Update articol:

Marius Moldovan: Solicităm public ASF să intervină și să reinstaureze respectarea legii la SIF Transilvania; Nu ni s-a permis accesul în societate

Sif Transilvania
*Mihai Fercală a postat pe siteul companiei un comunicat cu deciziile AGA

Marius Moldovan, membru în Consiliul de Supraveghere SIF Transilvania (SIF3) solicită public Autorității de Supraveghere Financiară (ASF) să intervină și să reinstaureze respectarea legii, în contextul în care reclamă că, astăzi, nu a fost primit în societate.

Un comunicat tranmis Bursei de Valori București (BVB), semnat de Marius Moldovan și Crinel Andănuț (președintele CS), arată: “Referitor la desfasurarea A.G.O.A. din 28.04.2020

Conform Convocatorului sedintei A.G.O.A a S.I.F. Transilvania S.A. in forma publicata in data de 26.03.2020, prin raport curent nr. 2493/ 26.03.2020, sedinta adunarii generale era programata a se tine la sala Europa, apartinand Aro Palace, Brasov, bd. Eroilor nr. 27, incepand cu ora 10:00. Membrii C.S. in baza mandatului dat de actionari si in baza prevederilor legale, pentru realizarea actului de supraveghere si control a SIF Transilvania, ne-am prezentat la data, ora si locul mentionate in Convocator publicat in M.O.F. Partea a IV-a, nr. 937/10.03.2020. Am constatat, in prezenta unui notar public, ca locatia Adunarii Generale a S.I.F. Transilvania S.A. era inchisa prin dispozitia dlui Fercala Mihai, presedinte Consiliu al societatii ARO Palace, S.A., filiala a S.I.F. Transilvania S.A.. Au fost prezenti pentru sedinta mai putin de 5 actionari, un reprezentant al presei, reprezentanti ai Politiei si ai Jandarmeriei.

2. Referitor la actul de administrare al S.I.F. Transilvania S.A.

Ca urmare faptelor prezentate la pct.1., in exercitarea activitatii de control, membrii C.S. ne-am deplasat la sediul societatii din Brasov, strada Nicolae Iorga, nr.2, la ora 10:20. Am fost intampinati de seful departamentului administrativ-actionariat al S.I.F. Transilvania, care ne-a comunicat ca nu ne permite accesul in societate, deoarece asa a primit instructiuni de la presedintele Fercala Mihai, prezent in sediul societatii. Tot el ne-a mentionat ca dl. Fercala a spus ca sedinta AGA s-a terminat si sa asteptam, ca va comunica rezultatale Adunarii Generale printr-un comunicat in cursul zilei.”

În schimb, pe siteul SIF Transilvania a apărut un comunicat cu deciziile AGA, semnat de Mihai Fercală. (VEZI COMUNICAT)

Acest document arată că au fost aprobate dividende de 76,7 milioane lei, dar și că s-au respins acțiunile în răspundere împotriva lui Mihai Fercală, Constantin Frățilă, Marius Moldovan, Crinel Andănuț,  precum și descărcarea de gestiune a Directoratului și CS.

Marius Moldovan ne-a transmis că, din punctul său de vedere, aceasta nu a fost AGA: “A fost o AGA ținuta de un impostor, într-un birou din SIF, unde a scris cu pixul rezultatul”.

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a decis, ieri, suspendarea pentru cel mult 10 zile a acțiunilor SIF Transilvania (SIF3), până la clarificarea situației privind administrarea companiei, potrivit unui raport transmis Bursei de Valori București.

ASF a cerut un raport de clarificare de la Consiliul de Supraveghere. Autoritatea a arătat, în decizie, că raportul trebuie asumat de președintele CS și de un alt membru al CS, arătând că ședințele CS ținute de Marius Moldovan, Crinel Andănuț, Nicolae Petria și Constantin Frățilă sunt cele statutare.

Astfel, un raport SIF Transilvania, transmis ieri către BVB, arată că noul directorat este format din Marius Moldovan, Radu Roșca și Gib Răduță, aceștia fiind în curs de avizare de către ASF, pentru un mandat de patru ani. Raportul mai arată că din Consiliul de Supraveghere SIF3 fac parte Crinel Valer Andănuț- președinte, Nicolae Petria – vicepreședinte, Dumitru Carapiti, Constantin Frățilă, Gheorghe Luțac, Marius Moldovan și Ștefan Szabo.

Raportul CS arată că Mihai Fercală a fost revocat din funcția de președinte al Directoratului pe 30 martie.

Conflictul la vârful SIF Transilvania a repornit după ce, la începutul anului, Constantin Frățilă a obținut la Curtea de Apel Constanța, anularea deciziei prin care ASF îi retrăsese avizul, și a revenit în CS SIF Transilvania. Ulterior, SIF3 a transmis la ASF o scrisoare de la Poliție, care arăta că Frățilă este în continuare urmărit penal, conducerea SIF3 considerând că se impune, din nou, retragerea avizului, în condițiile în care Frățilă ar fi incompatibil cu funcția. ASF a considerat insa ca Fratila este membru CS SIF Transilvania, in urma deciziei instantei.

BVB | Știri BVB

SIF BANAT CRISANA S.A. (SIF1) (30/09/2022)

Raport consolidat pentru semestrul I 2022

PATRIA BANK S.A. (PBK) (30/09/2022)

Modificari in conducerea societatii

SSIF BRK FINANCIAL GROUP SA (BRK) (30/09/2022)

Autorizarea unui membru al Consiliului de Administratie

S.N.G.N. ROMGAZ S.A. (SNG) (30/09/2022)

Alegere Presedinte CA si Comitete consultative