Folosim cookie-uri pentru a analiza traficul și a îmbunătăți experiența ta.
RefuzDigitalizarea face ca segmentul de cybersecurity să fie vital în acest moment pentru orice companie, va fi ca mersul la doctor, a spus Erik Barna – CEO & Fondator Life is Hard S.A., în cadrul evenimentului The Power Table – Cum arata rezultatele financiare si cum investim, organizat de BVBescu.ro.
Erik Barna a vorbit despre deficitul de digitalizare in Romania in raport cu Europa Centrala si despre intentiile companiei de extindere a domeniului de activitate si catre cybersecurity.
“Am discutat cu Consiliul de administratie extinderea domeniului de activitate si catre cybersecurity si consideram ca ar fi oportuna aceasta zona, spune Barna. Ne uitam catre o investitie in companiile din aceasta zona, deoarce aceasta ar completa portofoliul nostru de produse si, in acelasi timp, competentele noastre. Dupa cum stiti, suntem foarte prezenti in zona de servicii de digitalizare pe care le livram in industria de asigurari, prin urmare ne-am completa foarte bine cu competente de cyber pe acest segment si nu numai.
Dupa cum vedem, digitalizarea patrunde cam in toate domeniile si face ca segmentul de cybersecurity sa fie vital in acest moment pentru orice companie. Va fi ca mersul la doctor sau ca si raportarile pe care suntem obligati sa le facem la Fisc. O companie care nu se protejeaza, va avea niste riscuri enorme”, a spus el.
Desi Romania nu sta foarte bine in comparatie cu tarile din Europa Centrala, in ceea ce priveste digitalizarea, Barna apreciaza ca decalajul nu este atat de important: “Din pacate, Romania nu sta deloc bine la acest capitol, suntem pe locul 27 din 29 in Uniunea Europeana din punctul de vedere al digitalizarii, conform The Digital Economy and Society Index (DESI). 4 sau 5 ani la rand am fost pe ultimul loc. Vecinii nostri stau putin mai bine dar nu cu mult. De exemplu, Ungaria este cu 3-4 pozitii inaintea noastra, imediat dupa noi vine Italia – o surpriza, fiind o tara din Vest. Estonia, Spania, Danemarca, Finlanda si Lituania sunt primele in ceea ce priveste serviciile electronice si digitale, cu un punctaj de aproape 85%, iar codasii sunt Romania, Grecia, Croatia, Slovacia si Ungaria. Media europeana este undeva la 72%, aceste tari de la coada clasamentului abia daca au atins 60%. Tarile din est sunt cam la acelasi nivel, in coada clasamentului. Diferenta dintre acestea nu este foarte mare, putem relativ usor sa avansam in acest clasament – depinde doar de noi. Ce duce Romania pe ultimele pozitii in acest clasament nu este neaparat adoptia tehnologiei, ci mai degraba competentele digitale ale celor care utilizeaza sau doresc sa utilizeze aceasta tehnologie”.
Evenimentul The Power Table – Cum arata rezultatele financiare si cum investim a fost organizat cu sprijinul Bursei de Valori Bucuresti, 2Performant S.A. si Life is Hard S.A., Evisara.com (Partener tehnic), Financial Intelligence, Finzoom, NewMoney, InvestTenergy, Economistul.ro, Club Economic, Romania Durabila, Bucuresti Business, Prahova Business si Reusita TV (Parteneri media).
Compania americană de asigurări Allianz Life a confirmat sâmbătă că hackerii au furat informaţii personale…
Vicepremierul Dragoş Anastasiu susţine duminică, de la ora 17.00, o conferinţă de presă, în contextul…
Qatarul a ameninţat că va întrerupe livrările de gaze naturale lichefiate (LNG) către Uniunea Europeană,…
Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, urmează să discute duminică, în Scoţia, cu preşedintele…
Problema transilvană este prima şi cea mai importantă teză a dialogului româno-maghiar, iat esenţa sa…
Forţele armate israeliene au anunţat duminică o pauză în activităţile militare în trei zone din…
This website uses cookies.
Read More