One United Properties a obţinut autorizația de construire pentru One Lake District, dezvoltare rezidențială situată pe un teren de aproximativ 8 hectare pe malul lacului Plumbuita, potrivit unui comunicat.
One Lake District este cea mai mare dezvoltare a Companiei până în prezent și va găzdui un total de 2.076 de apartamente. Dezvoltarea va fi livrată în trei etape, toate fiind așteptate să fie finalizate înainte de sfârșitul anului 2026. Vânzările la One Lake District vor începe în primul trimestru al anului 2023.
Cu o valoare brută de dezvoltare (GDV) de 337,7 milioane EUR, dezvoltarea One Lake District va include nouă turnuri rezidențiale de 11 etaje, ultimul etaj găzduind apartamente duplex. Dezvoltările rezidențiale vor fi completate cu spații dedicate comunității One Lake District, astfel: un turn suplimentar de trei etaje va găzdui o grădiniță, precum și spații administrative, în timp ce un alt turn de patru etaje va servi drept parcare. Dezvoltarea va găzdui un total de 2.614 locuri de parcare pentru rezidenții săi. Dezvoltarea are o Suprafață Construibila Brută (GBA) de aproximativ 251 mii de mp și o suprafață vandabilă totală de aproximativ 211 mii de mp.
Potrivit oficialilor One, în cadrul One Lake District, clienții vor avea acces la diverse unități rezidențiale, începând de la garsoniere, garsoniere duble, apartamente cu unul până la trei dormitoare, până la o colecție exclusivistă de duplexuri cu trei dormitoare. Prețurile vor începe de la 85.000 EUR pe unitate, iar opțiunile de cumpărare pentru apartamente includ cinci rate egale de 20% plătite pe perioada construcției, două rate de 30% la semnarea contractului și 70% la livrare sau o opțiune de 100% plata anticipată.
Conducerea One spune că One Lake District va beneficia de soluții de eficientizare energetică sustenabile, respectiv de un sistem de tip geoexchange, unul dintre cele mai eficiente, din punct de vedere energetic, și mai curate, din perspectiva mediului înconjurător, și cele mai rentabile sisteme de utilizare a spațiului disponibile, acesta reducând semnificativ costurile pentru încălzirea și răcirea spațiilor. Sistemul de tip geoexchange, care va fi implementat de către Veolia, va reduce emisiile de CO2 cu 2.000 de tone pe an, comparativ cu o soluție tradițională.
Dezvoltarea va avea acces rapid către Bd. Barbu Văcărescu, transport în comun, zona comercială One Gallery din cadrul One Floreasca City, precum și acces direct la autostrada A3 București-Ploiești.