- Auditorul JPA România: Situațiile financiare consolidate prezintă fidel poziția financiară consolidată a BRK la 31 decembrie 2024; pentru filialele Firebyte Games SA și Gocab Software SA au fost emise opinii cu rezerve cu privire la continuitatea activității
Situațiile financiare consolidate prezintă fidel poziția financiară consolidată a BRK la 31 decembrie 2024; pentru filialele Firebyte Games SA și Gocab Software SA au fost emise opinii cu rezerve cu privire la continuitatea activității, se arară într-un raport al auditorului independent JPA România.
Potrivit acestuia, situațiile financiare consolidate prezintă fidel, sub toate aspectele semnificative, poziția financiară consolidată a societății la data de 31 decembrie 2024, și performanța sa financiară și fluxurile sale de trezorerie aferente exercițiului încheiat la data respectivă, în conformitate cu Norma nr. 39/2015 pentru aprobarea Reglementărilor contabile conforme cu Standardele Internaționale de Raportare Financiara, aplicabile entităților autorizate, reglementate și supravegheate de ASF din Sectorul Instrumentelor și Investițiilor Financiare. Situațiile financiare consolidate la 31 decembrie 2024 se identifică
astfel: • Capitaluri proprii total 42.656.905 lei, • Pierdere total -19.716.742 lei.
Auditorul susține, însă, că pentru filialele Firebyte Games SA și Gocab Software SA au fost emise opinii cu rezerve cu privire la continuitatea activității. Situațiile financiare la data de 31 decembrie 2024 au fost întocmite având la baza principiul continuității activității în viitorul previzibil.
Auditorul mai arată: “Situațiile financiare consolidate relevă la Nota7 Imobilizări
necorporale la situațiile financiare capitalizări ale cheltuielilor de dezvoltare software și alte imobilizări necorporale legate de aceiași activitate de dezvoltare software a filialelor în valoare netă de 5.919.621 lei. Aceste active nu au fost testate pentru depreciere în conformitate cu IFRS, în consecință nu am avut posibilitatea de
evalua efectele pe care această ar putea să o aibă asupra situațiilor financiare consolidate.
Nota 35 Ierarhia valorilor juste prezintă active financiare clasificate ca Nivel 3 conform IFRS 13 Evaluarea la valoarea justă în valoare de 12.451.508 lei pentru care, pentru anumite active, am fost în imposibilitatea de a obține suficiente dovezi de audit adecvate cu privire la valoarea anumitor active financiare clasificate la valoare justă prin alte elemente ale rezultatului global. Această limitare a ariei auditului se datorează imposibilității accesului direct la informații relevante și fiabile de la entitățile în cauza, necesare pentru a verifică valorile înregistrate în contabilitate pentru aceste active specifice și eventualele ajustări, în plus sau în minus, care ar fi fost necesare”.
Acționarii BRK au aprobat, la începutul lunii aprilie, revocarea, cu încetarea producerii de efecte pentru viitor, a Hotărârii nr. 4 adoptate de către Adunarea Generală Ordinară a Acționarilor la data de 13.03.2024, prin care s-a aprobat continuarea acordării de împrumuturi și/sau prelungirea celor deja existente de către SSIF BRK Financial Group S.A. în cazul GoCab Software S.A. Acționarii BRK au mai aprobat, la începutul lunii aprilie, revocarea, cu încetarea producerii de efecte pentru viitor, a Hotărârii nr. 3 adoptate de către Adunarea Generală Ordinară a Acționarilor la data de 13.03.2024, prin care s-a aprobat continuarea acordării de împrumuturi și/sau prelungirea celor deja existente de către SSIF BRK Financial Group S.A. în cazul Romlogic Technology S.A.
De asemenea, acționarii au aprobat mandatarea Consiliului de Administrație în vederea analizării prevederilor contractuale din contractele încheiate cu Romlogic Technology S.A., GOCab Software S.A. și Firebyte Games S.A și stabilirea modalității de recuperare a creanțelor rezultate din aceste contracte.
Acționarii BRK Financial Group (BRK) au aprobat, la începutul lui aprilie, mandatarea conducerii pentru implementarea unui plan de reorganizare a societății, cu scopul eficientizării și optimizării activității acesteia, inclusiv cu luarea în considerare a reorganizarea resursei umane, prin identificarea și restructurarea potențialelor posturi și funcții neproductive.