Afaceri

E.ON Energie România şi Transavia vor construi şase centrale fotovoltaice

E.ON Energie România dezvoltă parteneriatul tradiţional cu Transavia şi în zona soluţiilor energetice regenerabile, urmând să construiască şase centrale fotovoltaice pentru unităţi de producţie din Transilvania şi Banat, pe o suprafaţă de 4,5 hectare, potrivit unui comunicat.

Valoarea totală a proiectelor de producere a energiei verzi depăşeşte 2,9 milioane de euro.

Vor fi instalate, pe sol, 6.608 panouri fotovoltaice, cu o putere totală de 3.568 kWp, în localităţile Unirea şi Pâclişa din jud. Alba, Cristian din judeţul Sibiu, Gligoreşti din judeţul Cluj, Cristuru Secuiesc din judeţul Harghita şi Bocşa din judeţul Caraş-Severin. Cele şase centrale vor produce anual circa 4.600 MWh energie electrică.

“Suntem într-o perioadă de tranziţie energetică şi remarcăm interesul tot mai ridicat pentru soluţii de producere a energiei din surse regenerabile. Primele panouri fotovoltaice pentru partenerii de business le-am instalat în 2019 şi de atunci am crescut an de an în acest domeniu. Parteneriatul cu Transavia este o demonstraţie clară a faptului că viitorul aparţine energiei verzi şi că sustenabilitatea unei companii este o condiţie necesară pentru dezvoltarea şi consolidarea poziţiei în piaţă, indiferent că eşti furnizor de soluţii energetice sau beneficiarul direct al acestora”, a declarat Claudia Griech, director general al E.ON Energie România.

Cantitatea de energie electrică produsă de centrale este destinată autoconsumului în procesul de producţie, surplusul urmând să fie livrat în reţea. Prin punerea în funcţiune a acestor proiecte fotovoltaice, Transavia va proteja mediul înconjurător prin reducerea emisiilor de CO2 cu aproape 1.000 de tone pe an.

“Energia verde este pentru noi un proiect de sustenabilitate economică, relevant şi pentru mediu şi societate. Acest parteneriat cu E.ON, parte din investiţia masivă în energie verde demarată de noi în acest an, ne va ajuta să ne maximizăm performanţa în procesul nostru de producţie responsabilă în punctele de lucru din cinci judeţe şi, în acelaşi timp, să ne reducem amprenta ecologică”, a precizat Ovidiu Opriţa, director general al Transavia.

Începând din anul 2019 şi până în prezent, E.ON a instalat 151 de centrale fotovoltaice în România, în valoare de 28,5 milioane de euro. Prin intermediul acestor proiecte, producţia totală de energie fotovoltaică ajunge la 36,1 GWh, iar emisiile de CO2 vor fi reduse cu 8,3 milioane tone pe an.

Această iniţiativă a liderului local al pieţei de carne de pui face parte din strategia de sustenabilitate, de la bob la furculiţă, prin care Transavia s-a angajat să protejeze resursele pentru generaţiile viitoare, acţionând responsabil în privinţa oamenilor, a animalelor, a comunităţilor şi a mediului.

Articole recente

Întâlnirea Trump – Von der Leyen: UE și SUA au convenit un acord comercial

Statele Unite și Uniunea Europeană au convenit un acord comercial cadru în urma întâlnirii pe…

8 ore ago

Comisia Europeană îi cere lui Zelenski să menţină independenţa instituţiilor anticorupţie

Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a avut duminică o discuţie telefonică cu preşedintele…

8 ore ago

Anastasiu: Am avut certificat ORNISS pe perioada cât am fost consilier prezidenţial şi vicepremier

Vicepremierul demisionar Dragoş Anastasiu a confirmat că, pe perioada cât a deţinut funcţiile de consilier…

9 ore ago

Lutnick: Trump vrea o ofertă comercială „suficient de bună” din partea UE, dar nu este clar ce înseamnă asta

Secretarul pentru comerț Howard Lutnick a declarat că „întrebarea” înaintea discuțiilor dintre președintele Donald Trump…

10 ore ago

Vicepremierul Dragoş Anastasiu a demisionat

Vicepremierul Dragoş Anastasiu a demisionat, după cum a anunțat într-o conferință de presă. "În acest…

12 ore ago

Trump joacă golf în Scoţia, înaintea întâlnirii cu Von der Leyen axată pe comerţ

Preşedintele american Donald Trump a jucat golf duminică la complexul său de la Turnberry, în…

13 ore ago

This website uses cookies.

Read More