Folosim cookie-uri pentru a analiza traficul și a îmbunătăți experiența ta.
RefuzCurtea de Apel București a anulat cererea de suspendare a deciziei Autorității de Supraveghere Financiară (ASF) din 6 mai, prin care fuseseră retrase acțiunile SIF3 Transilvania de la tranzacționare pentru zece zile, pe motiv că Mihai Fercală și Ștefan Szitas nu sunt reprezentanți SIF Transilvania.
Curtea de Apel Brașov a decis, astăzi: “Respinge exceptia lipsei calitatii procesuale active a reclamantilor Fercala Mihai si Szitas Stefan, ca neintemeiata. Respinge cererea de suspendare introdusa de reclamantii Fercala Mihai si Szitas Stefan, ca neintemeiata. Admite exceptia lipsei calitatii domnilor Fercala Mihai si Szitas Stefan de reprezentanti ai reclamantei SIF Transilvania S.A. Anuleaza cererea de suspendare introdusa de reclamanta SIF Transilvania S.A. ca fiind promovata prin intermediul unor persoane fara calitate de reprezentanti. Respinge ca inadmisibile in principiu cererile de interventie accesorie formulate de petentii Fratila Constantin si Moldovan Marius Adrian. Cu recurs, in 5 zile de la comunicare.Recursul se depune la Curtea de Apel Bucuresti, sub sanctiunea nulitatii. Pronuntata in sedinta publica, azi, 14.05.2020″.
Pe 6 mai, acțiunile SIF Transilvania (SIF3) au fost suspendate de la tranzacționare încă zece zile, începând din 7 mai, potrivit unei deciziei 558/06.05.2020 a Autorității de Supraveghere Financiară, contesta de Mihai Fercala, Stefan Szitas si SIF Transilvania in procesul amintit.
ASF ceruse clarificarea situației cu privire la conducerea companiei, insa lucrurile pareau ca se complica si mai mult.
În schimb, pe siteul SIF Transilvania a apărut un comunicat cu deciziile AGA, semnat de Mihai Fercală.
Acest document arată că au fost aprobate dividende de 76,7 milioane lei, dar și că s –au respins acțiunile în răspundere împotriva lui Mihai Fercală, Constantin Frățilă, Marius Moldovan, Crinel Andănuț, precum și descărcarea de gestiune a Directoratului și CS.
Anterior, ASF a anunțat că a respins noi avize pentru membri Directoratului, iar CS a aratat că Mihai Fercală a fost revocat din funcția de președinte al Directoratului pe 30 martie.
În schimb acesta a transmis, că, pe fondul stării de urgență, avizele se prelungesc cu trei luni. De asemenea, el a criticat dur conducerea ASF, considerând că deciziile CS cu Constantin Frățilă în componență sunt ilegale.
Astazi, Mihai Fercală a transmis pe site-ul SIF Transilvania, că urmare a încetării stării de urgenţă, începând cu data de 15.05.2020 SIF Transilvania nu mai dispune de o conducere executivă. El a anuntat, totusi, că se află în avizare la ASF pentru un nou mandat. (Vezi aici comunicatul)
Conflictul la vârful SIF Transilvania a repornit după ce, la începutul anului, Constantin Frățilă a obținut la Curtea de Apel Constanța, anularea deciziei prin care ASF îi retrăsese avizul, și a revenit în CS SIF Transilvania. Ulterior, SIF3 a transmis la ASF o scrisoare de la Poliție, care arăta că Frățilă este în continuare urmărit penal, conducerea SIF3 considerând că se impune, din nou, retragerea avizului, în condițiile în care Frățilă ar fi incompatibil cu funcția. ASF a considerat insa ca Fratila este membru CS SIF Transilvania, in urma deciziei instantei.
Consiliul Concurenței a aprobat achiziția de active și de acțiuni în Telekom România Mobile Communications…
Directoratul Naţional de Securitate Cibernetică avertizează în legătură cu continuarea campaniilor frauduloase care promovează o…
Consiliul Concurenței aprobă achiziția de active și de acțiuni în Telekom România Mobile Communications de…
Startup-ul Z.ai, cunoscut anterior sub numele de Zhipu, a anunțat luni că noul său model…
Taxele vamale de 15% la exporturile europene au un impact direct limitat asupra României, în…
Preşedintele american Donald Trump a avertizat luni că va ordona noi atacuri americane asupra instalaţiilor…
This website uses cookies.
Read More
View Comments