International

Marea Britanie nu va pune în pericol negocierile comerciale cu SUA printr-un răspuns grăbit la tarife, afirmă Reeves

Marea Britanie nu se va grăbi să acționeze pentru a contracara orice tarife de import anunțate miercuri seară de președintele american Donald Trump, deoarece nu dorește să riște subminarea unui posibil acord comercial cu Washingtonul, a declarat ministrul de finanțe Rachel Reeves, potrivit Reuters.

„Guvernul a fost foarte clar cu privire la faptul că vom aborda acest lucru într-un mod lucid și vom reprezenta întotdeauna interesul național”, a declarat Reeves în fața deputaților din parlament.

Reeves a declarat că s-a întâlnit mai devreme miercuri cu reprezentanți ai exportatorilor britanici și că „aceștia nu doresc ca guvernul să se grăbească să dea vreun răspuns, deoarece premiul oferit este un acord economic. Nu vrem să facem nimic care să submineze acest lucru”.

Marea Britanie speră că orice tarife impuse de Trump vor fi anulate rapid dacă cele două părți pot conveni asupra conturului unui nou parteneriat economic care se va concentra probabil pe domenii precum tehnologia și inteligența artificială.

Spre deosebire de Uniunea Europeană, Canada și alte economii majore, Marea Britanie nu a ripostat la tarifele americane care au fost deja anunțate.

Reeves a declarat că a vorbit cu comisarul european Valdis Dombrovskis, care se ocupă de economia blocului, și cu alte țări despre răspunsurile lor la anunțul așteptat al lui Trump privind tarifele înainte de a decide cu privire la orice măsuri de retorsiune.

Reeves a declarat, de asemenea, Comitetului de Trezorerie al parlamentului că tarifele specifice asupra exporturilor britanice au fost mai puțin relevante pentru economia britanică decât imaginea mai largă a cererii globale.

Exporturile Marii Britanii către SUA sunt în cea mai mare parte servicii – care, spre deosebire de bunuri, nu sunt de obicei supuse tarifelor – inclusiv din uriașul său sector al serviciilor financiare.

Reeves a declarat că ia măsuri pentru a se asigura că industria financiară a Marii Britanii poate continua să concureze în timp ce administrația Trump reduce birocrația.

„Trebuie să ne asigurăm că rămânem competitivi pe scena mondială dacă vrem să asigurăm locuri de muncă și investiții în serviciile financiare britanice”, a spus ea.

De când Partidul Laburist a câștigat alegerile de anul trecut, autoritățile de reglementare britanice au amânat cu încă un an punerea în aplicare a normelor globale Basel III privind băncile și au renunțat la propunerile privind așa-numitele norme „nume și rușine” pentru instituțiile financiare.

Articole recente

Întâlnirea Trump – Von der Leyen: UE și SUA au convenit un acord comercial

Statele Unite și Uniunea Europeană au convenit un acord comercial cadru în urma întâlnirii pe…

5 ore ago

Comisia Europeană îi cere lui Zelenski să menţină independenţa instituţiilor anticorupţie

Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a avut duminică o discuţie telefonică cu preşedintele…

5 ore ago

Anastasiu: Am avut certificat ORNISS pe perioada cât am fost consilier prezidenţial şi vicepremier

Vicepremierul demisionar Dragoş Anastasiu a confirmat că, pe perioada cât a deţinut funcţiile de consilier…

5 ore ago

Lutnick: Trump vrea o ofertă comercială „suficient de bună” din partea UE, dar nu este clar ce înseamnă asta

Secretarul pentru comerț Howard Lutnick a declarat că „întrebarea” înaintea discuțiilor dintre președintele Donald Trump…

7 ore ago

Vicepremierul Dragoş Anastasiu a demisionat

Vicepremierul Dragoş Anastasiu a demisionat, după cum a anunțat într-o conferință de presă. "În acest…

9 ore ago

Trump joacă golf în Scoţia, înaintea întâlnirii cu Von der Leyen axată pe comerţ

Preşedintele american Donald Trump a jucat golf duminică la complexul său de la Turnberry, în…

10 ore ago

This website uses cookies.

Read More