1 Consiliul de Administrație este responsabil pentru îndeplinirea tuturor actelor, faptelor, acțiunilor și procedurilor necesare și utile pentru a îndeplini obiectul de activitate al Societății, cu excepția acelor acte și acțiuni care intră în competența Adunării Generale potrivit Legii Aplicabile.
6.11.2 Conducerea Societății este delegată, de către Consiliul de Administrație, Directorilor Societății, aceștia din urmă având putere de reprezentare a Societății în relația cu terții, în funcție de competențele acordate prin decizia de numire.
6.11.3 Consiliul de Administrație are următoarele competențe de bază care nu pot fi delegate Directorilor:
6.11.4 Membrii Consiliului de Administrație sunt solidar răspunzători față de Societate pentru:
6.12 Prevederile prezentului Articol 6 se vor completa cu dispozițiile Legii 31/1990, în masura în care acestea din urma nu contravin celor stipulate în prezentul Act Constitutiv.”
4.2 Eliminarea din cuprinsul Actului Constitutiv a art. 5.5.3., 5.5.4., 5.5.5 si 5.5.6:
“5.5.3 Administratorul Unic/un Acționar sau un grup de Acționari care dețin împreună minimum 20 (douazeci)% din drepturile de vot asupra Societății – „Partea care Propune” are dreptul de a propune celorlalți Acționari („Ceilalți Acționari”) listarea acțiunilor ordinare Societății („Propunerea de Listare”).
5.5.4 Propunerea de Listare trebuie să conțină cel puțin următoarele informații (oricare ar fi aplicabile): calendarul propus, bursa/bursele de valori vizată/vizate, coordonatele de Listare propuse (investitori strategici și/sau investitori financiari, cota țintă a investitorilor de tip retail/free-float, preț/acțiune, costurile aproximative ale Listării etc.), indicatorii-cheie care trebuie realizați prin Listare, indicatorii macro-economici relevanți, orice date de piață relevante.
5.5.5 Ceilalți Acționari și Administratorul Unic vor analiza Propunerea de Listare și documentația aferentă în termen de 30 (treizeci) de zile de la primirea ei și vor avea dreptul de a adresa întrebări sau de a solicita documente suplimentare de la Partea care Propune. Partea care Propune este obligată să transmită parții care face cererea documentele și/sau informațiile suplimentare solicitate. În termen de 60 (șaizeci) de zile de la lansarea Propunerii de Listare, toate părțile implicate vor emite o opinie scrisă și motivată cu privire la Propunerea de Listare și o vor transmite Administratorului Unic și Celorlalți Acționari.
5.5.6 După schimbul de informații și opinii cu privire la Propunerea de Listare conform procedurii de mai sus, Administratorul Unic va convoca Adunarea Generală în vederea adoptării unei hotărâri privind Propunerea de Listare.”
4.3 Înlocuirea în tot cuprinsul Actului Constitutiv a sintagmei „Administrator Unic” cu sintagma „Consiliul de Administrație” și eliminarea din cadrul Art. 1.1 – Definiții a paragrafului: „Administrator Unic înseamnă administratorul unic al Societății, respectiv META MANAGEMENT TEAM SRL („META Management”) numit în mod legal și valabil în conformitate cu prevederile Legii 31/1990, ale Actului Constitutiv și ale hotărârii Adunarii Generale.”
5. Aprobarea încheierii unui act adițional la Contractul de management încheiat în data de 22.03.2021 între Societate și Meta Management Team SRL, în sensul modificării următoarelor articole:
Art. 4.5 forma inițială:
„În sensul calcularii Comisionului Anual de Administrare, valoarea activelor aflate în administrare se va determina până cel tarziu la data de 31 martie și va fi achitat în integralitate până cel târziu la data de 30 iunie a anului următor celui pentru care se calculează respectivul comision. Administratorul poate încasa avansuri reprezentând Comisionul Anual de Administrare pe baza estimărilor prudențiale ale acestuia, care vor fi deduse din cuantumul total calculat conform prevederilor de mai sus.”
Art. 4.5 forma propusă:
„În sensul calculării Comisionului Anual de Administrare, valoarea activelor aflate în administrare se va determina lunar și va fi achitat trimestrial în termen de 10 zile de la data emiterii facturii. Factura se va emite trimestrial în termen de maxim 30 zile de la finalizarea fiecărui trimestru. Administratorul poate încasa avansuri reprezentând Comisionul Anual de Administrare pe baza estimărilor prudențiale ale acestuia, care vor fi deduse din cuantumul total calculat conform prevederilor de mai sus.”
