Un nou lot de 5 hoteluri au fost controlate de echipe ale Comisariatului Regional pentru Protecția Consumatorilor (CRPC) București-Ilfov. Acestea au fost hotelurile Caro și Minerva, din București, Galliard Lake din Snagov și Monopoly și Vienna House din Otopeni, potrivit unui comunicat.
” Alte hoteluri au fost scoase la tablă!
Caro, Minerva și unele mai puțin cunoscute, din jurul Capitalei, și-au dat examenul de maturitate și… l-au picat!
Cred că nu mai au conexiune la cablu și nu au văzut ce au pățit alții, aflați în aceeași situație. Au avut ocazia să afle…
Continuăm excursia prin toată țara!”, a spus Horia Constantinescu – președintele Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor.
Comisarii CRPC București-Ilfov au aplicat, în urma controlului, amenzi contravenționale în valoare totală de 85.000 lei, cărora li s-au adăugat și măsuri complementare, după cum urmează:
- Oprirea temporare a prestării de servicii până la remedierea deficiențelor pentru
- 19 camere de la Hotel Caro și a acelor două bucătătrii de care dispune locația
- 3 camere de la Hotel Minerva
- 2 camere de la Hotel Vienna House
- 1 cameră de la Hotel Monopoly
- Bucătăria Hotelului Galliard Lake
- Oprirea definitivă de la comercializare a peste 250 kg de produse alimentare, în valoare de circa000 lei.
Abaterile constatate de echipele de control, în spațiile destinate alimentației publice, au fost:
- folosirea unor bucătării care pot pune în pericol sănătatea consumatorilor
- schimbarea stării termice a produselor
- utilizarea unor produse alimentare cu data limită de consum depașită
- utilizarea unor agregate frigorifice neigienizate corespunzător, cu grătare cu vopsea exfoliată, urme de rugină, chedere depreciate, cu ventilatoare care prezentau depuneri de praf și impurități
- folosirea unor lăzi frigorifice cu depuneri masive de gheață pe pereții agregatelor
- utilizarea unor grătare și cuptoare neigienizate corespunzător, cu urme grosiere de grăsime arsă, praf și resturi alimentare
- existența, în spațiul de lucru, a unui paviment și a unor pereți deteriorați, cu spărturi și exfoliere de vopsea lavabilă, care nu pot fi igienizate corespunzător
- utilizarea unor ustensile de bucătărie neprofesionale, cu grad ridicat de uzură
- folosirea unor produse alimentare fără eticheta cu elemente de identificare și caracterizare, precum și fără data limită de consum
- nerespectarea condițiilor de temperatură pentru păstrarea unor preparate
- depozitare în condiții necorespunzătoare a unor produse alimentare
- lipsa mențiunilor privitoare la ingredientele care pot cauza alergii sau intoleranțe, în lista meniu a restaurantului
În ceea ce privește neregulile găsite în spațiile de cazare, ANPC menționează:
- folosirea unor camere neigienizate, cu conditii igienico-santiare precare,cu protecții de saltea rupte, cu fire de păr, pătate, depuneri de praf în strat grosier
- existența în camera a unor obiecte sanitare depreciate, ciobite
- folosirea în camera a unor mape cu informații incomplete pentru turiști.