Afaceri

KFC România, reacţie la neregulile găsite de inspectorii ANPC: “Ne asumăm întreaga responsabilitate și le cerem scuze clienților noștri pentru neplăcerile care ar fi putut să apară”

KFC România reacţionează la neregulile găsite de inspectorii ANPC, precizând că îşi asumă întreaga responsabilitate și cere scuze clienților pentru neplăcerile care ar fi putut să apară. 

Inspectorii de la protecţia Consumatorilor au descoperit bacteria Clostridium, bacterii coliforme şi enterococi intestinali în gheaţa produsă de KFC, iar utilizarea aparatelor de producere a gheţii în care s-au descoperit bacteriile a fost interzisă, a declarat marţi directorul general al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), Paul Anghel.

KFC România a anunţat: “În decursul zilei de astăzi, 22.10.2019, am luat la cunoștință, din spațiul public, de rezultatele buletinelor de analiză apărute ca urmare a controlului efectuat de ANPC în restaurantele KFC.

Dorim să precizăm încă de la început că avem proceduri stricte de management și gestionare a gheții, incluzând inspecții zilnice, săptămânale și curățări periodice ale mașinilor de gheață. În plus, realizăm teste independente frecvente ale gheții în toate restaurantele noastre.

 

Cu privire la rezultate prezentate de ANPC în spațiul public, dorim să comunicăm că ne asumăm întreaga responsabilitate și le cerem scuze clienților noștri pentru neplăcerile care ar fi putut să apară.

În acest moment, am demarat o investigaţie internă, pentru a determina cauzele care au condus la această situație ce ne-a surprins în mod neplăcut. Astfel, vă informăm că am decis oprirea tuturor mașinilor de gheață din toate restaurantele KFC din țară, până la finalizarea verificărilor interne. Pentru siguranța consumatorilor, ne luăm angajamentul că vom aplica măsuri stricte pentru a combate și a preveni astfel de situații în viitor.

Dorim să precizăm că, în cadrul restaurantelor KFC, există deja proceduri de bună practică bazate pe principiile HACCP, ce presupun un sistem riguros de analiză a riscurilor în punctele critice de control pe toate etapele lanțului alimentar. Avem un sistem de evaluare periodică la nivel de produse, furnizori și procese, pentru a ne asigura că toate standardele de calitate impuse prin lege sunt respectate”.

 

Articole recente

Portofoliul total de credite performante acordate persoanelor juridice de Patria Bank a atins 2,13 miliarde lei, la 30 iunie, în creștere cu 16%

Patria Bank anunță că, la 30 iunie 2025, portofoliul total de credite performante acordate persoanelor…

16 minute ago

Cum un designer ucrainean l-a ajutat pe Zelensky să se îmbrace pentru întâlnirea cu Trump

Ținuta în stil militar a lui Zelensky a fost unul dintre lucrurile la care Trump…

24 de minute ago

Un bărbat a tras șase gloanțe, pe terasa unui club, în centrul Capitalei

Un bărbat a tras 6 focuri de armă pe terasa unui club, miercuri dimineață, în…

o oră ago

Colliers: Vânzări record pe piața rezidențială în ultima lună cu TVA redus  

Piața rezidențială din România a accelerat puternic în iulie, înregistrând vânzări record de apartamente atât…

2 ore ago

Consolidarea finanțelor publice va contribui la ajustarea deficitului balanței comerciale (Andrei Rădulescu)

de Andrei Rădulescu Pe parcursul ultimelor decenii România s-a confruntat cu persistența dezechilibrelor macroeconomice, evoluție…

3 ore ago

Tulcea – Un nou mesaj RO-ALERT pe fondul războiului din Ucraina

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a transmis, în noaptea de marți spre miercuri, un…

3 ore ago

This website uses cookies.

Read More