Afaceri

PSD nu a propus și nu susține introducerea unei taxe pe tranzacțiile bancar; PSD nu a propus și nu susține o creștere a cotei generale de TVA (comunicat)

Referitor la informațiile apărute în spațiul public despre măsurile propuse în cadrul discuțiilor de la Palatul Cotroceni, Partidul Social Democrat a transmis următoarele precizări:

  1. PSD nu a propus și nu susține introducerea unei taxe pe tranzacțiile bancare. Dimpotrivă, PSD consideră că o astfel de măsură este contraproductivă întrucât descurajează tranzacțiile digitale, accentuând astfel riscurile de evaziune fiscală.
  2. PSD nu a propus și nu susține extinderea aplicării CASS sau creșterea impozitului pe venit care ar afecta veniturile mici și medii. PSD nu acceptă sub nicio formă perceperea unei sume fixe de 100 de lei din pensiile mai mici de 3.000 de lei.
  3. PSD nu a propus și nu poate fi de acord cu oprirea proiectelor de autostrăzi sau a investițiilor productive. Este necesară prioritizarea acestor investiții, dar fără a se anula niciun proiect aflat în derulare.
  4. PSD nu a propus și nu susține o creștere a cotei generale de TVA și exclude categoric majorarea cotei speciale de TVA la alimente și medicamente.
  5. PSD nu a propus și nu susține sub nicio formă anularea unor facilități fiscale acordate persoanelor vulnerabile (persoanele cu dizabilități, beneficiarii venitului minim garantat sau familiile cu mulți copii).
  6. PSD nu a propus și nu susține scăderea subvențiilor din agricultură sau a numărului de fermieri eligibili pentru primirea acestor subvenții.
  7. PSD nu a propus și nu susține creșterea accizelor la carburanți. O astfel de măsură ar genera inflație și ar afecta sectoarele productive, precum industria și agricultura.

                     Toate aceste măsuri încalcă liniile roșii pe care PSD le-a enunțat încă din debutul discuțiilor privind formarea viitorului guvern. Propunerile PSD au vizat:

  1. Reducerea cheltuielilor statului, prin comasări de instituții și prin eliminarea drastică a sporurilor nejustificate.
  2. Repartizare echitabilă a sarcinii fiscale. Într-o primă etapă acest lucru se poate realiza printr-o taxă de solidaritate pe veniturile mari și foarte mari, inclusiv pe pensiile speciale. Ulterior, după finalizarea digitalizării ANAF, se impune aplicarea impozitării progresive pe toate veniturile.
  3. Necesitatea unor măsuri de stimulare a economiei, pentru menținerea creșterii economice și a veniturilor la bugetul de stat.

Articole recente

Donald Trump va avea o întâlnire cu Keir Starmer în Scoţia, situaţia din Gaza şi relaţiile comerciale pe agendă

Preşedintele american Donald Trump se va întâlni luni cu premierul britanic Keir Starmer la staţiunea…

31 de minute ago

Comerţ: Acordul UE-SUA aduce o stabilitate temporară, dar rămâne dezechilibrat, atenţionează Parisul

Acordul comercial încheiat de Statele Unite şi Uniunea Europeană, care prevede tarife vamale de 15%…

33 de minute ago

Şeful Heineken salută acordul comercial dintre Statele Unite şi Uniunea Europeană

Producătorul olandez de bere Heineken a salutat luni acordul comercial dintre Statele Unite şi Uniunea…

36 de minute ago

Beijingul, iritat de întâlnirea din India între preşedintele ceh şi Dalai Lama

China a exprimat ''opoziţia sa fermă'' faţă de întâlnirea din India dintre preşedintele ceh Petr…

48 de minute ago

Phenianul respinge ideea unui dialog inter-coreean

Phenianul nu are "niciun motiv" de a relua dialogul diplomatic cu Seulul, a declarat luni…

o oră ago

Google nu a avertizat 10 milioane de persoane despre cutremurul din Turcia (BBC)

Google a recunoscut că sistemul său de avertizare timpurie în caz de cutremur nu a…

2 ore ago

This website uses cookies.

Read More