Update articol:

Încă 5 hoteluri din regiunea București-Ilfov controlate de ANPC

Un nou lot de 5 hoteluri au fost controlate de echipe ale Comisariatului Regional pentru Protecția Consumatorilor (CRPC) București-Ilfov. Acestea au fost hotelurile Caro și Minerva, din București, Galliard Lake din Snagov și Monopoly și Vienna House din Otopeni, potrivit unui comunicat.

” Alte hoteluri au fost scoase la tablă!

Caro, Minerva și unele mai puțin cunoscute, din jurul Capitalei, și-au dat examenul de maturitate și… l-au picat!

Cred că nu mai au conexiune la cablu și nu au văzut ce au pățit alții, aflați în aceeași situație. Au avut ocazia să afle…

Continuăm excursia prin toată țara!”, a spus Horia Constantinescu – președintele Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor.

Comisarii CRPC București-Ilfov au aplicat, în urma controlului, amenzi contravenționale în valoare totală de 85.000 lei, cărora li s-au adăugat și măsuri complementare, după cum urmează:

  • Oprirea temporare a prestării de servicii până la remedierea deficiențelor pentru
  • 19 camere de la Hotel Caro și a acelor două bucătătrii de care dispune locația
  • 3 camere de la Hotel Minerva
  • 2 camere de la Hotel Vienna House
  • 1 cameră de la Hotel Monopoly
  • Bucătăria Hotelului Galliard Lake
  • Oprirea definitivă de la comercializare a peste 250 kg de produse alimentare, în valoare de circa000 lei.

Abaterile constatate de echipele de control, în spațiile destinate alimentației publice, au fost:

  • folosirea unor bucătării care pot pune în pericol sănătatea consumatorilor
  • schimbarea stării termice a produselor
  • utilizarea unor produse alimentare cu data limită de consum depașită
  • utilizarea unor agregate frigorifice neigienizate corespunzător, cu grătare cu vopsea exfoliată, urme de rugină, chedere depreciate, cu ventilatoare care prezentau depuneri de praf și impurități
  • folosirea unor lăzi frigorifice cu depuneri masive de gheață pe pereții agregatelor
  • utilizarea unor grătare și cuptoare neigienizate corespunzător, cu urme grosiere de grăsime arsă, praf și resturi alimentare
  • existența, în spațiul de lucru, a unui paviment și a unor pereți deteriorați, cu spărturi și exfoliere de vopsea lavabilă, care nu pot fi igienizate corespunzător
  • utilizarea unor ustensile de bucătărie neprofesionale, cu grad ridicat de uzură
  • folosirea unor produse alimentare fără eticheta cu elemente de identificare și caracterizare, precum și fără data limită de consum
  • nerespectarea condițiilor de temperatură pentru păstrarea unor preparate
  • depozitare în condiții necorespunzătoare a unor produse alimentare
  • lipsa mențiunilor privitoare la ingredientele care pot cauza alergii sau intoleranțe, în lista meniu a restaurantului

În ceea ce privește neregulile găsite în spațiile de cazare, ANPC menționează:

  • folosirea unor camere neigienizate, cu conditii igienico-santiare precare,cu protecții de saltea rupte, cu fire de păr, pătate, depuneri de praf în strat grosier
  • existența în camera a unor obiecte sanitare depreciate, ciobite
  • folosirea în camera a unor mape cu informații incomplete pentru turiști.

BVB | Știri BVB

Digi Communications N.V. (DIGI) (28/07/2025)

Consiliul Concurentei aproba tranzactia Digi - Telekom Romania Mobile

TRANSILVANIA INVESTMENTS ALLIANCE S.A. (TRANSI) (28/07/2025)

Autorizarea reducerii capitalului social si a modificarii Actului Constitutiv

ONE UNITED PROPERTIES (ONE) (28/07/2025)

Perioada inchisa de tranzactionare 29.07.2025-27.08.2025

FARMACEUTICA REMEDIA SA (RMAH) (28/07/2025)

Perioada inchisa 29.07.2025-27.08.2025

FONDUL PROPRIETATEA (FP) (28/07/2025)

Proces de oferta publica de cumparare in cadrul programului de rascumparare