Banci

FRC va acorda garanții companiilor pentru susținerea inovațiilor și exporturilor, precum și pentru investiții generatoare de creștere economică

Fondul Român de Contragarantare (FRC), în calitate de mandatar al Ministerului Finanțelor, va acorda garanții în numele și contul statului român în cadrul programelor naționale Innovation, IMM Construct, IMM Prod, Rural Invest, aprobate prin Ordonanța de urgență nr.24/16.03.2022, potrivit unui anunţ al instituţiei.
Aceste garanții sunt alocate pentru credite bancare necesare susținerii IMM-urilor care activează în industria exportatoare, nepoluantă, sunt purtătoare de invenții și inovații și/sau implementează investiții generatoare de creștere economică durabilă și vor fi implementate sub forma de scheme de ajutor de stat.

Alin Văleanu, Președinte al Directoratului FRC, ne-a declarat: ”FRC face parte din infrastructura instituțională și partenerială solidă pe care se pot sprijini și dezvolta IMM-urile românești, eligibile pentru programele de finanțare din perioada următoare. FRC a demonstrat performanță operațională și capacitate de adaptare rapidă, mai ales la nivelul aplicațiilor personalizate care însoțesc operaționalizarea programelor.

Start-up-urile și întreprinderile mici și mijlocii se află în centrul redresării economice a Europei și a României. Este esențial să contribuim prin mecanisme specializate ca aceste companii să aibă acces la finanțare pentru a-și valorifica la maximum potențialul de creștere, în condițiile tranziției verzi și digitale”.
Programele naționale Innovation, IMM Construct, IMM Prod, Rural Invest reprezintă un răspuns la situația de criză pandemică prelungită în care susținerea sectorului IMM reprezintă o prioritate, fiind necesară intervenția de urgență pentru stimularea economiei.

Aceste programe de finanțare asunt rezultatul consultărilor organizate cu instituțiile financiar-bancare, reprezentanţii sectorului întreprinderilor mici şi mijlocii, antreprenori, fermierilor, etc., beneficiile acestora înscriindu-se direcțiilor de acțiune susținute de Comisia Europeană: creșterea rezistenței mediului de afaceri la crize, digitalizarea și dezvoltarea sustenabilă a activității acestora, îndeosebi vizând îmbunătățirea eficienței energetice prin investiții în domeniul energiilor regenerabile.

Articole recente

Întâlnirea Trump – Von der Leyen: UE și SUA au convenit un acord comercial

Statele Unite și Uniunea Europeană au convenit un acord comercial cadru în urma întâlnirii pe…

9 ore ago

Comisia Europeană îi cere lui Zelenski să menţină independenţa instituţiilor anticorupţie

Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a avut duminică o discuţie telefonică cu preşedintele…

9 ore ago

Anastasiu: Am avut certificat ORNISS pe perioada cât am fost consilier prezidenţial şi vicepremier

Vicepremierul demisionar Dragoş Anastasiu a confirmat că, pe perioada cât a deţinut funcţiile de consilier…

10 ore ago

Lutnick: Trump vrea o ofertă comercială „suficient de bună” din partea UE, dar nu este clar ce înseamnă asta

Secretarul pentru comerț Howard Lutnick a declarat că „întrebarea” înaintea discuțiilor dintre președintele Donald Trump…

11 ore ago

Vicepremierul Dragoş Anastasiu a demisionat

Vicepremierul Dragoş Anastasiu a demisionat, după cum a anunțat într-o conferință de presă. "În acest…

13 ore ago

Trump joacă golf în Scoţia, înaintea întâlnirii cu Von der Leyen axată pe comerţ

Preşedintele american Donald Trump a jucat golf duminică la complexul său de la Turnberry, în…

14 ore ago

This website uses cookies.

Read More