Update articol:

Erik Barna, Life is Hard: Digitalizarea face ca segmentul de cybersecurity să fie vital în acest moment pentru orice companie; Va fi ca mersul la doctor

Digitalizarea face ca segmentul de cybersecurity să fie vital în acest moment pentru orice companie, va fi ca mersul la doctor, a spus Erik Barna – CEO & Fondator Life is Hard S.A., în cadrul  evenimentului The Power Table – Cum arata rezultatele financiare si cum investim, organizat de BVBescu.ro. 

Erik Barna a vorbit despre deficitul de digitalizare in Romania in raport cu Europa Centrala si despre intentiile companiei de extindere a domeniului de activitate si catre cybersecurity.

“Am discutat cu Consiliul de administratie extinderea domeniului de activitate si catre cybersecurity si consideram ca ar fi oportuna aceasta zona, spune Barna. Ne uitam catre o investitie in companiile din aceasta zona, deoarce aceasta ar completa portofoliul nostru de produse si, in acelasi timp, competentele noastre. Dupa cum stiti, suntem foarte prezenti in zona de servicii de digitalizare pe care le livram in industria de asigurari, prin urmare ne-am completa foarte bine cu competente de cyber pe acest segment si nu numai.

Dupa cum vedem, digitalizarea patrunde cam in toate domeniile si face ca segmentul de cybersecurity sa fie vital in acest moment pentru orice companie. Va fi ca mersul la doctor sau ca si raportarile pe care suntem obligati sa le facem la Fisc. O companie care nu se protejeaza, va avea niste riscuri enorme”, a spus el.

Desi Romania nu sta foarte bine in comparatie cu tarile din Europa Centrala, in ceea ce priveste digitalizarea, Barna apreciaza ca decalajul nu este atat de important: “Din pacate, Romania nu sta deloc bine la acest capitol, suntem pe locul 27 din 29 in Uniunea Europeana din punctul de vedere al digitalizarii, conform The Digital Economy and Society Index (DESI). 4 sau 5 ani la rand am fost pe ultimul loc. Vecinii nostri stau putin mai bine dar nu cu mult. De exemplu, Ungaria este cu 3-4 pozitii inaintea noastra, imediat dupa noi vine Italia – o surpriza, fiind o tara din Vest. Estonia, Spania, Danemarca, Finlanda si Lituania sunt primele in ceea ce priveste serviciile electronice si digitale, cu un punctaj de aproape 85%, iar codasii sunt Romania, Grecia, Croatia, Slovacia si Ungaria. Media europeana este undeva la 72%, aceste tari de la coada clasamentului abia daca au atins 60%. Tarile din est sunt cam la acelasi nivel, in coada clasamentului. Diferenta dintre acestea nu este foarte mare, putem relativ usor sa avansam in acest clasament – depinde doar de noi. Ce duce Romania pe ultimele pozitii in acest clasament nu este neaparat adoptia tehnologiei, ci mai degraba competentele digitale ale celor care utilizeaza sau doresc sa utilizeze aceasta tehnologie”.

Evenimentul The Power Table – Cum arata rezultatele financiare si cum investim a fost organizat cu sprijinul Bursei de Valori Bucuresti, 2Performant S.A. si Life is Hard S.A., Evisara.com (Partener tehnic), Financial Intelligence, Finzoom, NewMoney, InvestTenergy, Economistul.ro, Club Economic, Romania Durabila, Bucuresti Business, Prahova Business si Reusita TV (Parteneri media).

BVBStiri BVB

CONPET SA (COTE) (12/04/2021)

Completarea ordinii de zi a AGOA din data de 28(29).04.2021 si B.V.C. 2021

SOCIETATEA ENERGETICA ELECTRICA S.A. (EL) (12/04/2021)

Actualizare lista preliminara persoane propuse pentru functia de administrator

OIL TERMINAL S.A. (OIL) (12/04/2021)

Actualizare si completare materiale AGOA 29.04(04.05).2021

ROMPETROL RAFINARE S.A. (RRC) (12/04/2021)

Cerere pentru completare ordine de zi AGOA 28(29) aprilie 2021

ROMPETROL WELL SERVICES S.A. (PTR) (12/04/2021)

Completare ordine de zi AGOA din 26/27 aprilie 2021