Folosim cookie-uri pentru a analiza traficul și a îmbunătăți experiența ta.
RefuzPotrivit unui comunicat al companiei Olympus România, noul centru logistic găzduieşte unul dintre cele mai mari depozite frigorifice high-bay din ţară, proiectat cu scopul de a reduce semnificativ consumul de energie, conform Agerpres.
Astfel, depozitul high-bay are o capacitate de peste 32.000 de paleţi şi este prevăzut cu cel mai avansat sistem de control al temperaturii, complet automatizat, care contribuie la eficientizarea utilizării resurselor şi la reducerea amprentei de carbon a întregului proces logistic.
“Pentru Olympus, sustenabilitatea reprezintă o parte integrantă a strategiei de afaceri. Noul centru logistic ne oferă oportunitatea de a ne consolida poziţia pe pieţele internaţionale, în timp ce ne asigurăm că produsele noastre sunt depozitate şi livrate într-un mod eficient şi ecologic. Vom continua să investim în tehnologii care respectă mediul, oferind clienţilor noştri produse de cea mai înaltă calitate”, a declarat Athanasios Giannousis, director comercial al Olympus România, în comunicat.
Centrul logistic are o suprafaţă totală de 13.500 metri pătraţi şi este proiectat să optimizeze procesele logistice.
Un depozit de tip high-bay se remarcă în primul rând prin utilizarea eficientă a spaţiului. Dezvoltat pe verticală, noul depozit frigorific high-bay Olympus oferă un volum ridicat cu amprentă redusă la sol şi este una dintre cele mai mari construcţii de acest tip din România.
În comparaţie cu un depozit tradiţional, dezvoltat la sol şi având aceeaşi capacitate, depozitul high-bay Olympus ocupă o suprafaţă de 6 ori mai mică. Acest aspect reprezintă un dublu beneficiu în zona de reducere a impactului asupra mediului înconjurător. În primă fază prin diminuarea spaţiului construit şi în a doua fază prin reducerea consumului de energie necesar gestionării mărfurilor.
Centrul logistic din Braşov va deservi atât piaţa locală, cât şi toate ţările în care sunt exportate produsele lactate Olympus fabricate în România, precum Germania, Italia, Franţa, Marea Britanie, Bulgaria sau Serbia. Până la sfârşitul anului 2024, acesta va fi complet funcţional şi integrat cu fabrica de lactate a companiei din imediata vecinătate, consolidând astfel poziţia Olympus ca lider în industria alimentară şi promotor al investiţiilor sustenabile. Noul centru face parte din angajamentul Grupului Hellenic Dairies de a dezvolta un business sustenabil în toate ţările unde compania este prezentă.
Grupul Hellenic Dairies, din care Olympus face parte, are peste 25 ani de activitate în România, perioadă în care a investit constant pe plan local. Fabrica de lactate Olympus de la Hălchiu, judeţul Braşov, a fost inaugurată în 2011, iar producţia sa este destinată atât pieţei locale, cât şi exporturilor.
Cu sediul în oraşul Trikala din Grecia, Hellenic Dairies este o afacere de familie aflată la a treia generaţie de producători de lactate, cu operaţiuni în 47 de ţări din toată lumea. În prezent, Olympus deţine zece fabrici în patru ţări (Grecia, România, Bulgaria şi Cipru), care produc o gamă completă de lactate, brânzeturi, băuturi vegetale, sucuri naturale, dar şi apă minerală naturală sau băuturi răcoritoare.
Malaezia devine una dintre revelațiile turistice ale ultimilor ani pentru români. Numărul călătoriilor a crescut…
Ministrul rus de externe Serghei Lavrov a elogiat luni pragmatismul preşedintelui SUA, Donald Trump, cu…
Execuția bugetului general consolidat în primele șase luni ale anului 2025 s-a încheiat cu un…
Începând cu luna iulie 2025, fermierii crescători de animale pot beneficia de credite punte avantajoase,…
Un compromis 'bun' sau o capitulare în faţa preşedintelui american Donald Trump? Comisia Europeană a…
Preşedintele interimar al PSD, Sorin Grindeanu, a declarat luni că şeful Secretariatului General al Guvernului,…
This website uses cookies.
Read More