Folosim cookie-uri pentru a analiza traficul și a îmbunătăți experiența ta.
RefuzFondul Proprietatea (FP) a purtat negocieri cu unii investitori pentru a vinde participaţia de 20% la Hidroelectrica, însă OUG 114/2018 a blocat aceste discuţii, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, Johan Meyer, CEO Franklin Templeton Investments şi manager de Fond, Fondul Proprietatea.
El a fost întrebat de jurnalişti ce s-a întâmplat cu intenţia FP, anunţată anul trecut, de a vinde participaţia la Hidroelectrica.
“S-a întâmplat Ordonanţa 114. În momentul în care ai atâta impredictibilitate şi volatilitate, să ceri unui investitor să aducă un miliard de dolari în România are nevoie de o încredere imensă, nu de schimbări peste noapte. Nu am întâlnit încă investitori care să vină cu o sumă atât de mare dacă nu sunt siguri că pot face bani”, a arătat Meyer, citat de Agerpres.
Totodată, întrebat dacă au existat discuţii înainte de OUG 114 cu investitori interesaţi, el a răspuns: “Acesta este efectul OUG 114, instabilitatea şi impredictibilitatea. În ceea ce priveşte Hidroelectrica, făcuserăm progrese bune în discuţii cu unele părţi interesate, da. Dar, din nefericire, ceva a intervenit la mijloc”.
De altfel, Meyer a precizat că a devenit dificil pentru FP să finalizeze vreo tranzacție, având în vedere volatilitatea politică, schimbările legislative și frecvența lor.
Dusan Bajatovic a subliniat că, pentru a elimina complet NIS de pe lista sancțiunilor SUA,…
Preşedintele Consiliului Concurenţei, Bogdan Chiriţoiu, anunţă că instituţia pe care o conduce va investiga situaţiile…
Ministerul Energiei împreună cu Autoritatea Naţională de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE) şi Consiliul Concurenţei…
Restructurarea Ministerului Energiei se va finaliza în două săptămâni, dar instituția trebuie aliniată din punct…
România va dispune, până la sfârșitul acestui an, de întreaga dotare tehnologică necesară tipăririi bancnotelor…
Cele două mari piețe și blocuri comerciale de pe malurile Atlanticului au negociat timp de…
This website uses cookies.
Read More