Miliardarul Elon Musk a declarat reporterilor din Norvegia pe 29 august că, în timp ce sursele de energie durabilă ar trebui dezvoltate, lumea trebuie să continue să extragă petrol și gaze pentru a susține civilizația, scrie Epoch Times.
CEO-ul Tesla a făcut remarcile înaintea conferinței Offshore Northern Shore (ONS) din Stavanger, Norvegia, unde era programat să vorbească.
Întrebat dacă petrolul și gazul ar trebui să fie folosite în continuare, Elon Musk a spus: „În mod realist, trebuie să folosim petrol și gaze pe termen scurt, pentru că, altfel, civilizația se va prăbuși. „Pentru ca civilizația să continue să funcționeze, avem nevoie de petrol și gaze”, adăugând că „orice persoană rezonabilă ar concluziona asta”.
Musk a mai spus că explorarea viitoare „este justificată în acest moment”.
Utilizarea combustibililor fosili ar trebui să continue în același timp cu eforturile în curs privind „accelerarea progresului energiei durabile”, a adăugat el.
Remarcile lui Musk cu privire la nevoia continuă de combustibili fosili vin în timp ce industria petrolului și gazelor naturale privește viitorul cu prudență.
Producătorii de petrol și gaze din SUA se confruntă cu o ofertă de capital în scădere, un mediu de reglementare ostil și o penurie de materiale și forță de muncă care prezintă obstacole semnificative în calea noilor foraje.
„Industria noastră este înfometată de capital”, a declarat Anthony Gallegos, CEO al Independence Contract Drilling, pentru The Epoch Times, într-un interviu anterior, menționând că băncile nu mai sunt dispuse să ofere linii de credit revolving sau facilități de creditare bazate pe active (ABLF) pentru industria petrolului și gazelor.
Băncile și investitorii au redus finanțarea pentru noi proiecte de combustibili fosili, determinate atât de factori economici, cât și politici.
În conformitate cu principiile de mediu, sociale și guvernanță (ESG), peste 100 de bănci care reprezintă un total de 38% din activele bancare globale au semnat declarația de angajament a Alianței Bancare Net-Zero a ONU. În cadrul acesteia, ei se angajează să-și facă tranziția portofoliilor de creditare pentru a reduce emisiile de gaze cu efect de seră și a atinge emisiile nete zero până în 2050 sau mai devreme. Un număr de bănci din SUA au aderat la inițiativă.