Folosim cookie-uri pentru a analiza traficul și a îmbunătăți experiența ta.
RefuzGuvernul a aprobat Strategia Naţională de Educaţie Financiară pentru perioada 2024 – 2030, a anunţat, joi, purtătorul de cuvânt al Executivului, Mihai Constantin.
Prin acest act normativ, a fost aprobată Strategia Națională de Educație Financiară pentru perioada 2024-2030, o soluție deja validată în practica europeană și internațională, prin care Guvernul își propune să crească nivelul de cunoștințe și competențe al românilor și al operatorilor economici din România în domeniul financiar, astfel încât, în calitate de consumatori ai unor produse, instrumente sau servicii financiare, ei să poată conștientiza riscurile, dar și oportunitățile, iar atunci când au de luat o decizie și să facă lucrul acesta responsabil si în cunoștință de cauză.
Măsurile incluse în Strategie susțin și implementarea unui obiectiv important de dezvoltare durabilă inclus în PNRR, Educația de calitate, prin care beneficiarii să dobândească abilități de a identifica produsele și serviciile financiare cu caracteristici economice și durabile.
Măsurile incluse în Strategia Națională de Educație Financiară se adresează mai multor grupuri-țintă, în funcție de care sunt structurate și direcțiile principale de acțiune:
Măsurile propuse în cadrul strategiei vor fi implementate cu implicarea unor actori atât din mediul public, cât și din cel privat.
Sunt incluse măsuri privind:
Unele dintre măsurile prevăzute în Strategie au început deja să fie implementate anterior anului 2024.
Activitățile prevăzute în Strategie vor fi finanțate în limita bugetelor anuale aprobate ale autorităților/instituțiilor publice implicate și din alte surse constituite în condițiile legale, precum și cu sprijinul instrumentelor financiare ale UE.
“Prin lege, din 2022, data de 11 aprilie este instituită ca Ziua Educaţiei Financiare. Fix astăzi, pe 11 aprilie, a fost adoptată de către Guvern Strategia Naţională de Educaţie Financiară pentru perioada 2024 – 2030, prin care Guvernul îşi propune să crească nivelul de cunoştinţe şi competenţe al românilor şi operatorilor economici din România în domeniul financiar, astfel încât ei să poată lua deciziile legate de bani în cunoştinţă de cauză şi după evaluarea cât mai corectă a oportunităţilor, dar şi a riscurilor”, a declarat Constantin, într-o conferinţă de presă, la Palatul Victoria.
El a precizat că măsurile cuprinse în strategie susţin şi implementarea unui obiectiv important de dezvoltare durabilă inclus în PNRR – educaţia de calitate şi reprezintă şi o ţintă în vederea accederii ţării noastre la OCDE.
“Strategia Naţională de Educaţie Financiară se adresează mai multor grupuri-ţintă, în funcţie de care sunt structurate şi direcţiile principale de acţiune şi anume: copii şi tineri până la 25 de ani (preşcolari, elevi, studenţi); populaţie adultă, adică persoane peste 18 ani, în acest grup fiind incluse atât cele care desfăşoară activităţi generatoare de venituri, cât şi cele care nu obţin niciun fel de venit şi operatorii economici”, a precizat Mihai Constantin.
Strategia a fost elaborată în cadrul unui parteneriat între Ministerul Educației, Ministerul Finanțelor, Banca Națională a României (BNR), Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF), Asociația Băncilor și Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor.
Statele Unite și Uniunea Europeană au convenit un acord comercial cadru în urma întâlnirii pe…
Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a avut duminică o discuţie telefonică cu preşedintele…
Vicepremierul demisionar Dragoş Anastasiu a confirmat că, pe perioada cât a deţinut funcţiile de consilier…
Secretarul pentru comerț Howard Lutnick a declarat că „întrebarea” înaintea discuțiilor dintre președintele Donald Trump…
Vicepremierul Dragoş Anastasiu a demisionat, după cum a anunțat într-o conferință de presă. "În acest…
Preşedintele american Donald Trump a jucat golf duminică la complexul său de la Turnberry, în…
This website uses cookies.
Read More