Art. 4.6 forma inițială:
„În plus față de Remunerația Anuală de Bază și Comisionul Anual de Administrare, Societatea va datora Administratorului un exit bonus („Exit Bonus”) în funcție de IRR-ul generat de Modelul de Afaceri pe timpul Duratei Inițiale egal cu:
…………………………..”
Art. 4.6 forma propusă:
„În plus față de Remunerația Anuală de Bază și Comisionul Anual de Administrare, Societatea va datora Administratorului un exit bonus („Exit Bonus”) în funcție de IRR-ul generat de Modelul de Afaceri pe timpul Duratei Inițiale egal cu:
…………………………..”
6. Aprobarea împuternicirii dlui. Voicu Eugen Gheorghe, în calitate de reprezentant permanent al Meta Management Team SRL la nivelul Societății, sau a oricărui alt acționar al Societății, cu puteri depline, pentru a îndeplini toate procedurile și formalitățile prevăzute de lege în scopul implementării hotărârilor acționarilor, semnarea hotărârilor acționarilor și a oricăror alte documente în legătura cu acestea, precum și pentru îndeplinirea formalităților de publicare și înregistrare a acestora la Registrul Comerțului sau la orice altă instituție publică.
II. Ordinea de zi pentru AGOA este următoarea:
În conformitate cu prevederile art. 117^1 alin. (1) din Legea nr. 31/1990, unul sau mai mulți acționari reprezentând, individual sau împreună, cel puțin 5% din capitalul social al Societății au dreptul de a introduce puncte pe ordinea de zi a Adunării Generale Extraordinare a Acționarilor.
Pentru exercitarea dreptului de a introduce puncte pe ordinea de zi, acționarii îndreptățiți vor putea depune/transmite solicitarea adresată Societății, în plic închis (documentul olograf în original), prin poștă sau servicii de curierat, la sediul Societății din București, Sector 1, Str. Buzesti nr. 75-77, Etaj 9, Biroul nr. 13, în cel mult 15 zile de la data publicării convocării.
Materialele informative și întrebări cu privire la ordinea de zi pot fi obținute de către acționari începând cu data publicării convocatorului și până la data stabilită pentru desfășurarea adunărilor generale, de la sediul social al societății din București, Sector 1, Str. Buzești nr. 75-77, Etaj 9, Biroul nr. 13, în fiecare zi lucrătoare.
Acționarii înregistrați la data de referință îsi pot exercita dreptul de a participa și de a vota în cadrul Adunărilor Generale:
a. Persoane fizice:
b. Persoane juridice:
Documentele prezentate într-o altă limbă decât engleză vor fi însoțite de traducerea realizată de un traducător autorizat în limbile română/engleză.
Copia electronică a documentelor mai sus menționate va fi încarcată online (upload) în câmpurile dedicate.
*Fisierele ce pot fi încarcate pot avea una dintre următoarele extensii: .jpg, .pdf, .png. Acționarii se pot conecta și vota ori de câte ori doresc în intervalul desemnat votului prin corespondență și/sau live, ultima opțiune de vot fiind cea înregistrată.
Identificarea facută de Societate în cazul persoanelor fizice dă acces la Adunările Generale ale Societății în situația în care respectiva persoană fizică este acționar la datele de referință aferente.
Identificarea facută de Societate în cazul persoanelor juridice, procurilor speciale sau generale da acces la Adunările Generale ale Societății după probarea de fiecare dată a validității reprezentatului legal, respectiv al persoanei împuternicite.
Detaliile complete despre procedura de vot vor fi publicate pe website-ul societății www.meta-estate.ro începând cu data de 10 ianuarie 2022.
Administrator Unic
Meta Management Team SRL
Prin Voicu Eugen Gheorghe
Statele Unite și Uniunea Europeană au convenit un acord comercial cadru în urma întâlnirii pe…
Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a avut duminică o discuţie telefonică cu preşedintele…
Vicepremierul demisionar Dragoş Anastasiu a confirmat că, pe perioada cât a deţinut funcţiile de consilier…
Secretarul pentru comerț Howard Lutnick a declarat că „întrebarea” înaintea discuțiilor dintre președintele Donald Trump…
Vicepremierul Dragoş Anastasiu a demisionat, după cum a anunțat într-o conferință de presă. "În acest…
Preşedintele american Donald Trump a jucat golf duminică la complexul său de la Turnberry, în…
This website uses cookies.
Read More